香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009 SCM 全馬的準備

升級   49.45%

該用戶從未簽到

唔知各位諗住2009年第一次跑全馬的ching ctse的備戰如何?  是否已經開始?? 我開始儘量每日跑來累積多D里數(不是飛行里數)及開始LSD, 以免撞牆. 但真的十分辛苦及不容易抽出時間來. 不知是否有能力參加全馬, 而家有D驚唔得!!
+1 0
上一篇︰恭祝 Alex 兄今天生日快樂 !下一篇︰陳克勤...碩士畢業

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-9 14:24 發表

已經開始. 唔理咁多客觀因素, 今晚20K.

瘋ching, 勁勁勁!!!佩服!!佩服!! 一星期跑幾多次20km?? 20km LSD 需時多久?? 我老婆而家間中同我一齊跑先無噤詐型. 如需時過長, 我必死無疑!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-9 15:11 發表

之前幾次都係跑13K同12K, 因呢星期要應酬跑既次數得2,3次, 唯有谷到佢20K一次!   希望2小時左右完成!

瘋兄,一次過加咁多會唔會危險咗d呀?仲有咁多時間慢慢加會穩陣d呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-9-9 13:26 發表
唔知各位諗住2009年第一次跑全馬的ching ctse的備戰如何?  是否已經開始?? 我開始儘量每日跑來累積多D里數(不是飛行里數)及開始LSD, 以免撞牆. 但真的十分辛苦及不容易抽出時間來. 不知是否有能力參加全馬, 而家有D驚 ...

kopo兄,小弟都係09年計劃第一次跑全馬,上個月開始平均星期都會跑一次約15K既 LSD,我諗呢個月會加到 20K,11月再加到 30K,如果順利既話既話我諗到時應該都夠長力跑全馬呱!一齊努力啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   60%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-9-9 13:26 發表
唔知各位諗住2009年第一次跑全馬的ching ctse的備戰如何?  是否已經開始?? 我開始儘量每日跑來累積多D里數(不是飛行里數)及開始LSD, 以免撞牆. 但真的十分辛苦及不容易抽出時間來. 不知是否有能力參加全馬, 而家有D驚 ...
我早在 6月中時巳開始 , 但weekly mileage 不太高 , 大約50K 左右, 而LSD 大約keep 住17 - 20K , 一步一步推高

升級   60%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-9 16:32 發表

我諗間唔中索鑊甘既冇事掛!

我八月中就係突然索鑊甘 , 結果筋發炎看醫生 , 休一星期