香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2012.11.4 Asics 香港10公里挑戰賽2012

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 raccon_mama 於 21-10-2012 23:02 發表
    我今年都無報到呢個比賽, 將軍澳又係有d唔就腳, 不過, 希望大家向大會反映 (例如, 用E-mail 之類 , 等event organizer易d知大家的意見.), 因為我有時都做過呢d比賽義工 (大會有時資料不清, 佢地叫咩, 我地做咩), 有極 ...

其實琴日果D , 好多都只係自己友係度大大聲話有無攪錯, 點解今次咁遠之類.. 你話真係指住D 工作人員係度嘈既, 亦唔多見有, 但之後取完PACK, 出去PACK 野既時候, 好多人真係係度互相同其他取PACKE 既人互相用粗口式訴苦..
    最攪笑, 我琴日走既時見到咁岩有一班公公婆婆去幫人取PACK , 佢地係度講幫個孫來取之類....

特步15K 今次係上水攪, 唔知佢地會唔會要人去香港仔取PACK 囉..

升級   74%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 waterboy 於 2012-10-21 17:40 發表
    話晒搭地鉄可達,有一次甚麽賽要係新蒲崗拿pack重格攝.

其實鑽石山行去新蒲崗其實同今次TKO差唔多...行過去都有點麻煩

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

對於近日此POST內有來自同一IP之不同賬號網友,
    在此回覆及發表言論,
    本人在此敬告此網友,
    你們如需表達意見或發表聲明,
    只需直接電郵我,本會定必隻字不漏、代為轉貼,
    如有關賬號網友不理會本網相關條款,
    本網務必行使權力!

討論區方針與指引守則                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          香港長跑網已經就討論區訂立了一套方針與指引守則,以進一步推動我們創造一個自由開放的討論平台,我們的方針是所認為應當遵循的標準可使我們的指引更具合理化性質。

以下守則描述的標準有著本社區的共識,是以普世認識的道德價值觀點,並適用於所有本討論區參與者,其中某些方針仍在演進之中。

由於我們的方針持續地演進,許多會員感到成文規則有其不可避免的欠缺性,難以覆蓋干擾或惡意行為的所有可能形式。

例如,某個用戶可能因其行為與我們成文方針的內在精神背道而馳而受譴責,編輯或終止賬戶,即使規則文字並未被違反。

而那些抱持善意、展現文明、尋求共識,並且努力創造一個優良的網上平台的人,是大家所樂見的。

• 避免偏頗 : 任何發言或回應 請以關愛,合理,公平地來表述不同的觀點。
    • 尊重其他參與者 : 討論區的參與者來自許多不同的地區,組織及有著不同的教育,文化,工作,宗教背景,並有廣為不同的立場及觀點。尊重他人是我們有效解決問題關鍵,在爭辯出現時請保持冷靜,文明。
    • 請勿談論政治
    • 請勿侵犯版權,著作權及可能引起的法律問題。
    • 請勿使用污辱或褻瀆性文字。
    • 請勿人身攻擊。
    • 請勿使用令人反感的用戶名、別名、嚦稱及簽名檔。
    • 請勿意圖挑釁或引發矛盾。
    • 請勿傷害新手。
    • 高透明度 : 解釋編輯或撤回文字原因。
    • 高道德誠信 : 正當使用你的賬戶。
    • 個人私隱 : 不使用本網站任何空間用作儲存個人資料或非公開檔案。
    • 賬號設定 : 使用人需自行負責本身的賬戶設定,本網不會為個別賬戶進行個人化設定。

香港長跑網 - 管理團隊示
    25.5.2011

升級   87.33%

該用戶從未簽到

大家熱愛跑步,每個地區住都有。將軍澳運動場也近地鐵沿線,地鐵站行十分鐘也不會難到大家。今次也是我第一次到將軍澳運動場,趁此去見識很好。未有時間的可托別人拿,若有困難可pm我,我想辦法找將軍澳的跑友解決。這也是我們在這裏的原因。我們人多,那裡拿也難不到我們。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

有無師兄已換購asics 的衫/ 襪?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

噢﹗我好似仲未拎號碼布同紀念品添......
    仲有冇機會可以去攞架?

升級   63.67%

該用戶從未簽到

想請問有冇人唔要張88元背心卷?有既話我想要番張. 感謝

升級   30.45%

該用戶從未簽到

多謝ching提點路徑,由坑口站行去容易好多!

尋日去拎選手包,最細size只有s size

香港地嘜野都可以炒賣一餐,唔知4連號碼布有無得炒﹖

升級   45.4%

開心
  • 簽到天數: 2 天

回復 88# 的帖子

我暫時唔買衫,可能給你,星期日早上交給你?

升級   45.4%

開心

我都有個問題:我都未著過咁貴的跑鞋,對跑鞋值唔值得買?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 58 天

個人意見,Ascis 的跑鞋值得買,我用了coupon 買了鞋,還跑過,好好.

升級   45.4%

開心

回復 92# 的帖子

多譏你的建議,星期日見。

升級   93.33%

該用戶從未簽到

各位師兄, 我報了名
    但未去過天水圍,
    請問比賽當日最好幾點出發及應搭地鐵還是巴士去起步點最好?
    我家住將軍澳
    請指點迷津....

升級   100%

開心

原帖由 AlexCat 於 2012-10-30 16:12 發表
    多譏你的建議,星期日見。

大家星期日見

升級   100%

開心

原帖由 newbie 於 2012-10-30 22:08 發表
    各位師兄, 我報了名
    但未去過天水圍,
    我家住將軍澳
    請指點迷津....

個人覺得搭6.00am頭班地鐵直接到香港站,再去南昌站到天水圍,再搭 705 / 706 輕鐵在濕地公園站下車比較方便.大約7.20am到達.

升級   82.63%

該用戶從未簽到

原帖由 ktluk 於 2012-10-31 08:40 發表

個人覺得搭6.00am頭班地鐵直接到香港站,再去南昌站到天水圍,再搭 705 / 706 輕鐵在濕地公園站下車比較方便.大約7.20am到達.

唔該哂達哥...0715見

升級   42.95%

難過
  • 簽到天數: 265 天

原帖由 newbie 於 2012-10-30 22:08 發表
    各位師兄, 我報了名
    但未去過天水圍,
    我家住將軍澳
    請指點迷津....

出觀塘搭元朗 / 天水圍巴士

大欖墬道轉 265m 總站落

升級   0.33%

該用戶從未簽到

想問如果星期日要寄存行李,
    係咪帶 同號碼布一同派發個個 綠色膠袋 ?
    要唔要上面寫名同號碼 ?
    thanks

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Yes - bring the green luggage bag and the staff member will mark the luggage tag for you