香港長跑網  - 長跑長友

暑假, 兒子真係有去練跑!

升級   29.33%

該用戶從未簽到

暑假前, 我問兒子幾時倍我跑下步,
他说: “暑假 la “ 眨眼間, 暑假又到了!

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=17617&extra=page%3D1

上星期四, 我傍晚出去跑步, 問他去唔去,
他說去, 但唔同我去, 會獨自去跑!

他早我 15分鍾出門, 我沿途都冇遇到他, 唔知佢跑那段路,
其實, 是否一起跑都冇乜所謂,
最緊要佢自覺做下運動, 鎩練身體,
做個陽光青年, 不做宅男, 终日在房內沉迷打機!

哈哈哈, 我今早 6:30 起床, 又見兒子换了运动衫, 話出去跑步喎!

父母在孩子小時后常和他/她們外出跑下步,
孩子在他/她成長階段, 可能一時对跑步失去興趣,很久没有跑步,
但不知何年何日,
不知何故 (可能是父母在孩子小時后種下的因)

/她們又穿上跑鞋, 去享受跑步的樂趣!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 26 天

"最緊要佢自覺做下運動, 鎩練身體" <---

升級   29.33%

該用戶從未簽到

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 bluesky 於 2012-7-16 18:50 發表

暑假前, 我問兒子幾時倍我跑下步,
    他说: “暑假 la “   眨眼間, 暑假又到了!

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=17617&extra=page%3D1

上星期四, 我傍 ...

我個仔10點幾先起身...........

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Evening run is acceptable lah^.^

升級   93.4%

該用戶從未簽到

我個仔14嵗,同我都一齊跑步幾年了,今個暑假我帶他去了一次會所的Gym -- 因爲有冷氣舒服,所以改左每星期去個Gym 三到四次,每次個半鈡。屬於舒舒服服的運動。