香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

室內健身單車

升級   53.68%

該用戶從未簽到

小弟一路都是跑步,想買部健身單車在家練習,想問大家有何意見�建意?價錢是一個考慮,功能也是另一考慮。
THX!
+1 0
上一篇︰2012年海南儋州国际马拉松赛下一篇︰2012.11.11 New Balance 黃金海岸 15K 2012

升級   31.58%

該用戶從未簽到

你是否想玩三項鐵人?
我地玩三項鐵人,係屋企踩單車,係用自己架踩得出街,去得比賽的rb。我地會買一個trainer,放架單車的後碌上trainer,係練屋企車。

功能?
自己架戰車有咩就有咩。

心跳,踏頻,係可以用sensor及運動表顯示同記錄,然後upload入PC,仲可以upload埋上網。當然,睇你用咩錶,隻錶有無呢d功能。我隻錶,我跑步都係用佢,出街踩車又係用佢,唔係淨係屋企踩trainer先用佢。

貴trainer,可以用pc/電視機,模擬環法單車賽的風光及辛苦(斜度),仲可以同friend對戰。平trainer無咁多功能,簡簡單單俾d阻力你踩。

如果你想問健身室的健身單車,三項鐵人好少用,俾唔到意見你。

升級   57.67%

• 簽到天數: 34 天

師兄,有否好trainer 介紹。