香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Skins Compression Wear

升級   52.63%

該用戶從未簽到

請問下呢隻牌子好唔好著架 ??

登錄/註冊後可看大圖
+1 0
上一篇︰邊到可以揾到FEATHER FINE 2(TJR492-4093) 25號size?下一篇︰新鞋一問

升級   0%

該用戶從未簽到

推薦
小弟1月中開始到而家練習及比賽都會著2XU,舊年11月至今年1月都是在試SkinsA400,Skins是舒服好多,立體剪裁,下體及袋袋舒服不會被壓,也不會壓住膀胱,所以不會經常急尿。而2XU除了在這方面稍遜外,其餘防抽筋、防受傷、快回力、防疲累等等都是勝人一籌。而Skins壓力彈性不夠強,所以在防抽筋、防受傷、快回力、防疲累等等給人沒信心,11月至12月中都是著Skins比賽(共五隻馬拉虫)及練習,當時練習K數非常足夠(每朝早練跑21K),沒發覺它不能防抽筋,及至12月尾突然背痛及足底筋膜炎停止每日操練後,跑了兩隻馬拉虫都係30K後勁抽(筋),一路抽返終點,完全唔掂,幫唔到忙,所以,1月中的中國沿岸馬拉虫後,用回2XU來操長課,d力番晒黎,一次都無抽過筋,今年渣馬前也是沒做每日操練,只跑了幾次長課,渣馬我著2XU Xform elite compression tight,全程42.195一次都無抽筋。所以,以後無論練習或跑馬都會著番2XU,Skins.....留番賽後著黎訓覺當recovery吧!

小弟是實話實說,如有得罪,敬請原諒!

謝謝, 亮哥的意見, 長細很多, 了解多了  發表於 2013-3-2 07:37

升級   52.63%

該用戶從未簽到

推薦
多謝亮哥回答,上網見呢條A200$3xx, 但這牌子好定2XU

升級   0%

該用戶從未簽到

非常好著! 男裝的下部位置造得很立體有打摺的,而且脾罅下面是網布,非常透氣,不會磨損下體,舒適度是我試過咁多牌子中最好的。最近一個月剛買來試,現在每日早上練習約21K的斜路,想跑快的話佢唔會有阻力,其他牌子就有d阻力感。so far 無試過老抽,體力回復快,跑後無疲累感,總體表現非常滿意。
註:我試著的是A400。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 67 天

ching們,請問多少錢到啊?

升級   0%

該用戶從未簽到

訂價$1090

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 67 天

thx 亮哥 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leehokwokwing 於 2012-10-27 15:32 發表
    多謝亮哥回答,上網見呢條A200$3xx, 但這牌子好定2XU

A200 $300?是港幣定係美元?  邊度有咁平? 請pm小弟地址電話, 謝謝!

我都有興趣睇下~謝謝  發表於 2013-2-26 06:20

升級   53.33%

該用戶從未簽到

A400應該係skin最高級既...網數都比2xu多D..

升級   52.63%

該用戶從未簽到

Thx Calf Ching 回覆, 上網買條試下先

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 6# 的帖子

經溝通後才知閣下價錢是說短tight,而我買的是長tight,我奇怪不可能便宜這麼多的。

升級   52.63%

該用戶從未簽到

終於入手了 ^.^

升級   94.74%

該用戶從未簽到

Ching我都有興趣
    在那裡買可否PM小弟。謝謝

升級   16.95%

該用戶從未簽到

CRC online store
    A400 long tights 連運費約HK$810

升級   0%

該用戶從未簽到

今日著A400跑了42.195K(第一次著Skins),正! 完全無抽過筋,在15K食左一包ANS Gel,一路上上落落斜路到終點都咁有力,回到酒店沖完涼,無晒疲累,聽日跑38K應該無問題。初步試驗....滿意! 睇下黎緊兩日的測試,洗左,希望聽日乾得切。

升級   77.89%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

跑完42km, 第日仲可以跑38
    km ,實在太勁了.
    Anyway,我都買了A400,真係唔錯.但可能我太廋了,感覺再緊d便更好(我169cm,135磅,著s碼).

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dt.dt 於 2012-11-9 20:37 發表
    跑完42km, 第日仲可以跑38
    km ,實在太勁了.
    Anyway,我都買了A400,真係唔錯.但可能我太廋了,感覺再緊d便更好(我169cm,135磅,著s碼).

我參加的是超100K賽,分三日跑。
    我這條XS碼初初著上身感覺也好似唔夠緊,是照身高體重訂購,我著過CWX、Orca、2XU elite等等都係緊緊的,本來沒多大信心,但這衭的剪裁特別的舒適,男裝下便三角位是網布,非常透氣,打了摺,敏感部位不會被擠壓,今天忘記搽花士令也完全無磨損,好正! 以前著CWX及Orca是好易介損的,現在沒有這個問題了。

升級   77.89%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

100k超勁
    祝ching跑得好成績!!

升級   52.63%

該用戶從未簽到

勁呀亮哥, 我只係號10 km 度
    話事話著左大脾真係冇咁酸軟

升級   77%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 didierlee 於 2012-11-9 19:39 發表
    CRC online store
    A400 long tights 連運費約HK$810

what is CRC online store , can u advise
    "????

升級   16.95%

該用戶從未簽到

原帖由 yeewahkin 於 2012-11-10 17:24 發表 what is CRC online store , can u advise "????

主要售賣單車、三項、游水跑步用品UK online store,亦同Wiggle Online Store常鬥搶客減價:

http://www.chainreactioncycles.com

http://www.wiggle.co.uk/zh/