香港長跑網  - 長跑長友

樓主: leehokwokwing

Skins Compression Wear

升級   0%

該用戶從未簽到

師兄, 1/2 TIGHT + CALF GUARD, 保護(尤其是對膝蓋)夠嗎?

今次我仍然用長TIGHT... 全程無抽,感覺良好,但驚遲些夏天比賽,真的不能穿長TIGHT.

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

kelvin71 發表於 2013-2-28 17:01
    師兄, 1/2 TIGHT + CALF GUARD, 保護(尤其是對膝蓋)夠嗎?

今次我仍然用長TIGHT... 全程無抽,感覺良好,但 ...

我無用到guard, 只穿1/2tights, 因之前用guard 跑了幾km, 感覺較緊,唔敢用來試跑全馬。
    1/2tight 包唔到膝蓋,我用護膝••••可能過多一年唔使用

我和你都唔聽話•••••不過我主要因磨大脾問題•••••現在條tights 內側都起咗粒,冇咁smooth.....

升級   0%

該用戶從未簽到

little-fish 發表於 2013-2-28 17:11
    我無用到guard, 只穿1/2tights, 因之前用guard 跑了幾km, 感覺較緊,唔敢用來試跑全馬。
    1/2tight 包唔到 ...

我著TIGHT,一來係要保護膝蓋,二來我唔怕熱,最怕凍...三來,我早出發,跑完先啱啱出太陽!

升級   0%

鬱悶

kelvin71 發表於 2013-2-28 17:13
    我著TIGHT,一來係要保護膝蓋,二來我唔怕熱,最怕凍...三來,我早出發,跑完先啱啱出太陽! ...

你條tight 內側有冇起粒?我著咗兩星期咋,長的只有揸打一次,其他全部短線

升級   0%

該用戶從未簽到

little-fish 發表於 2013-2-28 17:25
    你條tight 內側有冇起粒?我著咗兩星期咋,長的只有揸打一次,其他全部短線 ...

我又冇留意到...今晚番去睇一睇先

升級   0%

該用戶從未簽到

kelvin71 發表於 2013-2-28 17:27
    我又冇留意到...今晚番去睇一睇先

啱啱睇過,又唔覺有喎

升級   52.63%

該用戶從未簽到

請問有無師兄想買 crc 野 , 我想買1條Skins A400 Long Tights 但想慳運費
    有興趣請pm 我

升級   0%

該用戶從未簽到

leehokwokwing 發表於 2013-2-28 22:00
    請問有無師兄想買 crc 野 , 我想買1條Skins A400 Long Tights 但想慳運費

師兄,我建議你買多條RY400看門口

升級   0%

該用戶從未簽到

各位師兄,本周crc又有推廣,買滿149GBP有15GBP OFF

code: 149GBP.

升級   49.4%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

A400 6佰多, 真吸引, 但冇碼......

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟1月中開始到而家練習及比賽都會著2XU,舊年11月至今年1月都是在試SkinsA400,Skins是舒服好多,立體剪裁,下體及袋袋舒服不會被壓,也不會壓住膀胱,所以不會經常急尿。而2XU除了在這方面稍遜外,其餘防抽筋、防受傷、快回力、防疲累等等都是勝人一籌。而Skins壓力彈性不夠強,所以在防抽筋、防受傷、快回力、防疲累等等給人沒信心,11月至12月中都是著Skins比賽(共五隻馬拉虫)及練習,當時練習K數非常足夠(每朝早練跑21K),沒發覺它不能防抽筋,及至12月尾突然背痛及足底筋膜炎停止每日操練後,跑了兩隻馬拉虫都係30K後勁抽(筋),一路抽返終點,完全唔掂,幫唔到忙,所以,1月中的中國沿岸馬拉虫後,用回2XU來操長課,d力番晒黎,一次都無抽過筋,今年渣馬前也是沒做每日操練,只跑了幾次長課,渣馬我著2XU Xform elite compression tight,全程42.195一次都無抽筋。所以,以後無論練習或跑馬都會著番2XU,Skins.....留番賽後著黎訓覺當recovery吧!

小弟是實話實說,如有得罪,敬請原諒!

謝謝, 亮哥的意見, 長細很多, 了解多了  發表於 2013-3-2 07:37

升級   7%

擦汗

想問 各位如果買 2XU 條展Tights 去邊個網 (CRC, CY) 平D, 同要大約幾錢一條?

而團購幾錢條呢? 如果平的話, 我都想JOIN 做會員~ 香港都無晒碼...買唔到...

升級   0%

鬱悶

Calf guard 點分左右?我用緊都唔知,只把字向外

升級   0%

該用戶從未簽到

steve88 發表於 2013-3-5 13:10
    想問 各位如果買 2XU 條展Tights 去邊個網 (CRC, CY) 平D, 同要大約幾錢一條?

而團購幾錢條呢? 如果平的話 ...

CRC ,CY等等有coupon才平,無coupon,Xform都要£67.2,唔夠多重要運費,無得試,有點盲目及冒險,除非已在專門店試好碼才上網訂。
    全港無碼是因渣打前香港人瘋狂搶購一空,總代理返貨唔切,所以就算團購也要等。

升級   7%

擦汗

好,多謝亮哥回覆!~

升級   7%

擦汗

岩岩見到...http://www.wiggle.co.uk/2xu-pwx-mens-elite-compression-tights/   

個價係唔係都ok呢~?^^  因為未買過...

升級   16.95%

該用戶從未簽到

2XU一定本網團購最抵,英國單車網要集夠價錢免郵費,同埋遇上減價或有coupon code 先會平,因為當中亦要計埋滙率銀行手續費成本,等復活節啦

升級   7%

擦汗

我等唔切復活節啦...買左...   多謝師兄提點!~
    不過遲D都係再等團購再買!~

升級   4.2%

開心

各位師兄,請問有沒有最新的CRC discount code?  thank you ar~~~^^

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 98 天

我都想知DISCOUNT CODE!