香港長跑網  - 長跑長友

樓主: tank1438
打印 上一主題 下一主題

「荃新癲地」~~7月22日~~大暑日VTP試路狂奔上山頂,跑跑食食日式放題約跑

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

「荃新癲地」~~青公魔鬼細圈或大圈
    日期:2012年3月10日(六)
    時間:8:30am 準時起跑
    路線:深井籃球場(嘉頓隔離)>>青龍頭入上觀景台...大欖涌水塘...大壩...女子監獄..小欖海員學校出青公,(預算2小時左右)

路程:約18 公里 ..如仲有力可沿青公出埋荃西(或在汀九段再上NB15K的大斜到油甘頭再落番青公)+5至8KM

備註:
    1•請先自行食早餐,自備個人補給品,水,水特,POWER GEL/朱古力等
    2•10:30am可在深井村嘆杯咖啡

報名:
    1•坦克 
    2•PERRE
    3•LEWIS
    4• Rhys
    5. DANN
    6. 史賓沙(taitung)
    7. clerkb
    8. 力高

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
    8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1
    9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-3-5 16:12 發表 樓上兩位CHING全馬都跑到,呢段路唔成問題既,真係頂唔住咪行上去當行山囉... PERRE兄10K都未比賽過,上次都同我一齊跑上去喇,不過如真係頂唔住就唔好隔硬黎喇,長跑長有最重要...!!
    今星期未必就到時間,過2、3星期會好的,到時過來跟你們去玩下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-5 16:42 發表 唔驚, 我會陪你慢慢行~~~~ 帶定相機, 有靚風景!~
    等我買定相機,遲d跟師兄去影下風景。

升級   76.25%

該用戶從未簽到

對唔住,由於懷疑中了ITB,為穩陣起見,決定休息一個月, 唉,不幸地要放大家飛機了,見諒。

升級   0%

開心

我7點15分系西灣河出車, 大約8點左右到,預鬆左少少
    請問有無人坐我加車入去? 西灣河鯉景灣大快活門口等啦!

1. Lewis 
    2. 力高 
    3.

升級   0%

開心

坦克師兄 請問有沒有沖涼的地方??

升級   100%

慵懶

回復 26# 的帖子

LEWIS藍球場只有廁所汗身,無得沖涼,沖涼最近要去近水灣沙灘..!!離兩公里左右,你可揸車過去,汀九都有拍車位的..!!

升級   69.47%

該用戶從未簽到

坦克師兄,

請問如果我搭 234A 或 234B入黎, 應該在深慈路落, 抑或碧堤半島落 ??

升級   100%

慵懶

回復 28# 的帖子

應該在深慈路落近d

升級   0%

開心

原帖由 tank1438 於 2012-3-8 17:42 發表 LEWIS藍球場只有廁所汗身,無得沖涼,沖涼最近要去近水灣沙灘..!!離兩公里左右,你可揸車過去,汀九都有拍車位的..!!

no problem. 帶少D野

升級   28.95%

該用戶從未簽到

非常抱歉,有突發事join唔到,希望下次跟大家學習。

升級   100%

慵懶

回復 31# 的帖子

無問題,下次再玩過,或者4月中跑多次...!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 Samuel 於 2012-3-5 15:37 發表 條路好吸引,但條長命斜好難跑。

晶哥, 你意思係話對我黎講係難跑至瓜 , 對你濕碎啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2012-3-9 13:27 發表     晶哥, 你意思係話對我黎講係難跑至瓜 , 對你濕碎啦!
    吖喲!咁都比你入我 不過跑斜跑真係辛苦嫁,而且渣打後都跑少好多啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

ont">「荃新癲地」~~青公魔鬼細圈或大圈
    日期:2012年3月10日(六)
    時間:8:30am 準時起跑
    路線:深井籃球場(嘉頓隔離)>>青龍頭入上觀景台...大欖涌水塘...大壩...女子監獄..小欖海員學校出青公,(預算2小時左右)

路程:約18 公里 ..如仲有力可沿青公出埋荃西(或在汀九段再上NB15K的大斜到油甘頭再落番青公)+5至8KM

備註:
    1•請先自行食早餐,自備個人補給品,水,水特,POWER GEL/朱古力等
    2•10:30am可在深井村嘆杯咖啡

報名:
    1•坦克 
    2•PERRE
    3•LEWIS
    4• Rhys
    5. DANN
    6. 史賓沙(taitung)
    7. 力高

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知 或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事 故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
    8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1
    9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   0%

該用戶從未簽到

明早有事, 已除名 !!

升級   0%

開心

今日賺曬! 我順路同力高入去深井泊左個露天car park ($15/Hour) ,泊車時停車場無人, 隔離士多話你隊架車入去就得,佢地未番工架,我地10點半走時, 點知停車場D人都未番工,結果免費泊車....

呢條跑道真系好玩,先苦後甜,前1K warm up, 再 4-5Km 上斜, 之後就落斜和平路,加上空氣清新,風景迷人我一定會再跑!多謝"荃新癲地"曬!

升級   100%

慵懶

咁LEWIS兄要黎多D喇咁抵...

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-3-10 14:22 發表 咁LEWIS兄要黎多D喇咁抵...

咁你吹多雞啦,叫埋Mill姐同大頭蝦佢地啦,襯天口未熱整多轉!

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-10 14:26 發表 咁你吹多雞啦,叫埋Mill姐同大頭蝦佢地啦,襯天口未熱整多轉!

熱都可以去架嘛