香港長跑網  - 長跑長友

東區約跑(筲箕灣至太古)

升級   50%

該用戶從未簽到

請問有無人有興趣筲箕灣至太古跑步呢?
Thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   4.55%

該用戶從未簽到

有~ 小弟都係東區人~

升級   50%

該用戶從未簽到

我通常都係夜晚喎, 不如大家夾一夾時間呀
我好耐無跑, 所以只能跑到6mins/km, 睇下大家夾唔夾到
我夜放工, 可能9pm先返到東區, 不過有時放得早, 可以就下.
睇下兩位咩鐘數方便?

升級   0%

該用戶從未簽到

如果無記錯,Bonsir是住小西灣的,小弟住西灣河。
不過小弟星期一至五的晚上已給編排得滿滿的(非常充實的生活),星期一傍晚會去浦崗村練長課(可以的話會跑40-60個圈),星期二、四晚上會去石峽尾領視障運動員跑/行,星期三晚會去將軍澳約跑(喜歡它的斜路),星期五晚跑青公(荃灣青山公路暗斜),星期六日間是長長課,由早上到傍晚跑,晚上留給至愛,星期日是休息日,只能去替比賽映相,不能跑足七日的。所以.....,sorry啊!

升級   50%

該用戶從未簽到

嘩~~~~咁犀利

升級   8.95%

該用戶從未簽到

小妹係太古人!都想搵人一齊跑~
夜晚8點後左右都ok

升級   0%

該用戶從未簽到

夜晚8點? 不用和家人食飯嗎? 星期日也要夜晚8點嗎?
明晚9點(早點吃飯,讓食物消化),來跑跑吧! 我會由嘉亨灣油站附近起跑,約跑三至四轉便收工,會著網衫,見到就見吧!

升級   93.4%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2012-7-18 22:27 發表
如果無記錯,Bonsir是住小西灣的,小弟住西灣河。
不過小弟星期一至五的晚上已給編排得滿滿的(非常充實的生活),星期一傍晚會去浦崗村練長課(可以的話會跑40-60個圈),星期二、四晚上會去石峽尾領視障運動員跑/行, ...

好豐富!

升級   8.95%

該用戶從未簽到

我6點幾收工~7點幾就食完飯
亮哥每晚都係9點跑?

升級   0%

該用戶從未簽到

非也! 星期一至五都係晚上七時跑,不過全部不在西灣河,8月5號那晚特別加場,跑番西灣河,但見不到你。

升級   12.63%

該用戶從未簽到

原帖由 takkikeos 於 2012-8-4 12:29 發表
小妹係太古人!都想搵人一齊跑~
夜晚8點後左右都ok

Halo Takkikeos Ctse...我住北角可以一齊約跑呀...你跑開邊度架???

升級   8.95%

該用戶從未簽到

我通常跑太古至西灣河, carrie你呢?有興趣一齊跑可以pm我∼

升級   60%

該用戶從未簽到

原帖由 takkikeos 於 2012-8-19 08:42 發表
我通常跑太古至西灣河, carrie你呢?有興趣一齊跑可以pm我∼

大家好呀, 新手初來乍到! 我住西灣河, 有時都會跑愛碟灣避風塘至鰂魚涌公園一段, 希望有機會可以一齊跑!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我住西灣河
    好耐之前約過,發現港島東D 人好有性格
    好難約

升級   0%

該用戶從未簽到

係咪西灣河人比較忙?真係好難約!
    最近小弟轉跑早上,西灣河>愛秩灣海旁>亞公岩道>柴灣道>小西灣>龍躍徑>哥連臣角,然後回程,約14K,想練多d斜路,雖然柴灣道巴士上斜的死氣難頂,但勝在方便,跑完回家沖涼,全日都咁精神。

升級   12.63%

該用戶從未簽到

小妹家住北角...可能香港東D人好似我咁成日要OT 放咗工都得番半條人命...
    而家放工晏既話就跑北角碼頭(圍住個框跑...貪方便)
    遲D打算由書局街後面條長樓梯上天后廟>寳馬山道>雲景道>怡景道....少人又少車...空氣都清新D

升級   93.4%

該用戶從未簽到

聖貞德中學旁邊有小路上金督馳馬徑,跑得更舒服。

升級   93.4%

該用戶從未簽到

原帖由 carrie1014 於 2012-8-27 00:50 發表
    小妹家住北角...可能香港東D人好似我咁成日要OT " />" /> 放咗工都得番半條人命...
    而家放工晏既話就跑北角碼頭(圍住個框跑...貪方便)
    遲D打算由書局街後面條長樓梯上天后廟>寳馬山道>雲景道>怡景道.. ...

聖貞德中學旁邊有小路上金督馳馬徑,跑得更舒服。

升級   93.4%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2012-8-25 22:43 發表
    係咪西灣河人比較忙?真係好難約!
    最近小弟轉跑早上,西灣河>愛秩灣海旁>亞公岩道>柴灣道>小西灣>龍躍徑>哥連臣角,然後回程,約14K,想練多d斜路,雖然柴灣道巴士上斜的死氣難頂,但勝在方便,跑完回家沖涼,全日都 ...

八月份太熱,我改左用跑步機,有冷氣舒服很多。又可以做下器械,加強肌肉力量。
    希望十月初先出番外面跑,到時有機會約大家跑。