香港長跑網  - 長跑長友

Motoactv 請問有無人用過?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

https://motoactv.com/home/page/specs.html
    請問有無師兄師姐用過?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

我的朋友剛買了來用,佢未有報告,不過好似幾好玩,但係我只擔心防水,有耳筒跟,可以聽MP3,但係唔知會唔會入水。
    如果長跑網搞團購,香港總代理特價後還有折,如有興趣,可以在此表示一下。
    https://motoactv.com/

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

慵懶

我見阿馬x網好似有d防水套for呢隻錶!
    如團購小弟有興趣的,最好配埋心跳帶同其他配件,謝謝!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

樣子啲確幾 pro 幾靚仔喎  ^。^

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

呢期某團購網做緊特價, $14xx, 有興趣望望啦

升級   100%

開心

好正、好吸引∼$14xx  

升級   0%

該用戶從未簽到

心跳帶未問幾多錢,團購價應該大約$1400。

升級   100%

慵懶

外國網站大約$150美金一隻,心跳帶$49一條!

升級   50.85%

該用戶從未簽到

提示, 團購網呃錢, 你去G字頭大型運動舖都係0個個價, 即時有得賣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-8-11 23:17 發表
    外國網站大約$150美金一隻,心跳帶$49一條!

外國網站賣的香港沒保用,我的朋友也經這A字頭網站買了一隻Garmin305,用了幾個月便壞了,沒保用,只好再經A字頭網站買過一隻,就買了這隻Motoactv,外型及功能不錯,但他只怕會入水,因為插耳塞的孔是用膠卒卒住,等入了水又可以買過另一款。
    香港總代理在運動博覽時的訂價是$2398,並希望我們能做團購,我們表示價錢沒競爭力,同樣(或相似)功能、防水級數的,外型比它方便纖巧的例如Garmin210也不用這麼貴,所以他們將訂價大幅調低至$1498,如果G字頭的運動用品公司也是這個價錢,那便不用做團購了(團購只再平約$100)。

升級   0%

該用戶從未簽到

今日響香港總代理處拿了一隻來測試,外型好靚仔,輕巧美觀,今晚試過跑,都幾OK,字體夠大,光度適中,老花眼也沒問題,平時無背光,fing一下就著,佢內置Android,可以用藍芽耳機,用自己用開的耳筒聽MP3,d聲好靚,十足我個Sony MP3機。心跳帶要另買,原價$598(團購價約510),可用Ant+的,如果已經有Garmin的心跳帶便不用買,今晚試過好掂。據講佢GPS係用SiRFStarIII,今晚在空曠地方很快便搵到星,內置有Pedometer,即係唔洗買foot pod。 touch screen,用慣埃瘋的人很易操作。
    其他過兩天才給大家詳細報告,如做團購,應該$一千三佰頭吧。會員請去會員專用的交易廣場看看https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=17816&goto=lastpost#lastpost
    非會員是看不到的,可以PM小弟查詢。

升級   100%

開心

謝謝∼亮哥測試Motoactv⋯期待

升級   100%

慵懶

thx 亮哥,等你測試,經爬文研究最大問題係電量,如聽住歌開住gps唔知可以顶幾耐呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-8-15 00:58 發表
    thx 亮哥,等你測試,經爬文研究最大問題係電量,如聽住歌開住gps唔知可以顶幾耐呢?

好提議! 會試呢樣,重會試會否入水,跑步中途淋水,模擬操山中途落大雨。
    還有甚麼想試的,請大家提出來,因為佢只得一隻錶給試用。星期五晚可以給坦克兄拿去試用。
    其實昨晚和我的朋友傾偈,佢剛剛在下午時試過聽收音機跑步不假山(畢架山)(收音機要用有線耳筒做天線),GPS set 做每秒取訊號,可以用約四個鐘頭,GPS set 做每三秒取訊號,可以用約六個鐘。 如果用藍牙耳筒(自購)會慳電些及防水好些。

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 2012-8-14 23:25 發表
    今日響香港總代理處拿了一隻來測試,外型好靚仔,輕巧美觀,今晚試過跑,都幾OK,字體夠大,光度適中,老花眼也沒問題,平時無背光,fing一下就著,佢內置Android,可以用藍芽耳機,用自己用開的耳筒聽MP3,d聲好靚, ...

超曬值呀! 好想買呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lewischan 於 2012-8-15 10:57 發表

超曬值呀! 好想買呀!

本來我不睇好這隻錶,但拿到實物後已180度改觀了,很薄的,畫面很大,字體清晰,功能強!
    會員請去https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=17816&goto=lastpost#lastpost
    訂購,團購已開始,頭一批會在這幾日內優先拿錶。

我今晚會帶去TKO試,今晚是試在大廈林立的市區跑,看看GPS接收如何,我會七點前到運動場,到時找你。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

有冇話戴嚟游水得唔得?

升級   1.58%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2012-8-15 09:43 發表 好提議! 會試呢樣,重會試會否入水,跑步中途淋水,模擬操山中途落大雨。還有甚麼想試的,請大家提出來,因為佢只得一隻錶給試用。星期五晚可以給坦克兄拿去試用。其實昨晚和我的朋友傾偈,佢剛剛在下午時試過 ...

請問上述係實際測試時間定Motoactv估計可備用時間呢?

升級   9.65%

奮鬥

原帖由 哈利330 於 2012-8-15 16:08 發表
    有冇話戴嚟游水得唔得?

游埋水就唔係呢個價錢

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

想問個計步器功能, 係咪要當手錶戴先準呢?
    如果用名片夾方式夾衣會唔會唔準?
    又, 有冇得校準?

又, 佢 D training data 係咩 Format (即係好似 Garmin 係 FIT 咁), 係咪一定要用佢個 Software 同 Upload 佢個網呢?

Thx