香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

偏平足買racing鞋

升級   7.37%

該用戶從未簽到

本身有偏平足
之前著rider14跑硬係弓足位都唔舒服..仲傷埋腳弓 後黎著inspire 8..好左d既..但始終成對鞋俾我感覺好硬 之餘個人感覺又唔係好爆得起..而且足弓位感覺都係頂頂地..家下研究緊買新一對 (之前買鞋有人睇過隻腳話雖然有偏平足 但唔算嚴重..)

小弟每日跑步1小時大概跑7-8公里 間唔中要練下10x10米既捷反跑..所以都希望對鞋方便捷反跑果種爆炸力..仲好多時跳黎跳去練跳跳力....(我172cm高 150磅左右)

唔知師兄/姐們有無d建議! 因為見俾偏平足既人著既款都好厚 我諗著左如果跑得快會唔會好卸力?(新手唔多識..)

預算under1千都接受到最主要希望買到對好dd既..(耐用性我知有d鞋唔耐用..我就預捱到半年到1年就得!)

本身想買老虎既2170但聽人講太soft? dstrainer 唔知好唔好呢? 美記兩對感覺俾我都好硬好高咁..其他款係咪都係咁?aero得唔得?

希望師兄姐們俾d建議 tks!!!

+1 0
上一篇︰想問問 2013 年東京馬拉松下一篇︰2012.9.22衡水湖国际马拉松

升級   0%

該用戶從未簽到

M 記Wave Amulet 2 會輕啲薄啲專為長跑比赛用,你亦試試New Balance RC 系列。

升級   40%

該用戶從未簽到

Maybe you can take a look this Mizuno website.

http://www.myprecisionfit.com/

You can follow to fill some information about your foot and leg.
Then, they will suggest which series are suitable for you...^_^

升級   7.37%

該用戶從未簽到

多謝師兄們..最終見dstraine 17特價 (7舊水但得白色) 把心一橫下海了
星期日試左左45min so farfeel到保護唔錯之餘又唔會話好似美記著inspire8 咁重型..暫時算滿意(可惜係白色驚污糟 雖然落雨唔跑..) 試多一星期再分享下..