香港長跑網  - 長跑長友

港島東跑手報到

升級   20.4%

開心
  • 簽到天數: 1 天

大家好!! 請多多指教...

升級   33.68%

該用戶從未簽到

迎歡!迎歡!有機會一齊練習哪!

升級   0%

開心

我又系東區跑友呀, 有約跑呀

越野長跑賽 2012 試路練跑第三回https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16811&extra=page%3D1

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

升級   68.33%

該用戶從未簽到

帥兄我都係東區, 慢腳~~跑齡不夠一個月. 多多指敎 .

升級   0%

開心

阿貓師兄
    ,呢到D人個個都話自己慢架......出到黎就飛甘快

升級   20%

該用戶從未簽到

我都係東區新手, 多多指教~

升級   0%

開心

好野愈來愈多東區人.............

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 lewischan 於 2012-3-1 23:12 發表
    阿貓師兄
    ,呢到D人個個都話自己慢架......出到黎就飛甘快

我相信師兄呢句話, 因為你肯定見過唔少吧.   哈哈哈,
    我唸有些新手係怕自己唔夠前輩們快所以認咗慢先,
    有些飛毛腿...都係想卑驚喜大家0既 姐....
    我真係有毛冇翼架,  唉... 人講0既嘢你可以懷疑,   貓講0既你要信呀

升級   20.4%

開心

各位好
    請多多指教....
    我多數跑北角至側魚涌公園(以前多數跑維園), 大家可否介紹下其他好去處, 等小第試下跑新路線...

Thanks

升級   20.4%

開心

有幸search到呢個網, 一大班有心人仕齊齊身體力行去跑...好有朝氣..
    攪到我有團火好想好想join大家一齊跑跑跑......

升級   0%

開心

好呀!

約跑大風坳好快夠腳了!

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 lewischan 於 2012-3-3 17:28 發表
    好呀!

約跑大風坳好快夠腳了!

師兄, 等你有時間就發呢個約跑吧, 我好想參加的.

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sm_man 於 2012-3-3 13:03 發表
    有幸search到呢個網, 一大班有心人仕齊齊身體力行去跑...好有朝氣..
    攪到我有團火好想好想join大家一齊跑跑跑......

師兄, 你留意吓港島南區呀, 周六日都有約跑的, 我join過, 跑線對我嚟講好有新鮮感的. 遲d南區師兄好大機會,會跑入赤柱, 沿途海灘景, 我很期待.今日收工我由銅鑼灣行落鰂魚涌公園, 沿住海旁跑到愛蝶灣.

升級   20.4%

開心

行落側魚涌公園要唔要45分鐘呀...

原帖由 阿貓 於 2012-3-5 22:03 發表

師兄, 你留意吓港島南區呀, 周六日都有約跑的, 我join過, 跑線對我嚟講好有新鮮感的. 遲d南區師兄好大機會,會跑入赤柱, 沿途海灘景, 我很期待.hgj088" />" />hj今日收工我由銅鑼灣行落Ə ...

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sm_man 於 2012-3-6 09:14 發表
    行落側魚涌公園要唔要45分鐘呀...

你講中咗, 要行45分鐘的, 跑入維園經興發街, 兜入渣華道一直向側魚涌公園(避開繁囂的英皇道),

升級   20.4%

開心

我住係北角的, 我有個諗頭係由北角跑去柴灣小西灣運動場, 回程經側魚涌公園
    應該幾好玩...

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sm_man 於 2012-3-8 16:08 發表
    我住係北角的, 我有個諗頭係由北角跑去柴灣小西灣運動場, 回程經側魚涌公園
    應該幾好玩...

唔錯阿, 去程跑柴灣道(上斜路更豐富), 回程入杏花邨穿阿公岩到愛蠂灣直奔鰂魚涌公園狂奔北角, 咁就完美啦.

我都有個諗頭 ----:北角起程 - 維園 - 告士打道 -  龍匯道 - 中環碼頭 - 上環孫中山公園 -
    有時間有氣力的話, 一直向西向南跑都得.....可以跑出只半馬.

我住西灣河, 柴灣住咗好多好多年(感覺不太方便,事無大小都要出城咁),

升級   20.4%

開心

我正有此意跑長命斜...但唔知點由杏花去阿公岩?
    另外而開練半馬距離, 尋晚由北角去側魚涌公園再加跑鯉景灣大圈, 然後返北角全程大概15K, 本來可以繼續跑, 但諗下唔好一次跑咁多, 因為星期一打羽毛球, 星期二/三又做左GYM, 尋晚如果跑太多咁星期六無得去WET  , 星期日練波又無氣....

就咁決定跑住咁多先, 來日方長...

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sm_man 於 2012-3-9 10:39 發表
    我正有此意跑長命斜...但唔知點由杏花去阿公岩?
    另外而開練半馬距離, 尋晚由北角去側魚涌公園再加跑鯉景灣大圈, 然後返北角全程大概15K, 本來可以繼續跑, 但諗下唔好一次跑咁多, 因為星期一打羽毛球, 星期二/三又做 ...

唔好意思, 我一時醒唔起阿公岩冇行人路到杏花邨的, 唯有駁一駁85號巴士眨一眨眼就到,
    杏花邨都應該好好跑的, 我中意跑跑唔同地方, 冇咁悶. 上次第一次跟師兄跑西區南區真好玩.
    真係唔好一下加太多, 上周六我跑咗半馬後, 貓右腳就扯住扯住, 攪到今日都唔敢跑住.
    羽毛球以前經常打, 而家冇腳, 有時又就唔到時間. 有個師兄都鼓勵我參加下年的渣打半馬,
    我都心郁郁, 又可以自我突破啦