香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 慢子 Wilson

慢子 Wilson跑步訓練及比賽日誌

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

The race mentioned should be Hong Kong 15 Km Challenge

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

19/12/07 休息了兩天,今晚就輕跑了14k路....

休息了兩天,今晚就輕跑了14k路,用了1:22;下一次比賽就是美津濃半馬,還有兩個多星期,話多唔多,話少唔少;三年前做出的PB是1:47:xx,而家能在兩個鐘內都收貨了;經過星期日的失敗,要痛定思痛,加緊練跑了。

升級   34.74%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 2007-12-1 21:06 發表
           今日輕輕鬆鬆跑了12k路,大約用了1個鐘09分,感覺上已漸漸上了軌道,目標是在12月9日大尾督10k比賽能造出55分內,雖然同自已PB 46min還很遠,但因比舊時肥了二十多磅,只能默默接受吧!

你而家幾多磅??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 fungwater 於 2007-12-20 01:15 發表

你而家幾多磅??

三年前140磅,而現在已167了。

升級   34.74%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

大尾督10k比賽
    你就好啦,10 KM, 1 小時都唔洗,你真係好 fit 呀。

預祝聖誕快樂、身體健康!!

升級   83.68%

該用戶從未簽到

跑大美篤一條大直路仲要跑二轉很悶人, 跑極都好似跑不完

升級   0%

該用戶從未簽到

23/12/07 體重竟然還上升

隔了幾日,今日終有時間練跑,因距離美津濃半馬盡剩兩個禮拜,應要加長距離,就定16k啦(P.S. 今賽季最多只跑15k路);跑了8k路,已覺得很辛苦,但想到就快要比賽了,所以繼續堅持下去,最終完成目標,時間剛好6min/K;回到屋企,入了會所想磅一磅現在有幾重,對上一次磅已是3個月前(167磅) ,唔磅唔知,嚇了一驚,竟然是172了;我的天呀!這3個月大大話話起碼跑了超過300km,體重竟然還上升,十分心淡。

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

奮鬥

Upstairs,

My be U had too much food after the exercises.
    Better do a "more veg little meat" diet as well.

升級   34.74%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

我真係與你有同感,因為我都係同你一樣有呢種情況出現,不過我尋找過好多專家意見,同埋網上見議,都係記住記住~~~跑完最少60至100分鐘內唔可以進食,如果唔係就前功儘廢,所以你真係一定要記住啊!!
                                                         祝你聖誕快樂、身體健康!!

升級   34.74%

該用戶從未簽到

我最近的一場賽事!!

原帖由 慢速小子 於 2007-12-23 19:06 發表
          隔了幾日,今日終有時間練跑,因距離美津濃半馬盡剩兩個禮拜,應要加長距離,就定16k啦(P.S. 今賽季最多只跑15k路);跑了8k路,已覺得很辛苦,但想到就快要比賽了,所以繼續堅持下去,最終完成目標,時間剛好6 ...

2008-01-06 星期日的美律濃半馬拉松比賽!!

升級   0%

該用戶從未簽到

25/12/07 現在只有15k的氣力

今天操了一課,原本再想加多2k;起初8k都跑得幾爽,但跑到12k時覺得橫膈膜有些陣陣痛,跑到15k時已完全莫氣了,要收慢步伐捱下捱下到16k就算數了,後天再操過吧。

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

奮鬥

upstairs,

From my experience I usually could only do a 10 Km run in weekly running exercises.  However I could complete any half marathon during races.

Add oil ah!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2007-12-26 10:37 發表
    樓主努力﹗玩完半馬仲有隻全馬等緊你的。

現在想起都頭痕!

升級   0%

奮鬥

現在想起都頭痕!

When will U do the FM ah?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我會在渣打先跑全馬,現在目標當然要跑到16k以上。

升級   0%

奮鬥

Upstairs,

Add oil ah.
    With sufficient running exercises, U could surely complete the FM within 5 hrs.

升級   33.16%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 2007-12-26 20:41 發表
    我會在渣打先跑全馬,現在目標當然要跑到16k以上。  

c hing咁快就跑全馬@@
    仲以為你同我一樣都係報半馬tim