香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: bobdog0224

九龍灣街跑路線請教

升級   10%

該用戶從未簽到

原帖由 hingkeestore 於 2012-7-11 23:19 發表
我住淘大,都跑過幾條路線,跑入清水灣、大拗門同飛鵝山多,最近愛跑入西貢,當藍天白雲望著海跑真的會笑住跑 ,想短:烏溪沙(89D回),長:萬宜水庫(約34k),苦:黃石碼頭(撞晒牆)。
多謝師兄的圖,我又多幾 ...
你跑開d路線咁甘, 如果你跑我果幾條路驚你唔夠皮咋
我依家未夠膽跑入西貢住, 驚体能未夠, 我搭車見到壁屋條斜路已經驚

升級   10%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2012-7-11 23:28 發表
我跑全马時練包過以下路線:九龍灣,海濱道,官塘碼頭,麗港城,鯉魚門道,'油塘,藍田,宝達,入宝琳路,马油塘村',然後原路返九龍灣,全程約26公里,去程多數上 斜,尤其是上宝琳路 ...
巴士總站轉上高超道呢段最斜寶林路我就未跑過

升級   49.47%

該用戶從未簽到

原帖由 runner.nick 於 2012-7-11 23:43 發表
你跑開d路線咁甘, 如果你跑我果幾條路驚你唔夠皮咋
我依家未夠膽跑入西貢住, 驚体能未夠, 我搭車見到壁屋條斜路已經驚

由清水灣道上壁屋都唔算好斜, 但如果跑來回, 由西貢公路一直上壁屋就真係跑到老抽

升級   17.8%

該用戶從未簽到

原帖由 亞邊個 於 2012-7-12 13:07 發表

由清水灣道上壁屋都唔算好斜, 但如果跑來回, 由西貢公路一直上壁屋就真係跑到老抽

AGREE
如果唔跑返轉頭
跑入西貢的難度其實唔大

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 55 天

師兄們說的對,跑入去並不十分甘,回程有時真係要係鄭植之天橋上拉下筋抖抖再上斜 不過入西貢其實幾輕鬆,落西貢條長命斜開始到市中心,甚至北潭涌都尚算容易。

升級   10%

該用戶從未簽到

既然大家都咁講, 我搵次試下入西貢先