香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

用locker踏

升級   19.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 16 天

hi各位師兄師姐好我報玩星期日itu,問下大家意見
    如果用locker踏是否一定好像無用
    我轉了一個月但好似未習慣還跌左兩次........
    所以現在心大心細吾知點樣
    可以被些專業意見嗎.....
    +1 0
    上一篇︰Garmin hrm 亂跳下一篇︰深層肌肉發炎?!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 水陸偉 於 2012-10-13 00:08 發表
    hi各位師兄師姐好我報玩星期日itu,問下大家意見
    如果用locker踏是否一定好像無用
    我轉了一個月但好似未習慣還跌左兩次........
    所以現在心大心細吾知點樣
    可以被些專業意見嗎.....:c ...

你好.
    不明第二句.

我也是今年才買鞋踏, 平時基本上冇出車練習.
    科學園陸上兩項, 比賽試過一次, 順利.

九月大尾篤前, 諗住幾個月冇試要練吓, 點知跌咗兩次, 乘機休息咗兩星期.
    九月大尾篤咁多斜路, 就唔敢用......
    最近哩個星期, 再喺單車公園試返, 信心增加返.

迪士尼應該都有一段斜, 以前就咁冇lock踩過, 應該okay.
    對於用lock上斜, 我都有猶豫, 不過, 我估自己應該衝得到上去.

我看不少師兄師姐分享, 都有經過這階段.
    用不用, 我不知道閣下如何......
    只是我也有類似體驗, 明天用不用也好, 加油呀 !!

升級   19.5%

奮鬥

原帖由 得得地 於 2012-10-12 21:05 發表

你好.
    不明第二句.

我也是今年才買鞋踏, 平時基本上冇出車練習.
    科學園陸上兩項, 比賽試過一次, 順利.

九月大尾篤前, 諗住幾個月冇試要練吓, 點知跌咗兩次, 乘機休息咗兩星期.
    九 ...

thx
    但是否先把鞋掛在車上先
    第一次咁出賽如果仆街好樣.......

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 水陸偉 於 2012-10-13 19:36 發表

thx
    但是否先把鞋掛在車上先
    第一次咁出賽如果仆街好樣.......

唔係呀...
    著住鞋先上車咗... 掛鞋先上再扣, 好高難度喎......

升級   84.4%

該用戶從未簽到

唔知C HING最後有無用lock 踏, 不過用Lock踏係要時間適應, 初時跌係難免

其實最緊要係記得除lock

希望你慢慢習慣啦

升級   19.5%

奮鬥

有^^見到身邊師兄著左再出車,跟他一樣
    除look 都攪左少少時間