香港長跑網  - 長跑長友

樓主: wlau
打印 上一主題 下一主題

報名慘過跑步.. 用左一粒鐘先報到名..

升級   45.67%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 john3573 於 2012-10-24 23:08 發表 話說啱啱上去睇,三萬幾個全馬+半馬名額,似乎全部爆曬了。。。點算,難道31號朝早我要為左報名而返學遲到……?今年想玩挑戰組,目的就系想挑戰自己既極限……點解可以咁恐怖,幾萬個位,半日k ...
    我都覺,今年真係好誇張我今朝報唔到即刻下晝拎埋電腦返學break果時上網報...不過師兄都唔洗灰心,可能之後好似舊年咁會放返部份位...

升級   82.33%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2012-10-24 23:08 發表

香港還有另一個馬拉松的,可以報一月那個中國沿岸馬拉松,不過這馬拉松好抵死的,如果你俾多$50要証書,佢除時唔俾証書你,激死! (有幾個網友及我的老友試過,追都沒用,連香港消費者委員會也沒耐他何!)
    亮哥,但我想玩渣打0個個呀....

跑左幾年都未試過爆得快到咁,完全冇心理準備....

升級   13.1%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 kofelix 於 2012-10-24 23:03 發表
    真定假呀!!? 我就係諗住放工先報半馬,點知見唔到有得揀,得返輪椅組........

快到咁!!!?? 我之前既練習咪白廢哂......

可以嘗試郵寄報名, 因為有年我都係一樣, 網上報名FULL 咗, 立即郵寄報名, 最後都報到, 不過要快!!!

升級   12.63%

該用戶從未簽到

宜家渣打官網上10k郵寄報名表格仲未有得下載,難道要到31號7點先開始?咁除非真系渣打有留位for郵寄報名,如果唔系一定報唔到T^T

升級   82.33%

該用戶從未簽到

原帖由 alexywk 於 2012-10-24 23:17 發表

可以嘗試郵寄報名, 因為有年我都係一樣, 網上報名FULL , 立即郵寄報名, 最後都報到, 不過要快!!!
    係啦,而家唯有咁做......

升級   31%

該用戶從未簽到

香港人真係好瘋狂, 乜都要爭餐死, 除時遲d上網有得bid號碼布去參賽, 炒到幾千蚊個位, 咁就係香港人本色

升級   20.4%

開心
  • 簽到天數: 1 天

昨天我早上都報唔到
    下午5點先得閑就馬上報名
    好彩報到半馬挑戰組

升級   0%

該用戶從未簽到

半馬同全馬都滿 , 網上報名只見有輪椅賽

升級   61%

開心

真係越來越誇張……既然真係一日就爆晒咁受歡迎,田總應該認真地諗下搞大d 搞好d 啦.......

升級   4.67%

該用戶從未簽到

琴晚同幾個跑友跑步, 佢地不約而同都係工作問題上午唔得閒, 當得閒及收到消息話報名緊張時已經話Full左, 大家同時都報唔到, 無奈......佢地都好熱衷跑, 練習全年無休, 而家唯有用第二D方法......
    但大家都認為, 有冇咁多人跑全馬? 當然, 制度係咁大家都冇辦法......跑, 佢地都算係前列跑手, 當中亦有Sub 3跑手, 只慨嘆電腦唔夠人地快, 時間(報名)唔夠人地多......

升級   72.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 14 天

原帖由 kogun 於 2012-10-25 10:11 發表
    真係越來越誇張……既然真係一日就爆晒咁受歡迎,田總應該認真地諗下搞大d 搞好d 啦.......

咁搞大d,我上年跑半馬已經覺得好逼喎

升級   72.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 14 天

原帖由 macuLam 於 2012-10-25 10:13 發表
    琴晚同幾個跑友跑步, 佢地不約而同都係工作問題上午唔得閒, 當得閒及收到消息話報名緊張時已經話Full左, 大家同時都報唔到, 無奈......佢地都好熱衷跑, 練習全年無休, 而家唯有用第二D方法......
    但大家都認為, 有冇 ...

今日郵寄去應該仲有,我上年都係郵寄去

升級   61%

開心

原帖由 chris11 於 2012-10-25 10:16 發表

咁搞大d,我上年跑半馬已經覺得好逼喎

所以咪要加埋搞好d 囉~
    例如要人有proof 先可以跑某一個組別
    甚至分多d 組別, 分開時間起步, 同政府爭取封耐d 路.......等等.

其實好多野可以改進既. 呢d 之前都有唔少人提出過了.

升級   4.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kogun 於 2012-10-25 10:22 發表

所以咪要加埋搞好d 囉~
    例如要人有proof 先可以跑某一個組別
    甚至分多d 組別, 分開時間起步, 同政府爭取封耐d 路.......等等.

其實好多野可以改進既. 呢d 之前都有唔少人提出過了.

呢個肯定好多跑友贊成, 包括我!!

升級   80%

該用戶從未簽到

小弟禽日由六點五十幾分, 一直到十一點幾十二點. 又用電腦又用手機先報到名.

升級   12.63%

該用戶從未簽到

宜家唯有既辦法就系果朝搵人幫手報名(小弟要test又要上堂)再預備好曬支票同表格,如果網上full左就即刻寄信,
    希望報到10k挑戰組啦~

升級   45.26%

該用戶從未簽到

我認識有兩個女仔根本就係影相組,因為每年一路跑行一路影相放上fb,莫講話半馬,連十k都都跑唔到,當日系統繁忙時仲要係fb大吵大鬧,結果佢地都報到,我其實心裡十分厭惡佢倆,有好多跑手全年努力練習,就係比呢d影相組既人抹殺左佢佢既機會...

升級   20.4%

開心

大會公佈話網上報名full左,但郵寄qouta重有位
    未報到D師兄快點報名啦

升級   93.67%

該用戶從未簽到

其實要令網上報名更暢順, 田總應該考慮設優先報名期, 即上屆有完成者, 可優先報名; 那就可將報名人數分流處理, 唔駛所有人同一時間爭QUOTA.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

sunrise ching, 呢個建議幾好喎,但若過從未跑過全馬的,會唔會永遠都等唔到機會報?