香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stunyap

2012.12.9 第六屆美津濃石門10公里賽

升級   40.53%

開心
  • 簽到天數: 2 天

這幾天見兩位師兄好像沖著長跑網來的,可能長跑網唔懂做人吧,我也在想是長跑網問題還是別人的問題吧,看多了開始明白小小了,我也看過長跑網的條款,期實是對跑步者有好處的,所以兩位師兄請你說出真實目的啦.
    長跑網的會員都這樣對自已個會,這點我也想不明白?

升級   59.8%

該用戶從未簽到

ching如果細心留意,大部份比賽都沒有第三者保險,有些沒有提及有關保險問題,有些是免責聲明,
    有些要跑手自行負責個人保險,
    有些更是斷絕跑手追討賠償,
    所以,ching 以後可要小心選擇了,
    祝你平安,長跑長有

升級   59.8%

該用戶從未簽到

原帖由 david-ho 於 2012-12-7 22:19 發表
    這幾天見兩位師兄好像沖著長跑網來的,可能長跑網唔懂做人吧,我也在想是長跑網問題還是別人的問題吧,看多了開始明白小小了,我也看過長跑網的條款,期實是對跑步者有好處的,所以兩位師兄請你說出真實目的啦.
    長跑網的會 ...

ching諗多咗lu,
    有心玩嘢就唔會喺度咁多年,
    我的目的之前已可說明(在 #46post)
    謝謝

亦希望管理層明白小弟愚昧,不明白的地方(小弟所提及的問題),
    還望賜教,謝謝

升級   1.5%

該用戶從未簽到

原帖由 david-ho 於 2012-12-7 22:19 發表
    長跑網的會 ...

..........我明顯就是一個路過發帖,先知內有古怪的平常會員,如果真是針對長跑網,就唔會咁多日先幾頁,只在石門這帖回覆吧
    你就.....自己開分身自問自答,是要人爆出來,唔好做得咁明顯吧......至於你本身的身份是咩就不得而知了
    還請你用真身回覆吧,用這會員也不是的account去講這題目,會顯得很怪

明眼人也知路見不平,我針對的就只有不平

在這帖點做文章都冇用,上面都已有人咁講,你太看得起我了
    我就是身為長跑網的會員,先有心機在這裡回覆,難道見有不公不發聲? 只會讚同的會員便是好會員?

升級   1.5%

該用戶從未簽到

又出發做石門前最後一課~  參加了的朋友加油

好天氣很有可能做到pb

升級   59.8%

該用戶從未簽到

ching加油!今年同樂善撞期,我會去樂善
    該報名細則如下:
    根據前述事項,本人之繼承人、遺囑執行人及管理人謹此豁免樂善行、所有贊助商、支持是項運動之團體及任何有關之團體對於本人因參加是項行山籌款而由任何原因,包括疏忽,所引致之疾病、死亡、個人損失及經濟損失之任何法律責任,以及放棄任何有關之權利、索償及追究行動。本人同時亦在此聲明各隊員身體狀況良好及有足夠訓練完成賽事。此外,本人亦授權予主辦者及其代理商選用有關此項賽事之相片、錄影帶及賽事紀錄作任何合法用途。

希望當天天氣好,大家玩得開心

升級   59.8%

該用戶從未簽到

原帖由 stunyap 於 2012-12-7 22:43 發表
    又出發做石門前最後一課~  參加了的朋友加油

好天氣很有可能做到pb

咁夜?上年我都係喺呢個賽事PB,
    呢幾日天氣涼,應該幾好

升級   75.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 10 天

上面各位ching, 為星期日的賽事加油吧!!

升級   1.5%

該用戶從未簽到

順利pb了
    可惜今日回暖,又有陽光,冇前幾日咁輕鬆

今次香港好多種子跑手都有跑,10k/半馬/全馬最快的都有來

--------------

我見是有救傷車stand by

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 stunyap 於 2012-12-9 10:03 發表
    順利pb了
    可惜今日回暖,又有陽光,冇前幾日咁輕鬆

今次香港好多種子跑手都有跑,10k/半馬/全馬最快的都有來

--------------

我見是有救傷車stand by

恭喜師兄pb,繼續支持香港不同團體舉辦的長跑活動,這才是長跑長友!

升級   13.1%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

我都PB咗呀!沿途足夠工作人員維持秩序,每公里都有指示牌,水站充足,好多高手都有跑呢個比賽,已跑4屆,大會攪得非常專業!

升級   6.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 60 天

I just finished !! the weather is good , but it was a little hot when I ran back .
    It is pity of there is no teenagers team .

升級   7.2%

該用戶從未簽到

雖然好窄, 但跑落都唔覺迫
    下年再黎

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我pb 唔倒, 比上年慢了
    本來目標是 pace 5min內
    不過開始時太多人(因我起步排在後面), 之後又出太陽

不過以整體表現還算不錯

升級   1.5%

該用戶從未簽到

今年件T設計好過上幾次,靚~
    跑後有水有蕉有GEL,算做足
    第一次食跑後送的ANS GEL(跑網團購那隻),就覺得太大包,一口咬向下拉未可以食完,份量多了點,也比較甜同"傑",跑緊食就麻煩了

賽道窄但唔迫,只有2個十幾步的上斜,真是容易做到pb
    加上830開跑,又在石門站旁,好方便,下次再報

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

歡迎各位參賽者
    到投票區 賽後投票

Kin in Running

升級   4.55%

該用戶從未簽到

岩岩48分鐘完成. 真係一條好易做到成績既路 .
    我最欣賞除左各方面都organise得好外, 就係連地鐵站閘內個廁所都開放埋 , 好方便
    而且今年件Tee真係好靚, 起碼靚過早幾屆先
    值得跑既一個賽事, 下年一定都會再報

(不過個人覺得可以8點起步會更好, 回程應該無咁熱)

升級   1.5%

該用戶從未簽到

http://thaiquain.com/result/ShekMun10K_2012.xls

有成績~

(不過在HKMP竟然未有,但泰基先有...?)

升級   1.5%

該用戶從未簽到

紀嘉文差9秒就破香港10K紀錄,可惜!

升級   59.8%

該用戶從未簽到

恭喜各位ching今日天氣真好,睇山景一樣咁正