香港長跑網  - 長跑長友

wave rider合適嗎?

升級   60%

該用戶從未簽到

halo! 想問下各位.如果我60KG, wave rider會唔會太硬??假如係太硬... 邊對會較為合適我呢個體重呢??
我應該係正常足弓, 無扁平足

用途只係o係球場跑下練體能

升級   0%

該用戶從未簽到

60Kg都唔係好重姐,wave rider隻鞋本身都幾重下,我只著來行街,給我揀,我會揀idaten,輕d好跑d,我以前的戰鞋,我那對是wide版,好舒服的。 球場....即是運動場? 運動場的跑道有吸震的,所以不用太重太厚底的跑鞋。

升級   60%

該用戶從未簽到

呀... 唔好意思呀!! 我應該要補充一下..
我跑果個球場只係籃球街場果D地...
唔係跑道黎... 其實呢D場係咪同跑一般街分別不大??

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀,等同跑街。不過這對鞋我經常用黎跑街及長課,小弟體重55Kg。

升級   60%

該用戶從未簽到

唔該晒亮哥你ge意見!!
等我去鞋鋪試下先.

想再多一問.. wide版同正常版.
其實分別大嗎?? wide版係for腳掌大的人而出的嗎??

升級   60%

該用戶從未簽到

亮哥,想問下你喺邊度買?
我去過運動家同giga sports,只見一代普通版,
見到鞋頭好似幾細,所以我想搵wide版呢!

升級   0%

該用戶從未簽到

是的,wide版鞋頭較闊,小弟曾經試過黑甲,即是腳趾甲瘀黑及脫甲.....痛苦的經歷,你不要試啊!
之後每逢買鞋,如果果個牌子有Wide版就會優先買佢(好像美記多d Wide版),要問店員(或老闆)拿的。

Idaten 5 wide

Idaten 5 wide

Wave Rider 14 Super Wide

Wave Rider 14 Super Wide

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 6# 的帖子

請問你住邊區?

升級   60%

該用戶從未簽到

@0@ idaten 5??
死啦.. 乜原來有idaten 5... idaten gr... idaten gr 2嫁...?!
分別大唔大啦其實??

嘩... 有D仲有super wide tim呀?? 哈哈..

我住粉嶺的呀, 唔知應該去邊度買好..

升級   11.05%

該用戶從未簽到

我剛開始跑步,都係買左WAVE RIDER 15,係重左D,但著慣左都幾舒服

升級   13.8%

奮鬥
  • 簽到天數: 29 天

原帖由 allanccl 於 2012-8-1 23:04 發表

是的,wide版鞋頭較闊,小弟曾經試過黑甲,即是腳趾甲瘀黑及脫甲.....痛苦的經歷,你不要試啊!
    之後每逢買鞋,如果果個牌子有Wide版就會優先買佢(好像美記多d Wide版),要問店員(或老闆)拿的。

請教亮哥, 我都有黑甲問題,
    但見不太痛又好似冇大問題,
    一路都冇理佢, 請教成因為何?
    要怎樣處理?

升級   7.6%

該用戶從未簽到

我對wave rider絕對沒有好感 , 就是這隻型號另到我雙腳出現灰甲和腳子公脫甲 , 跑10幾20K不會有問題的 , 但再跑多些問題就出現 , 就算是Wide版相信結果都應該差不多 , 之後轉了牌子就沒出事了 (就算頂腳都沒事) , 當然純屬個人意見 , 不代表對或錯 , 買之前自己想清楚吧 .

升級   24.75%

奮鬥
  • 簽到天數: 194 天

小弟認為美記wave rider 係一對入門級的跑鞋,用

升級   24.75%

奮鬥

小弟認為美記wave rider 係一對入門級的跑鞋,用

升級   24.75%

奮鬥

點解只出內容一半???  打

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mtkdc 於 2012-8-3 22:11 發表
    點解只出內容一半???  打

通常俗話字(香港常用字)是出唔到的。

升級   24.75%

奮鬥

原來是這樣!

升級   0%

該用戶從未簽到

用同音字人家也猜到的,小弟用快碼輸入法,當出唔到會用紅色顯示,咁我就用同音字代替,人家也會明的。
    例如屋村,人家也知是公屋的屋村,深水步,人地都知是Shamshuipo

升級   24.75%

奮鬥

明白了!多謝亮哥.

升級   60%

該用戶從未簽到

WAVE AMULET 呢,你地對 amulet有咩意見,因為我最近買左對amulet 3未著。