香港長跑網  - 長跑長友

NIKE新跑鞋Nike Flyknit Racer

升級   40%

該用戶從未簽到

月底有得買,要過千.

升級   63.67%

該用戶從未簽到

名牌白飯魚

升級   40%

該用戶從未簽到

今日開賣,只有一間店賣,本來中午想去試著下,點知一個鍾內賣晒,試唔到.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

唔知"1剔牌"跑鞋得唔得, 未著過??

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 14 天

回復 1# 的帖子

How much?

升級   100%

慵懶

成1299一對...賴茄唔值呢個價,呢對連賴茄唯一好處得個樣都無埋...!!

升級   0.67%

慵懶

可能我比較肥, 試過對 "free run" 中計, 最後都後要返 M 記

升級   91.33%

無聊
  • 簽到天數: 25 天

呢對鞋都幾貴!!

升級   64.21%

該用戶從未簽到

對剔牌真係冇乜信心,又貴又多淘貨! 而且大家睇吓欄王着佢咁耐傷咁耐(講笑),咪搞!

升級   40%

該用戶從未簽到

終於買左,感覺弓位處有些凸起,但唔啱我著,跑得唔自在,比左我弟弟,他是平板腳(鴨屎蹄),佢話好好跑,好舒服,看來這對鞋適合平板腳?

升級   63.67%

該用戶從未簽到

原帖由 absdorf 於 2012-9-5 14:34 發表
    終於買左,感覺弓位處有些凸起,但唔啱我著,跑得唔自在,比左我弟弟,他是平板腳(鴨屎蹄),佢話好好跑,好舒服,看來這對鞋適合平板腳?

不能就咁推出咁樣岩咩人... 有d武斷

但呢對係名牌白飯魚就唔洗審

升級   40%

該用戶從未簽到

原帖由 Thales 於 2012-9-5 16:08 發表

不能就咁推出咁樣岩咩人... 有d武斷

但呢對係名牌白飯魚就唔洗審

你見唔到我寫平版腳後面加左個問號,所以我都唔敢肯定,只是一種疑問,你咁樣話我武斷,咁你又會唔會武斷呢?

升級   40%

該用戶從未簽到

從網上找到一些資料,也有提過扁平足(平板腳).
    ------------------------------------------------
    雖然 Flyknit 鞋款是個非常好看的裝備,但我會視為一雙高科技跑鞋,而不是普通的訓練鞋款;即使踩在水泥地或是一般的地面跑步比較適合我個人的習慣與風格,但它比較適合作為短程衝刺的競賽用鞋款。我不會使用它跑超過五公里的路程,除非你有很自然的步態或是你有扁平足,抑或是在跑步機上。除了這些以外,如果你沒有很好的跑步技術,那麼我不會很強烈的建議你去穿著這個鞋款,Flyknit 系列與其他搭載 Nike Lunar 動態支持系列的鞋款有相當大的差別,它不會協調以及支持你不正確的跑步姿勢以及步伐。但我十分樂意見識到 Nike 的 Innovation Kitchen 創新基地能夠製造出更進一步升級的 Flyknit 鞋款版本。

http://hypebeast.cc/t/2012/08/the-review-nike-flyknit-racers/

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 absdorf 於 2012-9-5 17:26 發表
    從網上找到一些資料,也有提過扁平足(平板腳).
    ------------------------------------------------
    我不會使用它跑超過五公里的路程,除非你有很自然的步態或是你有扁平足,抑或是在跑步機上 ...

呢句好矛盾,兩種情況基本上係唔會同時出現,都唔知佢想噏乜。

呢對喺我眼中只係一對 sneaker,唔係 performance shoes。

升級   40%

該用戶從未簽到

原帖由 業,精於勤 於 2012-9-5 19:58 發表

呢句好矛盾,兩種情況基本上係唔會同時出現,都唔知佢想噏乜。

呢對喺我眼中只係一對 sneaker,唔係 performance shoes。

對我來說,著黎行路就幾舒服,跑步就不太適合了,文章中所講話能跑短程衝刺,我就真係唔覺得,可能每個人跑法不同吧.

升級   32.33%

開心

靚就好靚,睇離唔多啱我!

升級   63.67%

該用戶從未簽到

原帖由 absdorf 於 2012-9-5 17:18 發表

你見唔到我寫平版腳後面加左個問號,所以我都唔敢肯定,只是一種疑問,你咁樣話我武斷,咁你又會唔會武斷呢?

無謂咁勞氣啦. 咁我講聲睇少左個問號

升級   40%

該用戶從未簽到

原帖由 Thales 於 2012-9-6 13:59 發表

無謂咁勞氣啦. 咁我講聲睇少左個問號

師兄,我係勞氣左,請見諒 ,最近個胃唔多舒服,真係擔心入秋後練唔到.