香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手求教 GPS 心率手錶問題

升級   100%

該用戶從未簽到

Hi ! 大家好!我係跑步新手初嚟報到,跑咗幾個月,想買隻手錶check住心跳,因為鍾意跑街,所以想有埋 GPS,做過吓資料搜集,請問 Garmin 410 同 Polar RCX3,邊隻比較好?此外,如果想買 Garmin 手錶,去邊度買會比較可信及價錢公度?因為問過 保x行,Garmin 405CX 買 HKD3,390.00........
懇求各位 CHING & CTSE 指點迷津,Thanks!!!
+1 0
上一篇︰New Garmin Watch? Garmin Fenix下一篇︰東區約跑(筲箕灣至太古)

升級   70%

該用戶從未簽到

我都係新手,平平地用Sunnto M4 + 手機用 Runtastic 黎check 路程,M4 用咗個幾月都幾滿意,之前用過PolarRS300S,覺得M4 d 字大d,介面人性化d,使用都簡單d,Runtastic 就啱啱開始用,免費黎講function 好夠用,個人覺得介面好過RunKeeper,

反正跑街都要帶電話,平平地心跳錶+電話都夠我用

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝呢位CHING 嘅資料提供,會試試用Runtastic,唔該晒~~~