香港長跑網  - 長跑長友

兩鐵賽 - Splash 'n Dash Aquathon Series

升級   100%

該用戶從未簽到

Splash 'n Dash Aquathon Series (Swim, Run)
http://www.revolution-asia.com/Events/Splash__n_Dash_Aquathon_Series.htm

Race 1, Repulse Bay (Sunday, 13 May 2012)
Challenge (500m swim & 5km run & 500m swim), Sprint (375m & 2.5km)

Race 2, South Bay (Sunday, 10 June 2012)
Challenge (4km run & 550m swim & 4km run), Sprint (2km run & 270m swim & 2km run)

Race 3, Repulse Bay (Sunday, 24 June 2012)
Challenge (500m & 5km x 2), Sprint (375m & 2.5km)

升級   51.05%

該用戶從未簽到

$190...

升級   11.35%

該用戶從未簽到

個張application form 好似唔係個比賽既?

升級   62.63%

該用戶從未簽到

Race 1, Race 2 張 form 調轉左...

升級   0.67%

該用戶從未簽到

新手報左Challenge (500m swim & 5km run & 500m swim), 第一次玩,希望完成得到

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

真係唔好話貴, 鐵人會收咁平, 有D友又啊吱啊左話搞得唔好; 出面D比賽收幾多又唔比較下. 一分錢一分貨, 收得你$190, 配套點都好過HKTRI.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 jefflam 於 2012-3-20 00:00 發表
    新手報左Challenge (500m swim & 5km run & 500m swim), 第一次玩,希望完成得到

慢慢玩好少完成唔到, 加油

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

舊年冇玩過, 今年可以考慮吓.
    啱啱抄低晒兩邊嘅比賽日子, 可以計計啲期......

$190... 可以接受, 試試啦......   

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-3-20 17:01 發表 舊年冇玩過, 今年可以考慮吓.啱啱抄低晒兩邊嘅比賽日子, 可以計計啲期......$190... 可以接受, 試試啦......   

你玩啦,到時我又會起你隔離唔出聲.... 哈哈!

升級   0%

擦汗

報咗名, 原來仲要 service fee $38.05.   

報咗 series, $570.

Series 冇得平, 不過有件衫.

http://www.revolution-asia.com/Assets/Revolution+Asia+Digital+Assets/General/Playmore_SnD_singlet2012.jpg

升級   0%

擦汗

星期日玩完三鐵 OD, 散晒好幾日, 擒晚終於發低燒.

雖然今日好啲, 但係星期日應該都係避戰, (怕[大大]擔心/唔俾).   

大家有冇收到信或通知 ?
    可能我到時都會出席攞號碼布攞衫(報咗 series, 有衫), 或者今次到我影相.   (睇吓到時精神點)   

升級   0%

擦汗

剛收到電郵通知......

LAST MINUTE INFORMATION
    With three days until we kick of the series, we want to share some last minute information with you.

Registration times
    7.15am - 8.15am at Repulse Bay Beach
    Please arrive early because it is going to be busy!

Race Briefings
    Kids - 8.30am
    Sprint & Challenge - 8.45am

升級   100%

該用戶從未簽到

The second part of the swimming for the Challenge was cancelled due to thunderstorm this morning

升級   51.05%

該用戶從未簽到

今天太陽伯伯、雲姐姐、雷公、閃電、狗屎雨和小雨全都來捧場,真精彩!

升級   0%

擦汗

原帖由 Laichi 於 2012-5-13 13:31 發表
    今天太陽伯伯、雲姐姐、雷公、閃電、狗屎雨和小雨全都來捧場,真精彩!

我都喺度喎... 不過, 剪咗頭髮, 你好似唔認得我.
    (你又唔玩嘅 ??)   

唔知今日[火師兄]有冇嚟影相, 如果有, 咁我知係邊個嘞.   

星期三晚發低燒, 好彩極速好返, 今日都有照玩.   
    亦算好彩, 下半場游水取消, 如果唔係, 或者跑完5km後會頂唔順.

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-5-13 14:46 發表
    我都喺度喎... 不過, 剪咗頭髮, 你好似唔認得我.
    (你又唔玩嘅 ??)   

唔知今日[火師兄]有冇嚟影相, 如果有, 咁我知係邊個嘞.     

我間歇性會老人痴呆架!你見到我就同我打招呼嘛!

我前幾日拉傷左條筋,未好番!所以唔玩了!

火兄今日參賽呀!你肯定認錯人了!

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-5-13 14:46 發表
    星期三晚發低燒, 好彩極速好返, 今日都有照玩.   
    亦算好彩, 下半場游水取消, 如果唔係, 或者跑完5km後會頂唔順.

我有兩個朋友都話好彩取消左第二次游水,如果唔係會死!你係第三個咁講的了!
    我開始諗,咁我應都未夠班玩Challenge,好彩整親隻腳啫!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-5-13 14:46 發表 我都喺度喎... 不過, 剪咗頭髮, 你好似唔認得我.(你又唔玩嘅 ??)    唔知今日[火師兄]有冇嚟影相, 如果有, 咁我知係邊個嘞.    星期三晚發低燒, 好彩極速好返 ...

今早briefing我又起你附近,嘻嘻!
    比賽緊跑步迎面又見到你,
    比賽完畢我好遲收轉項區收回物件.... (如果你記得有條友仔起轉項區倒盤水落海,嗰個就係我!)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Laichi 於 2012-5-13 16:37 發表 我有兩個朋友都話好彩取消左第二次游水,如果唔係會死!你係第三個咁講的了!我開始諗,咁我應都未夠班玩Challenge,好彩整親隻腳啫!

個人意見:
    最主要係游完水之後跑果5K倍感辛苦,當時正好下雨,如果曬住跑不甘想像....
    我覺得慢慢嚟啦,如果第一次由Sprint升到Challenge咪輕鬆慢慢玩調較節奏!

升級   0%

擦汗

原帖由 阿火 於 2012-5-13 18:34 發表

比賽完畢我好遲收轉項區收回物件.... (如果你記得有條友仔起轉項區倒盤水落海,嗰個就係我!)

點攪呀 ?
    我感覺到自己好危險, 俾人睇住... 但係又唔知邊個.   

我報咗 series, 總會啲水陸 (好似都有 R.Bay 500+5km+500), 其實我都應該會玩... 睇吓幾時識穿你.