香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 阿火

兩鐵賽 - Splash 'n Dash Aquathon Series

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 阿火 於 2012-5-13 18:40 發表

個人意見:
    最主要係游完水之後跑果5K倍感辛苦,當時正好下雨,如果曬住跑不甘想像....
    我覺得慢慢嚟啦,如果第一次由Sprint升到Challenge咪輕鬆慢慢玩調較節奏!

我賽前[熱身]後... (其實都係跑咗幾步),
    之後等 briefing, 心跳一直都係過百吓.
    (我仲諗, 唔通我仲發燒 ??)
    嗰時33C, 好彩有落雨, 跑步唔算辛苦.
    當然, 如果要游, 一定要留力囉.
    跑完步, 再睇, 得25C.   

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-5-13 18:40 發表 點攪呀 ?我感覺到自己好危險, 俾人睇住... 但係又唔知邊個.    我報咗 series, 總會啲水陸 (好似都有 R.Bay 500+5km+500), 其實我都應該會玩... 睇吓幾時識穿你.   

嗚∼ 嗚∼∼ 嗚∼∼∼
    你冇心肝,由舊年鐵人賽事幫你影相影到今年你仲未認到我.....

升級   0.67%

該用戶從未簽到

今次係我第一次玩游+跑,好彩見到火兄傾下計,冇咁驚,最後尾幾完成到,好開心

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 jefflam 於 2012-5-13 19:10 發表 今次係我第一次玩游+跑,好彩見到火兄傾下計,冇咁驚,最後尾幾完成到,好開心

Jeff兄:唔好介意名次,掌聲鼓勵番自己第一次參加,突破自己!

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-5-13 18:40 發表
    點攪呀 ?
    我感覺到自己好危險, 俾人睇住... 但係又唔知邊個.   

我報咗 series, 總會啲水陸 (好似都有 R.Bay 500+5km+500), 其實我都應該會玩... 睇吓幾時識穿你.   

你下次同我打招呼,我話比你聽邊件係火兄!

唔係喎!你地繼續玩捉迷藏好睇D喎!

升級   0%

擦汗

原帖由 jefflam 於 2012-3-20 00:00 發表
    新手報左Challenge (500m swim & 5km run & 500m swim), 第一次玩,希望完成得到

原帖由 jefflam 於 2012-5-13 19:10 發表
    今次係我第一次玩游+跑,好彩見到火兄傾下計,冇咁驚,最後尾幾完成到,好開心

jeff 兄,

我都係游蛙式咋.
    以前我上水, 都會回頭望吓自己係尾幾.
    哩一兩次, 我都唔記得望, 自己鍾意玩就得.   

原帖由 Laichi 於 2012-5-13 20:44 發表
    你下次同我打招呼,我話比你聽邊件係火兄!
    唔係喎!你地繼續玩捉迷藏好睇D喎!

唉... 點架...   
    (咁... 嗰陣, 開先我都唔話你知我就係[得得地]啦.)   

不如 jeff 兄, 話俾我知邊個係火師兄.   
    jeff 兄, 六月有冇報玩三鐵...... ?
    仲有好多水陸可以玩... 睇吓會唔會點樣/幾時見到你.   

升級   100%

該用戶從未簽到

Tribal Splash n' Dash Race 1

大會成績:

大會相片:

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

唔知幾時先有背心呢~~

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2012-5-19 13:34 發表
    唔知幾時先有背心呢~~

我聽人講話第三場先有,唔知消息來源準唔準確喎!

升級   0%

擦汗

原帖由 junjun 於 2012-5-19 13:34 發表
    唔知幾時先有背心呢~~

其實當日我都有咁嘅疑問, 不過, 見個攤位都唔似有.

http://www.youtube.com/watch?v=t_9NDhXQmhI&feature=youtu.be

有短片睇 !
    雖然影唔到, 但係又真係幾有心機.
    睇返都回味吓......   

升級   51.05%

該用戶從未簽到

又真係睇下條片都好開心喎...

升級   100%

擦汗

根據大會網站寫...明天會有背心~

各位明天好運~~

升級   0%

擦汗

星期日玩完第二次嘅水陸, 夜晚睇到消息,
    可能部份三鐵朋友或三鐵總會會員都有留意:

有位法藉三鐵運動員, 患上血癌.
    除咗可以幫手去紅十字會登記捐骨髓外, 亦都可以為[癌症基金會]籌款.

請大家為三鐵朋友打打氣.   

SCMP news
    http://www.scmp.com/portal/site/SCMP/menuitem.2af62ecb329d3d7733492d9253a0a0a0/?vgnextoid=13521fa4752d7310VgnVCM100000360a0a0aRCRD&ss=hong%20kong&s=news

Cancer Fund fundraising
    http://www.cancer-fund.org/diy/view.aspx?pid=45&lang=EN

升級   100%

擦汗

第三站有料~~

如果星期日好似呢兩日咁局就...... @_@
    http://www.revolution-asia.com/Events/Splash__n_Dash_Aquathon_Series/Splash_n_Dash_Aquathon_Race_3.htm

升級   93.67%

該用戶從未簽到

可能有鯊魚出沒, 游得慢果D真係要小心!
    另外, 跑步賽道附近有棵樹橫伸, 生得高的小心撞頭!

升級   100%

擦汗

原帖由 sunrise 於 2012-6-21 10:04 發表

可能有鯊魚出沒, 游得慢果D真係要小心!
    另外, 跑步賽道附近有棵樹橫伸, 生得高的小心撞頭!

佢在防 Shark 網內的, 不怕~~~
    另外, 如果冇記錯..由淺水灣去深水灣果條路好似未到橫伸樹枝已經折返的 ~~~
    學SUNRISE CHING話, 小心D  ~~

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2012-6-23 00:45 發表

佢在的, 不怕~~~
    另外, 如果冇記錯..由淺水灣去深水灣果條路好似未到橫伸樹枝已經折返的 ~~~
    學SUNRISE CHING話, 小心D  ~~

我睇個map係不在防 Shark 網內

升級   100%

擦汗

升級   0%

擦汗

今日 [巨浪], 沙灘廣播話掛紅旗, 不適宜落水.

比起舊年科學園, 有次三項鐵人, 都好大浪, 今次應該仲犀利啲 !   

[Swim 500m + Run 5km] x2

唔知係咪跑得比人慢, 第一程俾人吐口水, 吐嚟我嗰邊, 好似中咗腳.   

但係今日最大得著, 就係我終於知道邊位係 [火師兄] !   

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-6-24 18:48 發表
    今日 [巨浪], 沙灘廣播話掛紅旗, 不適宜落水.

比起舊年科學園, 有次三項鐵人, 都好大浪, 今次應該仲犀利啲 !   

[Swim 500m + Run 5km] x2

唔知係咪跑得比人慢, 第一程俾人吐口水, 吐嚟我 ...

chi sin! 點都唔關跑得慢吧! DQ佢啦