香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

過's的跑步部落格。

升級   20%

該用戶從未簽到

本來上年都有跑開的~果時好有耐力的,苦練和諗暗戀的人同埋見到靚女跑手之下都練到少少跑速.~(之前係跑跑下會斷或緩步跑)~~果時有時滑浪同埋做gym.

不過之後11月被xbox360大作吸引  同埋對暗戀的人失望和人生失望~~半年以上都無跑了....

之後,.....二零零八年六月先醒覺...     嘩,lbs暴升.....

的起少少心肝去跑~~  不過只是一個月跑o左三次...  因為我果時只係跑平時跑開的單車徑...而且d靚女唔知走晒去邊...~~~

跟住7月..無意發覺討論區有人講 nike+ sportband.. 好似幾過癮喎~~ 起碼睇到成績係點~~唔洗齋跑乜野記錄都無...好~之後發現原來運動場(北區)幾好跑~ ........(之前無為意到原來運動場係開放俾公眾)

由最初測試sportband之下~~~~由四五個圈x400要廿幾分鐘..己經得返半條命...... 到依o家8月尾 的 9個圈x400先半條命~~    減o左幾磅啦~_~...     負重跑真係好難練到跑速

早幾日仲為了human race的衫而跑10k~~~ (當然,仲未練跑速的我.邊有可能跑到10k.只是sportband唔準(我無nike+鞋) 同埋跑到一定累度去加埋行路)  呵..跟本係格硬黎.....
點解我咁執著要件衫? ...因為這些才是動力.....  我根本無乜可能參加到果d乜野10k比賽... 而且未見過有5k的比賽(好想有d咁o既比賽~..~)

另外一個原因係 後悔中學無玩長跑....運動..........~_~

後話:
正因為想搵下有無d5k←→比賽.所以我記返起依個forum,上黎看下依到全部的資訊.~~

好憎運動場的唔係跑的人..由其是兩個太太霸兩條線果d...  (我諗法自私我都係咁話,..

sportband+運動場的人流+女跑手... 真係好好的推動力令我堅持去跑....
+1 0
上一篇︰路線一問下一篇︰Power Gel vs 撞牆

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

朗豪兄歡迎你,加油呀!
多d上黎e樹同我地吹下水,交流下跑步心得
好開心架~ (你個檔口有什麼又好食又不致肥的美食呀?)

keep住跑好快修身成功!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   78.75%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

朗豪師兄:
5k比賽其實唔多,一般都係田徑場上既5000m米
同5000米要求既速度都幾快

其實玩長跑,8k以上既比賽會多d,特別係10k
慢慢黎啦....急唔黎