香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

想買個NIKE果個GPS錶...

升級   11.05%

該用戶從未簽到

但我想問一下,市面上有沒有一些可以扣在鞋帶上的細袋仔,岩岩好可以FIT到NIKE果執發送器?另外佢個GPS接收準確度高唔高呢?

多謝大家!!!!!
+1 0
上一篇︰請問用garmin 910xt 的朋友們關於氣壓計下一篇︰我想請問一下有人知道星期四石硤尾領跑義工係邊集合?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 KennyW 於 2012-8-2 01:32 發表
    但我想問一下,市面上有沒有一些可以扣在鞋帶上的細袋仔,岩岩好可以FIT到NIKE果執發送器?另外佢個GPS接收準確度高唔高呢?

你好.
    我都是在這個星期才購買, 昨晚才試用.
    我以前沒有其他 GPS 錶, 所以沒有得比較.

購買時, 有介紹個 Nike 袋, 可以放 foot sensor, 魔術貼式掛在鞋帶上.
    不過, 都要 $70-75, 最後我都沒買.
    (我又沒有其他袋仔, 還是不用, 避免丟了.)

初試, 在街上, 測了很久.
    然後記得說: 要跑著來測試會好點, 我便只走了幾步, 便感應到 GPS 了.

我跑在東九龍那邊, 跑到中途, 約6km,
    可能是在藍天那個迴旋處天橋位, GPS 停了.
    不過, 剛經過那處, 過了藍天地鐵站, 便又測到 GPS.

其後, 手錶計算或網上那路線圖, 還算準確.
    暫時, 我都覺得很滿意.

(始終我是初次用, 第一次擁有 GPS 手錶, 覺得不錯.)   

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 KennyW 於 2012-8-2 01:32 發表

多謝大家!!!!!

之前係某間樓上長跑運動用品店買過, 要地址嘅話, 我可以pm俾你

升級   11.05%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

多謝分享,你是在NIKE SHOP買?

升級   11.05%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

好的,thanks so much!!!

升級   8.5%

開心
  • 簽到天數: 1 天

how much ?
    thanks

升級   100%

該用戶從未簽到

師兄,我在深水步看見國產,買14xx有折的,唔知好唔好

升級   91.33%

該用戶從未簽到

之前用sportband跑時, 用過呢隻, 搵左好耐都係要上網買
    http://www.amazon.com/Original-Shoe-Pouch-Nike-BLACK/dp/B001328JBG

升級   11.05%

該用戶從未簽到

Thanks all!

升級   1.58%

該用戶從未簽到

ching, 我買左呢個,平靚正呀.

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=15383163263

升級   11.67%

無聊

我都有一個
    之前夾部 iPod Touch 一併用
    不過自從 Android 有 Nike+ apps 之後我已無用 foot sensor 同 iPod Touch

升級   91.33%

無聊
  • 簽到天數: 25 天

買左呢隻watch....

個人覺得GPS感應得好慢。。。。

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 akirayuki 於 2012-9-5 13:02 發表
    買左呢隻watch....

個人覺得GPS感應得好慢。。。。

thx for your comment

升級   58.67%

擦汗

師兄,可否告訴我那裡可以買到那個小袋.
    TKS
    原帖由 得得地 於 2012-8-2 10:49 發表

你好.
    我都是在這個星期才購買, 昨晚才試用.
    我以前沒有其他 GPS 錶, 所以沒有得比較.

購買時, 有介紹個 Nike 袋, 可以放 foot sensor, 魔術貼式掛在鞋帶上.
    不過, 都要 $70-75, 最後我都沒買.
    (我又沒 ...

升級   29.47%

開心

回復 2# 的帖子

Hi Chings,

May I know your experience after using GPS watch for over one month.

Today, I saw a China made GPS watch cost about $1180, any comment?

Is it accurate in showing your running speed?

升級   95.26%

鬱悶
  • 簽到天數: 10 天

我用緊不過小心會入水,現在用膠布貼住

升級   16.84%

該用戶從未簽到

用緊,係功能唔夠人多,千零蚊價錢,好滿意了!

升級   29.47%

開心

回復 17# 的帖子

Ching, how about the battery. How long it works and how about the accuracy of measuring jogging speed?    Thanks

升級   16.84%

該用戶從未簽到

即時步速佢做到,唔跑果陣電源一星期都係full!

升級   32.33%

開心

請問邊個位置會入水?我訂了一隻,想注意一下,謝謝!
    原帖由 Chinaray 於 2012-9-19 18:20 發表
    我用緊不過小心會入水,現在用膠布貼住