香港長跑網  - 長跑長友

樓主: derek_cat

2012年烟台国际马拉松规程

升級   90.65%

該用戶從未簽到

亮哥,一於先訂機票,搏一搏,搞個既定事實……

升級   0%

該用戶從未簽到

已經遲了一步,無票了!
去程香港至石家庄要8月30日星期四出發,回程要9月6日星期四才有機票;如果無乜假,要搵到其他機票先好報名啊!
春秋機票1.bmp
春秋機票2.bmp

升級   90.65%

該用戶從未簽到

亮哥, 謝謝提示. 由於家庭因素我可能要轉走煙台啊 !
如果8/25-26有比賽就完美了, 家中老頂出差不在港..........8/31歸來.
要是我又出了去太原, 有D講唔過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-7-23 16:08 發表
亮哥, 謝謝提示. 由於家庭因素我可能要轉走煙台啊 !
如果8/25-26有比賽就完美了, 家中老頂出差不在港..........8/31歸來.
要是我又出了去太原, 有D講唔過

唔好意思! 又要潑你冷水!
齋跑煙台好貴啊! 來回機票:¥3524+¥300機場稅 (起),接近4000人仔,我就跑唔起了!
坐火車要兩日去兩日返,無得諗!
Ticket.bmp

升級   0%

該用戶從未簽到

不如去西夏國(寧夏以前的名稱)跑馬。
南航+深航來回深圳至銀川最平¥2128+¥300機場稅,有得諗!
Ticket1.bmp

升級   90.65%

該用戶從未簽到

亮哥,值得考虑考虑。
不过东航深圳经虹桥往煙台,单程1000元內,仲可以跑完当天夜机到深圳啊!你check check啊。

升級   21.9%

鬱悶
  • 簽到天數: 14 天

原帖由 luhui 於 2012-7-23 18:21 發表
    亮哥,值得考虑考虑。
    不过东航深圳经虹桥往煙台,单程1000元內,仲可以跑完当天夜机到深圳啊!你check check啊。

深圳到上海不含税400左右,上海到烟台也是400左右,加上两个税费300,去程要1100左右。。。

回程经由上海的话,可以考虑春秋到香港的,不含税199

升級   90.65%

該用戶從未簽到

貓哥, 春秋飛上海浦東, 但上海煙台, 比較多是進出虹橋, 安排上有點為難啊 !
    不知我是否有錯誤理解........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-7-23 18:21 發表
    亮哥,值得考虑考虑。

試過假設預訂,每程連稅約¥1200樓下,回程你諗住坐16:30果班機?
    轉機要等5個鐘頭。
    都係銀川直航抵d可靠d咁喎! 不過銀川又係高原.....
    考慮考慮!

升級   90.65%

該用戶從未簽到

好啦!就去銀川吧!亮哥,跑完的星期天即走係咪都咁平啊?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-7-24 02:23 發表
    好啦!就去銀川吧!亮哥,跑完的星期天即走係咪都咁平啊?

如果15號去,16號晚19:05直機(不用停經及轉機)就貴一點點, 來回機票¥2718+¥300燃油稅。

我可以早一日(14號)去替你拿號碼布,玩幾天之後(21號)才回來,¥2032+¥300燃油稅。

我可以早一日(14號)去替你拿號碼布,玩幾天之後(21號)才回來,¥2032+¥300燃油稅。

升級   90.65%

該用戶從未簽到

亮哥, 謝謝你的豬料.
    如果你唔介意再幫小弟取號碼布, 我會星期六中午機去, 星期一早機回來東莞上班.
    跑完個晚仲可以和你啤啤佢
    不過要提前在香港做好地獄式高原特訓

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2012-7-24 10:57 發表
    亮哥, 謝謝你的豬料.
    如果你唔介意再幫小弟取號碼布, 我會星期六中午機去, 星期一早機回來東莞上班.
    跑完個晚仲可以和你啤啤佢
    不過要提前在香港做好地獄式高原特訓

啊啊啊! 好野! 又有得玩!
    無問題啊! 請你先在攜程買機票先,我也買了機票先,有平機票才報名。
    攜程又平又簡單直接,只要來回同一航空公司便會平:
    ¥2380/成人(含稅費)(經停西安,不用轉機,所以只收一個稅)

升級   90.65%

該用戶從未簽到

寧廈網站網上報名還沒完善呢 !

升級   0%

該用戶從未簽到

OK架! 網上報到名架,大家不要付款住,等小弟集合埋一齊付款(匯款)便可。最緊要有假期及機票,報名不成問題。因機票關係,另外那兩個跑友都考慮報跑寧夏馬拉松。

升級   21.9%

鬱悶

原帖由 allanccl 於 2012-7-24 10:13 發表

如果15號去,16號晚19:05直機(不用停經及轉機)就貴一點點, 來回機票¥2718+¥300燃油稅。

国内机票,好像往返组合并不一定便宜的,跟国际机票不一样。。。。

升級   21.9%

鬱悶

原帖由 allanccl 於 2012-7-24 11:16 發表

啊啊啊! 好野! 又有得玩!
    無問題啊! 請你先在攜程買機票先,我也買了機票先,有平機票才報名。
    攜程又平又簡單直接,只要來回同一航空公司便會平:
    ¥2380/成人(含稅費)(經停西安,不用轉機,所以只收一個稅 ...

东航有广州到银川的,单程660,不含税,经停咸阳机场:

升級   0%

該用戶從未簽到

¥1620/成人(含稅費)好抵喎!
    謝謝貓咪兄! Luhui兄請留意,還有三張票,快點去攜程訂吧!

升級   21.9%

鬱悶

原帖由 luhui 於 2012-7-23 23:26 發表
    貓哥, 春秋飛上海浦東, 但上海煙台, 比較多是進出虹橋, 安排上有點為難啊 !
    不知我是否有錯誤理解........

深圳航空  深圳-济南 510+150 中午到济南,然后大巴去烟台
    广州-济南 470,但是时间不好,下午的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2012-7-25 04:15 發表

深圳航空  深圳-济南 510+150 中午到济南,然后大巴去烟台
    广州-济南 470,但是时间不好,下午的

貓咪給我帶來曙光! 便宜的機票! 可以跑多隻馬,好啊! 濟南大巴去煙台要坐多久? 班次多嗎? 會不會只早上發車?