香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lewischan

Motoactv 請問有無人用過?

升級   0%

該用戶從未簽到

佢係IPX7,建議唔好戴來沖涼。咁點游水啊?
我今晚試過,食甜筒,去到唔知甚麼體育館(你問馬拉吧),飲完水,用水機沖了10秒,因touch screen關係,亂咁跳,回家途中,想睇時間,還自動播歌,睇黎應該唔可以游水。 我是埃瘋初哥,有點不明其操作,這些回答不能作準,它是沒有入水跡像的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 new-runner 於 2012-8-15 16:49 發表

請問上述係實際測試時間定Motoactv估計可備用時間呢?

那是小弟想測試的項目。
備用時間....通常我們不想知,想知的是在跑步時、操山時,GPS開動了,可以用幾耐?
今天和一個會員"猿球"跑步,他以$2398買了這錶,用了一段時間,所以請教他,他說,用GPS時,只可用8個鐘,他試過用USB電中途充電,但個錶即時關機,不再收集數據,所以不宜用來毅行操山。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2012-8-15 18:28 發表
想問個計步器功能, 係咪要當手錶戴先準呢?
如果用名片夾方式夾衣會唔會唔準?
又, 有冇得校準?

又, 佢 D training data 係咩 Format (即係好似 Garmin 係 FIT 咁), 係咪一定要用佢個 Software 同 Upload 佢個網呢?

Thx

佢內置pedometer,當然無foot pod咁準,但係在無GPS訊號的地方,倒如室內跑機,穿過建築物,又或者過隧道,咁就好方便,唔洗帶/買多個foot pod,不過,要好似foot pod咁,要先Calibrate左先至準確的。

data 方面,佢有佢自己既Program,跟garmin 差唔多(maybe 差少少),沒有driver碟跟,插USB線落電腦便可update firmware 及 上傳資料(小弟未做過,會做,因為隻錶會變成中文介面,連中文歌名都show到),它是內置 software,不用driver 碟的。

升級   1.58%

該用戶從未簽到

亮哥,請問團購價幾銀? Thx.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 new-runner 於 2012-8-15 23:21 發表
亮哥,請問團購價幾銀? Thx.

請收PM,不便公開。

升級   26.84%

該用戶從未簽到

亮哥,可否pm埋我價錢?有否跟錶帶或要另外買?心跳帶有團購嗎? 謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

請看PM。

升級   51.05%

該用戶從未簽到

亮哥, THX Trail report.

請PM埋我價錢, 錶+心跳帶+卡片夾.

Thanks!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 28# 的帖子

請收PM。

升級   0%

該用戶從未簽到

請注意,團購只限註冊會員,PM價錢只因尚未做會員看不到會員區的貼,如有意參加團購請從速填表登記。
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpost

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 allanccl 於 2012-8-15 23:07 發表

佢內置pedometer,當然無foot pod咁準,但係在無GPS訊號的地方,倒如室內跑機,穿過建築物,又或者過隧道,咁就好方便,唔洗帶/買多個foot pod,不過,要好似foot pod咁,要先Calibrate左先至準確的。

data 方面 ...

Thx.

我用開 http://www.endomondo.com/ 上載Training Data. 即係用唔返啦. 咁要再考慮考慮. Thx.

升級   90%

• 簽到天數: 1 天

亮哥, THX Trail report.

Thanks!

升級   24%

該用戶從未簽到

亮哥, 請PM埋我價錢, 錶+心跳帶+卡片夾.

Thanks!

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2012-8-15 16:08 發表
    有冇話戴嚟游水得唔得?

c hing, 可能這部啱你d. support ANT+, GPS, APS. youtube 見可游水.

水貨, 網上見到~1600

http://www.youtube.com/watch?v=JILrMD77KKE&feature=related

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2012-8-15 16:08 發表
    有冇話戴嚟游水得唔得?

佢係IPX7防水,建議不要戴來沖涼,游水應該唔得。

升級   37.8%

該用戶從未簽到

亮哥
    萬分感激

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 36# 的帖子

已PM。

升級   10%

該用戶從未簽到

亮哥
    請PM價錢比我,唔該.

升級   30%

該用戶從未簽到

亮哥
    萬分感激

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 38# & 39# 的帖子

已PM