香港長跑網  - 長跑長友

樓主: derek_cat
打印 上一主題 下一主題

2012年无锡环太湖国际马拉松赛

升級   0%

該用戶從未簽到

上次去鄭開坐24個鐘頭火車個陣時,教左佢點樣搽"特強起療妥",過左三日跑鄭開佢已經好番8899,而家好番晒,過兩日又要俾佢介! 一次都介佢唔到!

升級   90.65%

該用戶從未簽到

呵呵!亮哥,都叫你過翻堅哥幾次喇!你又仁慈....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-4-21 05:14 發表
呵呵!亮哥,都叫你過翻堅哥幾次喇!你又仁慈....

未起步都知佢唔想俾我介架啦,我排前佢就排最後,跟了廿K才過我,所以一次都介唔到,真唔抵!

升級   0%

該用戶從未簽到

折騰了半天,開始時找不到我們的號碼布,個多小時後打的去到近起步點的格林豪泰酒店,點之佢話我地係外賓,只涉內,不能入住, 附近也沒有酒店了,真是晴天霹瀝! 打電話去組委求救,佢話回來市中心拿晶片,可以幫我們安排酒店。
又坐了¥54返到去市中心公園體育館拿晶片及號碼布,組委替們打電話找酒店,最後找到錦江之星,很近乘車去起步的集合點,是我們最想住那間,滿房了王經理特別安排才有一間標間,真的要多謝蕪錫馬拉松的組委。衷心感謝!

升級   90.65%

該用戶從未簽到

大会本書仔話除精英及外籍選手或有特殊原因外,所有全程半程参赛者都要著大会件衫。亮哥,你識点做喇......

升級   0%

該用戶從未簽到

所有大陸既馬拉松都係咁寫,佢照抄姐!
佢件衫係棉質,想熱死人咩?
鄭開果本書仔都係咁講架!

升級   0%

該用戶從未簽到

跑完無錫馬拉松了,大會辦得很認真,每事都想做到最好,印象最深是特警特別多,條賽道很好的柏油路,兩旁種滿樹木,有一點像東營。

升級   21.9%

鬱悶
  • 簽到天數: 14 天

原帖由 allanccl 於 2012-4-21 17:36 發表 折騰了半天,開始時找不到我們的號碼布,個多小時後打的去到近起步點的格林豪泰酒店,點之佢話我地係外賓,只涉內,不能入住, 附近也沒有酒店了,真是晴天霹瀝! 打電話去組委求救,佢話回來市中心拿晶片,可以幫我們 ...

同情一下亮哥。。。格林豪泰没有住成。。。早知道,你可以找猫咪拿证件去开房,然后你住就OK啦。。。

升級   90.65%

該用戶從未簽到

天氣都有點像是2010年的東營, 熱死人......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2012-4-23 08:56 發表

同情一下亮哥。。。格林豪泰没有住成。。。早知道,你可以找猫咪拿证件去开房,然后你住就OK啦。。。

慶幸住不成格林豪泰!
    住果度都不知去那裡吃飯,那麼荒蕪,連去遊玩也不方便。想打的也要前台代叫,等半個鐘頭,真的極之不方便。
    今天坐公交車去了遊太湖及蠡湖,很美很美的地方,又去看世界文化遺產,名列僅次於萬里長城的京杭大運河(2500年前隋陽帝命人開鑿的,有1794公里長)。
    又去過双虹桥(原527太湖馬拉松的起步點),才知道好彩佢搞唔成,果度地方又細,又無廁所,是無綠道的,如果唔封路,跑行人路只有八呎闊,馬路有好多大泥車快速飛過,非常危險,怪不得比賽不獲批准。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-4-23 17:10 發表
    天氣都有點像是2010年的東營, 熱死人......

咁熱你都sub3:30,厲害厲害! 佩服!
    我之前一晚訓得唔好,酒店房間的門給風吹得好似有人拍門般,嘈到無得訓,所以都係hea跑算了!

升級   90.65%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2012-4-23 21:28 發表

咁熱你都sub3:30,厲害厲害! 佩服!
    我之前一晚訓得唔好,酒店房間的門給風吹得好似有人拍門般,嘈到無得訓,所以都係hea跑算了!

亮哥, 謝謝你的照片. 不過要是無330, 你就要包我去天津再做過
    我搏嘅原因都係比好似追債嘅堅哥逼出嚟, 佢經常玩後上, 俾佢一過頭, 意志就會崩潰......, 所以死到要頂下去.  並非老作, 這是我真實的經驗......
    搞到我今日行路"佶佶"下.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-4-23 22:08 發表

亮哥, 謝謝你的照片. 不過要是無330, 你就要包我去天津再做過
    我搏嘅原因都係比好似追債嘅堅哥逼出嚟, 佢經常玩後上, 俾佢一過頭, 意志就會崩潰......, 所以死到要頂下去.   ...

哈哈哈!
    佢今次5K就忍唔住過我啦,上次都等20K先過,俾佢一介,會即刻無晒力咁,今日我報仇咁報,拖住佢週圍行,搞到佢今日行路"佶佶"下,
    嘻嘻!

升級   90.65%

該用戶從未簽到

亮哥, 你看看你拍我的照片的時間, 我記得拍的位置差唔多是41K (可能亦應該是我記錯).
    你部相機係咪慢咗個鐘 ????

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-4-23 22:24 發表
    亮哥, 你看看你拍我的照片的時間, 我記得拍的位置差唔多是41K (可能亦應該是我記錯).
    你部相機係咪慢咗個鐘 ????

唔係呀! 跑前一晚對住個GPS錶set岩晒時間個喎。
    我記得係30幾K,我個相機時間早上10:53,即係開跑後的2:24,你應該未到41K位。

升級   90.65%

該用戶從未簽到

你哋幾點無錫市區開始㗎 ??

升級   90.65%

該用戶從未簽到

是我搞錯吧 !!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-4-23 22:40 發表
    你哋幾點無錫市區開始㗎 ??

本來係08:30起跑,但係早左一分鐘鳴槍08:29。
    你是問坐車由市區人民大會堂集合點去起步點? 我地06:08開車。

升級   90.65%

該用戶從未簽到

是我跑傻了, 成日以為是在40K之後的折返點遇上你
    今天早上聽你話, 慢跑咗5K半, 總算行得返

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-4-24 09:05 發表
    是我跑傻了, 成日以為是在40K之後的折返點遇上你
    今天早上聽你話, 慢跑咗5K半, 總算行得返

替你映相是29K幾轉折點後未到30K位置,40K是堅哥遇見你的地方。
    我今日已經一d都唔累了,好似無跑過馬拉松咁,聽日要的起心肝jog番15K先得,我而家越黎越懶了,點算?