香港長跑網  - 長跑長友

樓主: swimbikerunner
打印 上一主題 下一主題

2012 香港ITU 三項鐵人亞洲盃

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 rock 於 2012-7-16 19:49 發表
我報名後收到以下電郵, 依家唔知點好。

逕啟者
本會特此電郵補充有關2012香港 ITU 三項鐵人亞洲盃之報名安排。
香港三項鐵人總會實行“不退款”政策, 報名一經接納 ,報名費將不獲退回。如賽事因天氣惡劣或其他 ...

I only replied to accept their policy and that's all !!

升級   45.67%

該用戶從未簽到

I remember they cancelled the race last year but could not remember the reason. Do you think they will cancel the race like last year?
原帖由 key 於 2012-7-17 11:05 發表

I only replied to accept their policy and that's all !!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 rock 於 2012-7-17 17:17 發表
    I remember they cancelled the race last year but could not remember the reason. Do you think they will cancel the race like last year?

其實報咗名, 佢先講, 又要後補回覆, 係有啲怪.
    但係, 既然係玩, 咁都冇辦法.

舊年, 唔係迪士尼,
    據聞係因為封路問題, 唔可以大尾篤新娘潭兩日封路, 所以淨係開得星期日一日.

(唔知師兄係咪講哩啲呢 ??)   

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回復 22# 的帖子

其實應該係今年年頭搞左個offroad 三鐵賽@Disney.
    個比賽原本唔o係race calendar,係比賽前三四個星期左右先公佈有lee 個賽事。
    結果太少人報名,最後cancel了。
    我報左名,佢退還返全數報名費
    我諗佢地o個次應該蝕左D行政�租場費.

要搞兩日既ITU賽,籌備應該要一大筆錢
    如果臨時cancel又refund既話,三鐵總會應該蝕得幾甘
    所以佢加返個條款保障總會自已,都合理既...

升級   21.55%

該用戶從未簽到

所以我一向係又報吾係又報 一來怕full 二來只為支持呢項運動.

升級   57.67%

• 簽到天數: 34 天

有無師兄知唔知大尾督個bike leg(30km)甘啲定,迪迪尼個bike leg(40km)甘啲呢?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

個人覺得迪迪尼 40km 甘d, 因為冇回氣位 一條氣掃哂40km, 大尾督落斜可以鬆腳.
    當然 比吾比油 就選手自定.

升級   57.67%

咁即係無咁多上落斜?比較平坦啲?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

每圈有兩個小暗斜 好頂癮 又快吾倒 慢又吾得 對我黎講.
    原帖由 micmic2k 於 2012-9-24 13:32 發表
    咁即係無咁多上落斜?比較平坦啲?

升級   57.67%

Ching, many thx for your info.  I am exhausted for yesterday event.  I hardly finished the run leg, n  I am worrying abt the bike leg for the O distance 3 weeks later.  I am not sufficiently prepared

升級   19.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 16 天

問下大家當日會點安排交通工具,送戰車去??

我玩第二日

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 水陸偉 於 2012-10-10 22:19 發表
    問下大家當日會點安排交通工具,送戰車去??

我玩第二日

有車揸車, 一係就打的

升級   53.33%

該用戶從未簽到

想問下坐地鐵去得唔得??

升級   19.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 16 天

如果租車有無咁早開工???

升級   21.55%

該用戶從未簽到

當然有得call van. 大會有通知公共交通安排

升級   53.33%

該用戶從未簽到

我想問下個地圖點睇...全完唔明...

升級   40%

該用戶從未簽到

回復 36# 的帖子

完全同意!!! 完全睇唔明!!! 今日我賴左野啦...

升級   45.67%

該用戶從未簽到

good luck to everyone tomorrow.

升級   82.33%

該用戶從未簽到

唔知係錯覺定點,游水臨尾轉彎後嗰段仔好難游,游極唔到條梯咁....

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 kofelix 於 2012-10-14 13:06 發表
    唔知係錯覺定點,游水臨尾轉彎後嗰段仔好難游,游極唔到條梯咁....

我都覺得係, 有幾吓好似係冇郁咁......
    臨尾跑步都好熱, 其實我嗰啲叫 [行路].

今日見有少部分人... 有[受傷/意外]... 希望冇事.