香港長跑網  - 長跑長友

樓主:
打印 上一主題 下一主題

2008.11.09 New Balance黄金海岸15K賽 [名額已満]

關閉 [複製鏈接]

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-11-8 23:09 發表
    我無報名....不過會黎join下跑....當做長課....聽日見

stanley兄:
    咁不如一齊跑埋入屯門。

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-9 00:15 發表

stanley兄:
    咁不如一齊跑埋入屯門。" />" />

你地行李點解決?
    帶住跑入去?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2008-11-8 23:59 發表
    有d傷風咳,看來明天諒力而為吧" />" />" />" />ghj

Randy 兄,

天氣轉凉小心身體,長跑長有!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Just completed the Gold Coast 15 Km Race in the windy but hot morning at Ting Kau in an OK time of 83 mins today.  It's 8 days after my back pain returned intensively.  I could hardly walk at the first day while my back pain returned.  I became much better after received a massage by a Chinese practitioner on last friday.

I was happy to see so many runners friends today including Eric, CHIN, MikeC, Lesile from hkrunners.com.  I was also happy to meet Stanley, Running Zoe, Hang Hau Ox, MJ, Alan, Saki and others from LongRun.hk.

I was also glad to meet runners from Leisure Running Club including Ma Wong, Running Man, Rebecca and others.  Thanks Rebecca for taking pictures for the race.

Felt released after the run, because I feared that I might fail to finish the race in 90 mins.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

剛跑完, 第一次跑e個比賽. 天氣好舒服.
    條跑道好窄.我覺得一唔留神會趺落引水渠.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 50197433 於 2008-11-9 13:32 發表
    剛跑完, 第一次跑e個比賽. 天氣好舒服.
    條跑道好窄.我覺得一唔留神會趺落引水渠.

係呀, 有時掛住shoulder check, 轉個頭又怕跌落引水道
    都幾"牙煙"

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

小弟因腳傷無法出賽,祗能充當攝記;好開心見到咁多位CHing,仲個個都進步神速,小弟更加心急期望可以快啲跑得番。  第一次做攝記的水準係咁上下的了,唔好意思,去 賽事相片/報告分享區 睇睇啦。

升級   1.35%

該用戶從未簽到

今天帶病上陣,跑落身體又適應到,至少o吾咳,原途風景幾靚,汀九橋,青馬橋盡入眼底 講返個比賽,頭2k超越瘋師兄,在6k折返點前被追回,回程時約10-11k,又來一隻公牛,此君後勁特強,說一聲師兄後,便絕塵而去 ,在跑至約13-14k時,對面的跑線轉來一把女跑手聲音"長跑網加油",o吾知係邊位ctse呢?
    時間 1:14:35,平均時速4.97min/km,算係不過不失la。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

Blurmax 兄,恭喜你康復重踏賽道。
    第一次參加15公里長跑,都怕會唔完,好彩沿途有咁多師兄鼓勵,最後以約72分鐘跑完。

瘋狂兄,今次追你追足15公里都追你唔到,證明瘋兄先至係實力強勁,佩服

升級   100%

奮鬥

原帖由 randyip 於 2008-11-9 15:33 發表
    今天帶病上陣,跑落身體又適應到,至少o吾咳,原途風景幾靚,汀九橋,青馬橋盡入眼底j" />" />jk 講返個比賽,頭2k超越瘋師兄,在6k折返點前被追回,回程時約10-11k,又來一隻公牛,此君後勁特強,說一聲師兄後,便絕塵而去ghjhg ...

Randyip 兄請保重身體,祝早日康復。
    師兄見笑,我之所以能夠追過師兄,只因師兄抱恙在身。下次我就未必咁好彩可以追到師兄
    嗰位師姐我都遇到,好多謝佢嘅鼓勵

升級   100%

奮鬥

這是我加入佐長跑友的第一個跑
    在接近第二個折回點的時候
    眼一見有ching迎面而來 (當然係佢都已經過了折回點啦), 我大叫 "長跑友加油"
    唔知個幾個ching係邊個呢 我只知各ching所回的一句 "加油", 確是我的強心針
    在此多謝各ching的鼓勵

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

跑完回來, 時間 1:33:04 (大會時間: 1:34:38), 成績略為失望........

