香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

求荃灣至九龍城/旺角/太子跑步路線

升級   11.35%

該用戶從未簽到

如題。我度左好耐都度唔掂,請問大家有無提議?
+1 0
上一篇︰最新亮相跑手-大圍新跑手下一篇︰最新亮相跑手 - obaanc

升級   78.75%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

屯元天有唔少地方可以跑,空氣好比市區好!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

Stanely c-hing & Dingdingdong c-tse, you r very right. But i want to make use of my time before going to work . So I am planning to run from Tuen Mun to those area .
    I already know how to go from tuen Mun to Tsuen Wan la. So the remaining part is Tsuen Wan to Kowloon lor.

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-10-1 00:25 發表
    Stanely c-hing & Dingdingdong c-tse, you r very right. But i want to make use of my time before going to work . So I am planning to run from Tuen Mun to those area .
    I already know ho ...

咁做難d啦....
    話晒九龍旺區好多地方.....都係車路同高樓大廈
    由荃灣出九龍....都係好多車既車路

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-1 00:35 發表

咁做難d啦....
    話晒九龍旺區好多地方.....都係車路同高樓大廈
    由荃灣出九龍....都係好多車既車路
    yes ar! I am thinking going to Lai King hill -->Lung cheong road --> Kowloon Tong --> kowloon city. Not sure it will work though.

升級   0%

該用戶從未簽到

青山公路-龍翔道-窩打佬道-聯合道

未實地視察, 唔知得唔得?

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-10-1 00:39 發表
    yes ar! I am thinking going to Lai King hill -->Lung cheong road --> Kowloon Tong --> kowloon city. Not sure it will work though.

呢條都係咁多車.....仲要係快車
    仲要多上斜路....
    由荔景山去到荔枝角o個段橋位...唔肯定係咪有路俾人行

其實你咁跑得.....不如最直接....跟40號巴士左右條路跑
    可能仲好過你諗荔景山條路

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-10-1 00:43 發表

Thanks for yr advice, I am thinking of 青山公路-龍翔道 too. i will try in these 2 weeks to see if it will work.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-1 00:47 發表

呢條都係咁多車.....仲要係快車
    仲要多上斜路....
    由荔景山去到荔枝角o個段橋位...唔肯定係咪有路俾人行

其實你咁跑得.....不如最直接....跟40號巴士左右條路跑
    可能仲好過你諗荔景山條路
    No. 40? Ok let me check it out in kmb website.

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-10-1 00:51 發表
    No. 40? Ok let me check it out in kmb website.

我有d講笑成份既
    條巴士線全部經過市區
    同肯定全部有行人路

青山公路.....有d部份無行人路

升級   11.35%

該用戶從未簽到

um.......I know it's difficult to plan such a route in these busy areas. Never mind. i will pay more attention when I am on the bus/ mini-bus to see if all c-hings' suggestions will work. thanks folks.

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-10-1 00:43 發表

青山公路 - 龍翔道 有一段係由葵涌青山公路(和記新村)全上大斜到山頂華員村約2.2km
    都好金的.......另外有一段呈祥道的行人路不太好走(因為係公路好多車的)

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 yungwai 於 2008-9-30 17:30 發表
    如題。
    求荃灣至九龍城/旺角/太子跑步路線我度左好耐都度唔掂,請問大家有無提議?

yungwai 兄,

里段路線頗為窄及車多, 而且有D地方係冇人路, 除非你天光前去跑, 否則都非常危險, 而且里D地方空氣又差, 如果係咁, 為乜姐? 不如唔跑. " />jhk" />" />jhk" />jh

升級   11.35%

該用戶從未簽到

多謝咁多位意見 ,我決定聽話,奉旨偷懶 ,唔跑荃灣出九龍路段。
    明天早上試下由屯門跑出荃灣麗城加簡單沖身再轉車返工,睇下work唔work(我意思係,睇下起唔起到身............. )
    711MF 該用戶已被刪除

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-2 11:55 發表

c hing 麗城西約體育館有冇得沖身??
    有,我係個度沖過,就地下個層更衣室

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-10-2 11:49 發表
    多謝咁多位意見 ,我決定聽話,奉旨偷懶 ,唔跑荃灣出九龍路段。
    明天早上試下由屯門跑出荃灣麗城加簡單沖身再轉車返工,睇下work唔work(我意思係,睇下起唔起到身............. )

Desmond 兄真勤力, 返工前也跑個長課, 趕緊練習

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-2 12:18 發表

Desmond 兄真勤力, 返工前也跑個長課, 趕緊練習
    師姐你咁講我真係慚愧,其實我懶左一輪,之前收工時間不定,較難預練習時間。所以計落返工前跑可能比較容易控制時間,不過起唔起到身就唔敢講喇...............