香港長跑網  - 長跑長友

樓主: perre

Perre - 愛跑步, 只因我愛跑步

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:3月26日
時間:晚上六點半
短評:一放學就即刻返左屋企,換完衫就由屋企樓下正門起步,過左
荃灣海旁入德士古道,嘉里倉落葵芳,到運動場跑左三個圈之後穿過
葵芳地鐵站,在警署過對邊,沿大連排道直入葵涌,再轉番出青山公
路往大窩口,之後沿荃灣地鐵站經愉景新城和翠豐台返回屋企樓下正
門。合共跑左13.77公里,圍住葵涌區跑左一個小圈。

登錄/註冊後可看大圖

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:3月27日
時間:下午六點幾
短評:是日考試完畢,三天課程完成,所以要賀一賀佢,小Perre大冒險今天試一個新路線,由海旁入海濱,再轉上小島北橋,入去小島運動場打一個卡,之後轉入小鳥南橋落葵芳,再入葵芳運動場打一個卡,路住沿嘉里倉落返荃灣碼頭,再沿海旁返來。
但一回來便要立即梳洗,趕住去金鐘參加Annual Dinner ~~~

登錄/註冊後可看大圖

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-27 19:25 發表
日期:3月27日
時間:下午六點幾
短評:是日考試完畢,三天課程完成,所以要賀一賀佢,小Perre大冒險今天試一個新路線,由海旁入海濱,再轉上小島北橋,入去小島運動場打一個卡,之後轉入小鳥南橋落葵芳,再入葵芳 ...

哇...哇...哇....祝你抽中 大奬  大獎 大獎

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-27 19:33 發表 哇...哇...哇....祝你抽中 大奬  大獎 大獎

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:3月28日
時間:晚上九點
短評:今晚再試Adidas Adizero Feather,原打算小小地走三四K再感覺一下落腳位,但拉完
筋一抬頭就見到胡蘇師兄,於是就咁送佢返深井,但去到機場展覽中
心,發覺有少許唔對路,右腳腳板底有少少括腳情況,於是便慢慢折
返回荃灣,再順勢收慢腳步感受一下落地,但發覺腳頭仍然好重,真
係唔知幾時先改善到小腿唔用來,留番比大腿出力的步姿,最後我諗
下次要穿厚底襪先會再試Adizero。

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 85# 的帖子

其實ADIZERO出名"林"果喎,唔通Feather反傳統..??

升級   2.55%

該用戶從未簽到

今天明天後天休息,留力星期日的復活跑,總結本月共有177.7
    2公里
    3月01日 ﹣ 10公里
    3月05日 ﹣ 9.68公里
    3月06日 ﹣ 5.01公里
    3月07日 ﹣ 1.78公里
    3月09日 ﹣ 2.14公里
    3月10日 ﹣ 18.6公里
    3月12日 ﹣ 10公里
    3月13日 ﹣ 10公里
    3月15日 ﹣ 5.93公里
    3月17日 ﹣ 19.1公里
    3月19日 ﹣ 11.1公里
    3月21日 ﹣ 5公里
    3月23日 ﹣ 6.47 + 2.13公里
    3月24日 ﹣ 26.1公里
    3月25日 ﹣ 13.7公里
    3月26日 ﹣ 13.5公里
    3月27日 ﹣ 7.48公里

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-30 11:21 發表 今天明天後天休息,留力星期日的復活跑,總結本月共有177.72公里 3月01日 ﹣ 10公里 3月05日 ﹣ 9.68公里 3月06日 ﹣ 5.01公里 3月07日 ﹣ 1.78公里 3月09日 ﹣ 2.14公里 3月10日 ﹣ 18.6公里 3月12 ...

Perre (Peter/Perry),加油!

阿火 - 愛搗亂, 只因我愛搗亂

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:4月1日
    時間:早上八點
    短評:今天同一班癲友和大勇隊隊員去左參加Panasonic復活跑,今天很多人,首200米約有幾百人在運動場中起步,而我起步排得差唔多最後,很辛苦才能涉出運動場,之後落到海旁,發現前方有個師姐細細粒,紫色BraTop的,見她在人群中穿插,於是我就上左佢架車,死跟其後,差不多過左3.5公里,才能離開人堆,睇番個Pacing,第2﹠3公里分別係4:44 & 4:53,個師姐真係好快,去到首5公里都唔洗25分,但可能穿插入群和死跟了一個唔合我Pacing嘅師姐,去到第6K之後,開始力有不計,跌到去差唔多5:30/K,返到終點時間係52:56秒,但可能頭段比較急,令到尾段屎屎下,發唔到力,呢度要檢討一下。

登錄/註冊後可看大圖

升級   23.68%

該用戶從未簽到

Ching 還有很大的進步空間 加油呀~!

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

落到海旁,發現前方有個師姐細細粒,紫色BraTop的,見她在人群中穿插,於是我就上左佢架車<------- 細細粒都跟?師兄咁高大,應搵大粒過你的跑手幫你開路擋風喎,除非醉翁之意不在酒•••••

折反點係咪停車瑒(艇仔會則)?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 little-fish 於 2012-4-1 17:47 發表
    落到海旁,發現前方有個師姐細細粒,紫色BraTop的,見她在人群中穿插,於是我就上左佢架車

見佢細細粒身手唔錯,佢睇位同開路一流,肯定係比賽常客,但我就第一次 ∼∼∼∼

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:4月1日
    時間:下午五點半
    短評:約左人係葵芳拎隻海賊王Game,諗住幾個地鐵站咁近,跑
    去咪算囉,順便用雙腳向地鐵抗議加價!跟住之後係葵芳運動場慢J
    og左10個圈先跑返荃灣。今日沖左好多次涼∼∼∼∼

登錄/註冊後可看大圖

升級   68.33%

該用戶從未簽到

恭喜卑梨師兄...完成賽事...享受賽事....
    復活跑係唔係你的第一次跑賽呀?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-4-1 23:10 發表 恭喜卑梨師兄...完成賽事...享受賽事.... 復活跑係唔係你的第一次跑賽呀?

係呀,我係跑步新手黎架!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:4月2日
    時間:晚上八點
    短評:昨天消耗完,今日攰攰地,所以做二轉拉筋,跟住慢慢跑5公里,再拉拉筋算數,明天起一連小休六左去旅行,星期日晚回來,可能下星期一繼續。

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-3-30 11:21 發表
    今天明天後天休息,留力星期日的復活跑,總結本月共有177.7
    2公里
    3月01日 ﹣ 10公里
    3月05日 ﹣ 9.68公里
    3月06日 ﹣ 5.01公里
    3月07日 ﹣ 1.78公里
    3月09日 ﹣ 2.14公里
    3月10日 ﹣ 18.6公里
    3月12 ...

WOW~~~ Perre你好勤力呀, 繼續加油

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 ~NN~ 於 2012-4-3 16:27 發表

X2

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2012-4-3 16:27 發表

但跑得慢呢∼∼∼∼

升級   2.55%

該用戶從未簽到

日期:4月9日
    時間:晚上六點半
    短評:今天三點才從四川回到家,執左一陣野,再梳洗一番,之後老婆話要訓一陣,咁我就落街慢慢跑番一陣,唔知係咪呢幾日行得多,腳仔上唔到力,好屎軟,加上好似好熱咁,去到深井重要買水水,呢14K比之前辛苦好多,夏天真的快來了∼∼∼

登錄/註冊後可看大圖