香港長跑網  - 長跑長友

葵涌 新手報到~

升級   2.63%

該用戶從未簽到

各位c-hing, c-tse 好!
我係由2012渣馬跑10k先開始跑, 仲要跑成1hr 20mins 先跑完.....可想而知跑得有幾渣....= =""" 岩岩再報左11月unicef charity run~

短期希望令自己keep住跑, 令身體健康d (當然都想瘦身啦XD)~

長遠希望跑得多可以練得快d, 多埋可以跑到更長路程 (希望有朝一日跑到全馬XD)~

依家多數平日夜晚, 一個星期1-2次跑和宜合道運動場, 每次跑6K around 45-50 mins, 請各位多多指教!

升級   37.6%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

Welcome jazchan ctse (應該喺ctse... )

最緊要keep 住跑同唔好受傷呀!

有時間就join 我地既青公約跑 !! (有快有慢可長可短)
https://www.longrun.hk/forum/red ... o=lastpost#lastpost

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 1# 的帖子

(當然都想瘦身啦XD)......肯跑就有可能瘦架喇...得閒黎青公約跑玩吓喇...

癲友大師享...坦克 上..!!

升級   2.63%

該用戶從未簽到

多謝c-hing~我會努力練習架啦~
    不過呢排跑多左, 但係都唔見得跑快左....應該點練先可以跑快d....?

青公好多上鈄, 我驚我跑得太慢太「咋」跟唔到你地呀....= = (跑1k行2k~hahaha)

升級   2.63%

該用戶從未簽到

回復坦克c-hing, 本人都真係一個「小肥肥一族」, 所以都應該要跑番一段時間先可以瘦到, hahahaha~

升級   100%

慵懶

回復 5# 的帖子

哈哈...本人本身係「大肥肥一族」添....依家跑到搵舊肉都無...

升級   2.63%

該用戶從未簽到

回復 6# 的帖子

嘩, 跑左幾耐先變到依家甘搵舊肉都冇呀....??

我反而跑極都係甘上下重, 都唔識輕既...

升級   100%

慵懶

回復 7# 的帖子

https://www.longrun.hk/forum/vie ... page%3D1&page=1
    賣吓廣告先...入我個BLOG睇下喇...
    得閒黎青公研究下喇...

升級   2.63%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

嘩, 坦克c-hing, 好勁呀你, 由超過2百磅減到依家既成績!!!

我要以你地一聚又fit又型既c-hing c-tse為榜樣呢, 唔單只為減肥, 更加係為自己既身體....

因為我好易病 (一個月請半日至一日病假...), 病左請病假老細又唔like, 我一定要跑多d, 等身體好d唔駛請假, 唔駛睇佢地面色!!!

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

升級   2.63%

該用戶從未簽到

回復 10# 的帖子

波波c-hing, 等小妹練多d跑先, 我驚跑6k上斜, 到時你地要送我去醫院, hahaha!!! 俾d時間我呀!!! 等我呀~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

Welcome jazchan , 有機會來同我地跑吓啦!
    青公一條直路, 唔怕盪失, 跑得快慢都OK啦!
    跑步對減肥的確有幫助的, 你得閒跑多D, 好快就會見到成果架喇! 記住仲要配合埋健康飲食.

升級   2.63%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

sorry 喵噹c-tse, 前幾日好忙唔得閒上黎, 未回覆到你, 真係唔好意思...叫我阿J得架啦, 好多朋友都係甘叫我既~

自從睇完甘多位c-hing c-tse既「真實見證」, 我呢2個星期, 都堅持一個星期跑兩次, 每次跑1個鐘, 計住心跳甘跑, 大概跑到7.5-8k 啦~

今日量一量, d hip同大脾吋數都細左呢~好開心~不過都係唔明點解冇輕度既....= =|||

希望keep到落去啦, 唔好三分鐘熱度啦!!!

升級   100%

慵懶

唔洗SORRY啦呀J, 跑步一定要堅持, 一星期如果可以跑3次, 每次約一小時, 都已經好好架喇!(暫時我自己都keep唔到.)
    不過食野就要忍吓口, "忍口"的確又是一件好辛苦的事. 你要加油呀!
    至於你話你無輕到, 你可能係結實左啦! 磅數呢一樣野就要慢慢離, 你KEEP住咁樣落去, 一定會有好的成果的.
    支持! 加油!

升級   100%

慵懶

回復 13# 的帖子

嘩...阿j你初初跑就一星期跑到3次一個鐘好叻叻鳥...
    至於輕重唔需要太在意,肌肉同size一定重過脂肪,所以瘦左未必會輕左,我都成年無輕過,不過不斷都有人話我瘦左..!!應該係我不斷結實所至的..加油呀..!!

升級   2.63%

該用戶從未簽到

其實上年我岩岩跑時, 都係最多跑到4k...跑完渣馬 (應該叫做「捱完」XD), 又放鬆哂, 試過最懶去到一個月先跑一次...

呢排跑多左, 先可以慢慢加到一個星期2次, 每次一個鐘...不過當然都係慢啦, 跑成個鐘先得o個8k.....

依家係feel到自己d肉明顯冇甘「淋滋滋」, 線條都好左, 同埋個人冇甘「寒背」~

希望可以有朝一日都好似你地甘好body shape, 同埋最重要係身體可以好d~

想請問大家, 因為我平時跑運動場, 都係跑平路, 唔係好識跑上斜, 應該點跑先岩?

同埋, 因為跑運動場成日都係逆時針方向甘轉彎, 個右腳「suk」頭會痛, 應該點處理?

升級   100%

慵懶

回復 16# 的帖子

咁多野問,好難文字上答你喎,一於星期五黎青公慢慢傾喇。

升級   2.63%

該用戶從未簽到

回復 17# 的帖子

hahaha 坦完c-hing, 唔係唔想跟你地跑呀, 係真係「力不從心」, 俾d時間小妹練下先~hehehe~

為左令自己唔會懶散, 我報埋10月21日FUTURO既10k~迫自己一定要練, 唔好放棄~

升級   100%

慵懶

係啦呀J! 得閒來一次青公咁多啦! 等我們坦克師兄可比D意見你, 同你分享吓!

升級   100%

慵懶

回復 18# 的帖子

今個星期日有比賽,我地星期五大部份人都hea跑的,唔怕跟唔到,而且我地咁多人,有快有慢從來不需介意快慢的,報左比賽就更加要俾心機喇...加油!