香港長跑網  - 長跑長友

我約你玩鐵人賽

升級   84.4%

該用戶從未簽到

一年一度的ITU三項鐵人賽開始報名啦,無論是跑手、泳手、還是車手也來一試吧,紀念豐富,更重要的是成功挑戰自己的滿足感!詳情如下:

http://www.triathlonhk.com/chinese/index.html

游游、踩踩再跑跑
轉項最緊要靈巧
突破自己鬥志從不減

做鐵人話易唔易
坐係到又唔肯試 無論幾易都變得唔易
起身走去試一試 體會咩係世上無難事

循序漸進唔洗貪
繽紛、奧運任你捒
最緊要係你有幾想玩

老唔老其實唔怕老
鐵人賽勝在有分齡組
要報邊組你自己數

Body Marking 好有型
落力打氣唔怕難為情
衝綫一刻個個讚你醒

做鐵人 我地做鐵人
全力以赴洗乜求神
即係報名唔洗等一陣

呢度有我由繽紛組開始的故事
http://ginnywong9111978.mysinablog.com/

評分

查看全部評分

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2008-9-23 22:45 發表
一年一度的ITU三項鐵人賽開始報名啦,無論是跑手、泳手、還是車手也來一試吧,紀念豐富,更重要的是成功挑戰自己的滿足感!詳情如下:

http://www.triathlonhk.com/chinese/index.html

游游、踩踩再跑跑
轉 ...

chine 勁呀。 水汪汪.gif
我單車都掂呀,就係唔識游水,想玩都冇得玩。 不要啊.gif

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Hi Ginny姐,

I saw this Tri bike a few months ago .  If my wife let me buy it, I definitely will sign up for the Olympic race.
Specialized tri bike.JPG

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-9-24 04:38 發表
Hi Ginny姐,

I saw this Tri bike a few months ago" />jhk" /> .  If my wife let me buy it, I definitely will sign up for the Olympic race.  

lvrunner hing,
Olympic race, not Kona?

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-9-23 16:43 發表
lvrunner hing,
Olympic race, not Kona?

Alex hing,

Olympic distance is only less than half, Kona is full distance.

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我係冇單車咋.....(一架可比賽ge 單車好貴....)(但識踩)
    其餘兩樣再練下應該都得
    另外 三頂鐵人賽報名費係咪都好貴?(跑步比賽ge 三倍?)

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-9-24 10:06 發表
    我係冇單車咋.....(一架可比賽ge 單車好貴....)(但識踩)
    其餘兩樣再練下應該都得

睇下同咩比賽比較,同渣打比,貴一倍左右
    不過香港唔係咁多三項比賽,貴d都值得玩!
    最近狀態不太好,以及有輕微傷患,今年玩半奧賽程!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

鐵人賽勝在有分齡組

OSIM勝在分組多,頒獎多
    小弟受益於此

不過大會無攝影師,取了獎估不到無相

Kin in Running

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-9-24 11:20 發表
    鐵人賽勝在有分齡組

OSIM勝在分組多,頒獎多
    小弟受益於此

不過大會無攝影師,取了獎估不到無相

分齡組或者得數名賽手參加,慢游同跑快少少都有獎!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-9-24 10:06 發表
    其餘兩樣再練下應該都得

單車可以租, 你上去個site  到睇下,會搵到

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2008-9-24 10:49 發表

睇下同咩比賽比較,同渣打比,貴一倍左右
    不過香港唔係咁多三項比賽,貴d都值得玩!
    最近狀態不太好,以及有輕微傷患,今年玩半奧賽程!

但係今年分齡組無半奧賽程, 得繽紛組同奧運

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-9-24 04:38 發表
    Hi Ginny姐,

I saw this Tri bike a few months ago" />jhk" /> .  If my wife let me buy it, I definitely will sign up for the Olympic race.  

同佢傾下la, 或者交換條件, 佢買個超貴的名牌手袋, 你買呢o架車, 可能得

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2008-9-24 16:27 發表

但係今年分齡組無半奧賽程, 得繽紛組同奧運

原來有番半奧運組喎

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2008-9-24 23:03 發表

原來有番半奧運組喎

Yes, 半奧組星期六玩 ,全奧及繽紛組星期日!

升級   38.67%

該用戶從未簽到

我有興趣玩呀, 但游水同單車係弱項....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 drexler 於 25/9/2008 08:46 發表
    我有興趣玩呀, 但游水同單車係弱項....

1年時間練好佢,出年參加。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

可以考慮
    繽紛距離
    250米 8公里 3公里

最重要是出海游250米水
    8公里單車多數人是回氣

上年有兩項250米  2.5公里
    無單車回氣,跑得仲辛苦

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2008-9-25 07:49 發表

Yes, 半奧組星期六玩 ,全奧及繽紛組星期日!

星期六係精英組o來喎

升級   41.95%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

係喎! 睇錯左添,咁仲好,唔駛請假!
    已報名參加半奧組比賽

升級   38.67%

該用戶從未簽到

第一次玩, 試玩下繽紛組先!