香港長跑網  - 長跑長友

跑步用藍芽耳機

升級   44.74%

該用戶從未簽到

各位前輩, 我想買返隻藍芽耳機跑步用, 因為條線FING下FING下實在太麻煩. 上網SEARCH過大概有JABRA SPORT, PLANTRONICS BACKBEAT GO 903, 唔知大家有無用開邊款係OK的呢? 謝謝~

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

防水防汗?三叔用

升級   35.35%

慵懶
  • 簽到天數: 89 天

我用左PLANTRONICS BACKBEAT GO 兩星期,覺得連續聽個零鐘後,接收會差左好多,姪下姪下咁。有時都幾嚴重。有無師兄係咁?我是用Armband的。

基本上唔係好得。用咗幾次就無再用  詳情 回覆 發表於 2013-3-21 12:30

升級   52.63%

該用戶從未簽到

我諗緊買有線定無線好

升級   9.45%

該用戶從未簽到

I am using backbeat GO with IPHONE 4s, it perform fair I would say,

Pros
    1) It hold tight in my ear while running (fast/ slow pace, even I sweat a lot),
    2) The connection is ok (I put it on a waist bag)
    3) Lightweight, it feels like normal earphone.
    4) Microphone reception is good, can answer phone call during running.

Cons
    1) Very normal quality on music.
    2) Batt is not enough for very long run, (~ 3.5hrs max)

升級   32.3%

該用戶從未簽到

小弟是用 PLANTRONICS 903+, 但它不是防汗/水 (易壞, 好在在保養期有一換一). 它的優點是可以用上7小時.
    另一隻心水是: Jaybird Freedom. 但好似香港冇代理.

升級   24.75%

奮鬥
  • 簽到天數: 194 天

我諗緊買PLANTRONICS BACKBEAT GO,但用家回應一般!
    因為手機用SIII,覺得市面上支援SIII的運動型無線耳機不多...

升級   35.1%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

我用緊Jaybird Freedom 。Jaybird Freedom 嘅音質同防水性都幾好,上星期我都係戴著佢跑渣打馬拉松。

我唔知香港邊到有得賣,所以我年半前直接同Jaybird以mail-order形式買。聽落好似好煩,不過就有一年原廠保養,保養期內我都換咗一對(叉電接駁位過誤到電)。

Jaybird 最新型號係呢對 (http://www.jaybirdgear.com/bluebuds-x-bluetooth-headphones) ,話有8小時電 (!) 。我想買,不過真係幾貴! (Jaybird Freedom: about USD 80, Jaybird Bluebuds X: USD 170)

升級   36%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

我之前要backbeat go, 不到兩個月就懷了,拿上cs佢換個隻新比我,之後無再用來跑步用,買多左個monster isport, 有線的但音質非常好,耐用

升級   68.33%

飛利浦果個頂到半馬呀 (我跑兩個半鐘).....岩岩渣打都用佢, 幾好用!

升級   56.33%

• 簽到天數: 4 天

PLANTRONICS 903+ 一年內換咗四次,夏天大汗會short,最慘係自己 iphone撥電話,換第四部後都無用過,全新擺咗成年

升級   44.74%

該用戶從未簽到

咁聽Plantronics好似好易壞咁    

升級   15.75%

開心

Plantronics 903+ 確係好易壞, 但舊電可以頂4個鐘, 可以夠一次全馬。

我半年都換左三次, 好彩住荃灣附近, 一壞即去荃灣個CENTER換, 兩年保壞我諗都要換多幾次~

升級   35.35%

慵懶

我買左無耐,用左幾次,我諗BBG只適合跑短距離用(唔好超過10K),如半馬、全馬,我諗用返有綫會好D。但有冇師兄有有綫EAR PHONE介紹,我用過SONY XBA﹣4IP,同IPHONE唔夾,跑跑下會自動CALL SIRI出黎講野,又會FAST FORWARD D歌,總之就痴左綫(成二千幾蚊個EAR PHONE 都唔掂),有冇師兄可以介紹好用的有綫EAR PHONE,BUGET不是問題,最重要係好用。

升級   24.75%

奮鬥

有冇師兄可以介紹下一,SIII有什麼無綫EAR PHONE好用呀?...

升級   40%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

我都諗過, 不如買防水mp3算, Sony 都係400 - 500唔洗驚壞嗎.

升級   24.75%

奮鬥

apig所言甚是......

升級   53.16%

擦汗
  • 簽到天數: 8 天

Denon AH-W150

都用過了, 好重, 好易甩... =(  詳情 回覆 發表於 2013-3-10 03:09
    似乎幾好,官方話可用七個鐘,有無師兄用梗?掂唔掂?  詳情 回覆 發表於 2013-3-9 22:51

升級   35.35%

慵懶

升級   36%

慵懶

都用過了, 好重, 好易甩... =(