香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Scosche myTREK 無線脈搏監測器

升級   2.55%

該用戶從未簽到

請問有無C兄用過Scosche myTREK 無線脈搏監測器?評論如何?
+1 0
上一篇︰ASICS 新款GEL-CIRRUS33下一篇︰兆康單車徑橋底。遇到怪男人... 很驚.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

個樣好得!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 1# 的帖子

PERRE,你自己唔係用緊咩???你評價如何先??

升級   2.55%

該用戶從未簽到

出Post之後先買,係屋企用panasonic對比過,相差1-2下,手臂非常方便,但我未用過胸帶,電叉二小時滿,用五小時,iPhone開藍芽用佢後每小時用多10%電,最好可以有大Mon即時睇到同翻查,好方便!

升級   5.26%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

apple store 個d comment好差~ 話成日detect唔到~
    請問係唔係真?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 wai86 於 2012-3-24 10:44 發表 apple store 個d comment好差~ 話成日detect唔到~請問係唔係真?

我又未試過喎,係咪佢地開埋藍芽耳機呢?不過如果未買,我有新建議,唔好買呢個,因為有個US$1.99唧軟件,可以下載Offline Map,或Online Map,有埋即時Pacing,距離時間等,功能同錶一樣多,重可配埋專用心跳帶

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-24 21:22 發表

我又未試過喎,係咪佢地開埋藍芽耳機呢?不過如果未買,我有新建議,唔好買呢個,因為有個US$1.99唧軟件,可以下載Offline Map,或Online Map,有埋即時Pacing,距離時間等,功能同錶一樣多,重可配埋專用心跳帶

個app叫咩名?

升級   79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

個app叫咩名 x 2 !!

唔會係nike+gps 嗎?
    我以家用緊播.

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 queenielty 於 2012-3-26 11:59 發表 個app叫咩名 x 2 !! 唔會係nike+gps 嗎?我以家用緊播.

唔係呀,叫MotionX GPS,可以下載Offline Map, 無網絡都可以直接用GPS定位,有即時Pacing,距離和時間,重可以有埋路線同卡路里記錄,基本上Garmin有果D佢都有,而且iPhone重有大Mon可以即時開地圖搵路,手錶就唔得喇,但唯一問題,iPhone個GPS可能無手錶咁準,但勝在十幾蚊港紙,OK啦,重可以上網買埋佢個Garmin手跳帶,有即時心跳同記錄,直頭係Nike + GPS的加強版!

有興趣可以去版下面數碼廣場,施Sir有教學下載!

升級   5.26%

該用戶從未簽到

回復 9# 的帖子

MotionX GPS 我用來track星期日畢拿山果個15k~發覺佢個gps斷下斷下~plot 出來條route係一點一點like a dotted line~

adidas micoach 果個iphone 配件"connect"好似唔錯~ 可以用hr monitor配合micoach app 既training plan, 對我呢d新跑手幾好~唔知有冇人已經用緊?好唔好用?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 wai86 於 2012-3-28 10:49 發表
    MotionX GPS 我用來track星期日畢拿山果個15k~發覺佢個gps斷下斷下~plot 出來條route係一點一點like a dotted line~

adidas micoach 果個iphone 配件"connect"好似唔錯~ 可以用hr monitor配合micoach app 既tr ...

E .... 呢個你可以POST落去數碼廣場問一問施SIR, 佢用來跑左成5000公里啦, 我睇佢D地圖, 就算一日跑105公里, 穿過新界大西北都OK喎, 無斷喎~~~你可以同佢研究一下.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-28 12:26 發表

E .... 呢個你可以POST落去數碼廣場問一問施SIR, 佢用來跑左成5000公里啦, 我睇佢D地圖, 就算一日跑105公里, 穿過新界大西北都OK喎, 無斷喎~~~你可以同佢研究一下.

Ching,是否只是支援iphone? Android機有沒有介紹?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 jbrun 於 2012-3-28 13:42 發表 Ching,是否只是支援iphone? Android機有沒有介紹?

聽聞只有iPhone, 但我未用過Android, 所以唔肯定!

升級   60%

該用戶從未簽到

我聽同事講呢隻野如果做INDOOR就OKOUTDOOR就麻麻啦。因為佢既係用IR DETECT PULSE, 之後再用藍牙射去SMARTPHONE用。如果郁動太多會好唔準。仲要日日充電
    仲有,佢係量PULSE唔係HEART RATE,如果用家身體唔妥,PULSE同HEART RATE係唔同的。我建議都係用番心跳帶好D啦。

我知道5月尾會有一隻BT4.0既心跳帶0係香港有得買,IPHONE4S專用,用一年都唔駛換電,如果CHING有IPHONE4S又等得既,我建議大家等一等先。

就係呢隻啦
    http://www.wahoofitness.com/Products/Wahoo-Fitness-Wahoo-Blue-HR-Heart-Rate-Strap-for-iPhone-4S.asp

升級   10%

該用戶從未簽到

CHing, I'm using MyTRek and it works with Android as I'm using Galaxy Nexus.It's more comfortable that fastening the pulse monitor on forearm only.
    I got information here http://www.facebook.com/ECTHK

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

請問不用电話,只係用“這件物件”可以嗎?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2012-4-24 16:57 發表
    請問不用电話,只係用“這件物件”可以嗎?

不可以, 因為電用電話的程式做接收和記錄.