9:13/6:51/6:28/6:39(含20秒綁鞋帶)/6:21/5:58/5:54/5:47/5:36/5:46/5:46/5:49/5:52/5:52/5:12 (步速: 6:12/1km)

頭3k 完完工失準, 呼吸很不流暢, 步速亦控制不好, 到第4k才情況好轉, 並開始慢慢加速

每5k: 35:32/29:01/27:31 (步速: 7:06/5:48/5:30)
    前7.5k/後7.5k 49:48/43:16 (步速: 6:38/5:46)

名次: 819/1111(總名次)  747/965 (男子組) 213/274 (MB組)

P.S. 1. 今日嘗試跟住前面的 ctse 去控制步速
             2. 另一收獲是見到有一個 new balance 女職員幾靚.......
            3. 今日勝負要影相分勝負, 最後是意大利佬險勝陳家文

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

令日嘅比賽, 相當熱鬧, 本來未跑都有D寒意, 但經過咁多位ching鼓勵及寒暄吓, 感覺相當唔錯. 亦見到多位 ching, Blurmax, Randy, Daniel(攝影師), 公牛, Stanley, 大圍, 瘋兄, Alex, Saki, Miller 及那一位第一次見 running-sue  c tse (叫長跑友加油) 等等....., 以及其他 chings 例如: 西區幾位跑友, 傑傑, 一仔 和 "山路之王" 等等...

講開比賽過程, 首先沖1k 上鈄, 見到 Daniel 兄 幫 長跑網ching 影相及叫"ching 加油", 亦多謝 Daniel 兄.  上到引水道後, 開始係平路 (同上次差唔多), 一路去到6k(第一個折回點), 回程見到好多長跑網ching, 一路回程時, 可以覽盡 "汀九橋"嘅風光, 真係十分"正", 當小弟過咗11k 時, 突然比亞大圍兄過咗, 當我想追上時, 隻腳又聽話, 率都以 5min 1K 嘅均速一路跑, 跑到第二個折回點, 回程時有位 c tse (相信係 running-sue c tse) 叫 "長跑友加油" 突然間好似 打咗支強心針, 加速衝返終點, 時間係 1小時12分幾   

第一次跑 15k 用咗 1小時12分幾,(算係pb喇 ),      而10k 時間係 48分20

升級   100%

奮鬥

原帖由 randyip 於 2008-11-9 15:33 發表
    在跑至約13-14k時,對面的跑線轉來一把女跑手聲音"長跑網加油",o吾知係邊位ctse呢?

原帖由 坑口公牛 於 2008-11-9 15:44 發表
    嗰位師姐我都遇到,好多謝佢嘅鼓勵" />" />" />" />" />" />。

原帖由 MJ576 於 2008-11-9 17:18 發表
    跑到第二個折回點, 回程時有位 c tse (相信係 running-sue c tse) 叫 "長跑友加油" 突然間好似 打咗支強心針, 加速衝返終點, 時間係 1小時12分幾

對號入坐... 係我嚟呀
    你哋的回覆"加油"都係我的強心針, 多謝哂呀

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

result released!!!!!!

08NBGoldCoast_overallresults.pdf

237.16 KB, 下載次數: 247

08NBGoldCoast_teamresults.pdf

61.06 KB, 下載次數: 30

升級   2.33%

該用戶從未簽到

回復 166# 的帖子

今次係我第一次跑15k(之前跑開10k),

能跑到1:25:xx已經滿足了.

其實我今日頭6k一路跟住blurmax兄(冇認錯應該有帶深藍帽),

但過左6k後發覺blur兄愈來愈快咯(可能我慢左),

所以冇跟到.

跑到11k左右,見對面有幾位長跑網師兄已差唔多到14k,

證明左佢地既實力!!

睇黎我要俾心機練咯

升級   18.2%

該用戶從未簽到

Wow....Wow.....Wow, 神速呀.......當然係話個result,  唔係話我個速度啦.

升級   100%

奮鬥

原帖由 running-sue 於 2008-11-9 17:21 發表

對號入坐... 係我嚟呀
    你哋的回覆"加油"都係我的強心針, 多謝哂呀

多謝師姐。一句"加油"確是無形而有力的鼓勵。