香港長跑網  - 長跑長友

邊款護膝岩

升級   4.74%

開心
  • 簽到天數: 1 天

大家好,小弟80KG 唔輕,近期開始左跑步個幾月。逐漸可以跑長D

但次次係運動場跑到大約14圈開始膝頭會有D痛~~跑完之後休息1日又無事
    所以我想買個護膝一用。但係我見到好多款~有D成個膝頭包, 有D就膝頭位開孔,有D就直接唔會包住,但有條野KU 住個膝頭~~請問邊種適合我呢

升級   12.11%

該用戶從未簽到

Cho-Pat 喇,平靚正。

http://www.sportsline.com.hk/img/chopat.pdf
    不過 80kg,應該先游水 / low-impact 運動,減左肥先開跑,會安全好多的

升級   62.63%

該用戶從未簽到

我去sportline問有冇護膝帶賣,佢話唔知乜野黎,
    護膝款又少,講多兩句就sell我買Bauerfeind,
    真係頂佢個肺,正垃圾

升級   12.11%

該用戶從未簽到

應該無理由喎

我係佢長期客,見過既護膝都不下二十幾隻,應該有好多選擇的。

不過 Cho-Pat 同 Bauerfeind 係唔同既功能。會唔會係師兄你膝傷比較嚴重,所以佢先叫你用 Bauerfeind?

(利益申報:我係 Sportsline 買過 Bauerfeind / Cho-Pat / Mueller / Rocktape / Xtenex,即係乜都買過。我個膝頭都係佢地『妙手回春』的 )