香港長跑網  - 長跑長友

New balance lightning dry 長 tight 褲好用嗎?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 9 天

昨晚係new balance 專門店見到條 lightning dry 男裝長tight 褲特價 (印象中 ~$259),款式ok ,但見佢d料好簿、好似唔多夠彈力咁...
    諗緊入唔入手好...

好似係呢條
    http://www.newbalance.com/Go-2-Tight/886350145031,default,pd.html

請問各位 ching & ctse 可以俾d 意見嗎?

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 ming4883 於 2013-1-9 13:07 發表
    昨晚係new balance 專門店見到條 lightning dry 男裝長tight 褲特價 (印象中 ~$259),款式ok ,但見佢d料好簿、好似唔多夠彈力咁...
    諗緊入唔入手好...

好似係呢條
    http://www.newbalance.com/Go-2-Tight/8863 ...

買細一個碼又夠彈力,例如適合你的尺碼是L,那麽改買M碼又緊肉了。

升級   53.33%

該用戶從未簽到

買黎都有用既.........

升級   69%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

我買過NB half tight,感覺嘛嘛,用左半年好快就唔緊,2xu用一年多,佢用半年左右.
    cutting又唔係咁啱我,不過就平囉.

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 gisp 於 2013-1-10 00:37 發表
    我買過NB half tight,感覺嘛嘛,用左半年好快就唔緊,2xu用一年多,佢用半年左右.
    cutting又唔係咁啱我,不過就平囉.

有些跑家覺得2xu太貴,$1080元條

升級   100%

奮鬥

原帖由 leslie 於 2013-1-10 12:41 發表

有些跑家覺得2xu太貴,$1080元條

$1080 是 elite 版本嗎?

係 gigasports 見到有一條 $750既版本,compression 既功效係咪會差好多?

另外想問一下 3/4 同長褲比較,功效會唔會差好多?

升級   59.25%

該用戶從未簽到

gigasports 好似全部都係elite版… $1080 應係長tight正價。

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 ming4883 於 2013-1-10 13:18 發表

$1080 是 elite 版本嗎?

係 gigasports 見到有一條 $750既版本,compression 既功效係咪會差好多?

另外想問一下 3/4 同長褲比較,功效會唔會差好多?

gigasports  $750既版本是小童的

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 water 於 2013-1-10 14:19 發表
    gigasports 好似全部都係elite版… $1080 應係長tight正價。

gigasports有九折

升級   100%

奮鬥

原帖由 leslie 於 2013-1-10 16:44 發表

gigasports  $750既版本是小童的

好彩未買... 多謝 ching 提醒

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 ming4883 於 2013-1-10 23:44 發表

好彩未買... 多謝 ching 提醒

如elite版尺碼能夠穿下,那麽又ok啦

升級   13.8%

該用戶從未簽到

搭咀...

我早2年買過一條ADIDAS 的TIGHTS, 但穿了兩年就開始漏褲了 (褲頭無繩縛的). 早幾個月在GIGASPORTS 買左 2XU, 好著, 而且 COMPRESSION 效果算理想.

考慮緊買埋 COMPRESSION TOP 忝, 因為跑完上身都幾累...

升級   30%

該用戶從未簽到

緊得滯勒得太勁仲支力啦