香港長跑網  - 長跑長友

樓主: fungwater
打印 上一主題 下一主題

200 磅肥仔水的長跑日記

升級   30%

該用戶從未簽到

有恆心一定得 記住唔好半途而廢 跑步就像人生 努力必有成果 加油

升級   34.74%

該用戶從未簽到

瘋瘋師兄

我好久沒上來這討論區了,不過我依然有繼續我嘅長跑運動,因自己沒有節食,所以現在都是200磅
我2009年的全馬拉松成績:完成時間為4小時55分

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

大家加油!!!

升級   34.74%

該用戶從未簽到

肥仔水己報2010-02-28全馬拉松

希望大家一齊,努力加油!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   34.74%

該用戶從未簽到

瘋瘋師兄

我都想好似你咁修身有咁成績啊!!
    希望你可以講下你每日三餐嘅飲食?
    可以嗎?

升級   34.74%

該用戶從未簽到

肥仔水過往渣打馬拉松成績

由2006年至2009年渣打馬拉松成績:

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   34.74%

該用戶從未簽到

2010渣打馬拉松,我都希望可以有機會同你影返張相!!
    同你影相真係我嘅榮幸!!
    我住東九龍區。
    我想加入你地嘅大家庭,唔知點樣可以參加呢?

原帖由 瘋瘋 於 2009-10-27 09:35 發表

fungwater兄,
    小弟依家控制飲食主要係舊年前半年, 白肉, 多菜, 少油, 午餐多數冷麵.
    之後冇點戒, 只要少油膩食物, 唔食零食就可以, 間中大飲大食, 之後即刻整個長課燒晒佢.
    師兄住邊區架, 我地逢 ...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   34.74%

該用戶從未簽到

多謝師兄鼓勵

原帖由 oscar 於 2009-10-28 01:32 發表
    歡迎fungwater師兄回歸!師兄加油啊!仲有四個月時間全馬,減廿磅都有可能的!

我會更加努力,減食加操!fungwater

升級   20.25%

該用戶從未簽到

你好風水兄~~見到你咁努力我都想回應下
    我曾經都係200磅既~~08頭我都有成210磅ga~~
    咁只好日日跑下步同游下水啦~~~又勁唔食野~~~辛苦到丫
    減到140磅到啦,但呢排好多野做同有好多應酬
    都有成三個月冇咩跑啦 食野又冇節制依家下都有番160磅
    咁上年未諗住搵d朋友仔跑下渣打半馬, 點知比佢地放飛機
    自己一條友咁跑啦成績一般啦 哈哈今年試下跑全馬

Ps 你張相果度我日日都跑哈哈

升級   34.74%

該用戶從未簽到

多謝師兄鼓勵同埋支持!!

原帖由 hkyen 於 2009-10-31 12:46 發表
    你好風水兄~~見到你咁努力我都想回應下
    我曾經都係200磅既~~08頭我都有成210磅ga~~
    咁只好日日跑下步同游下水啦~~~又勁唔食野~~~辛苦到丫
    減到140磅到啦,但呢排好多野做同有好多應酬
    都有成三個月冇咩跑啦  ...

你總共用左幾多個月至減到140磅??
    今年我地應該可以一齊完成全馬拉松架!!
    希望大家一齊努力加油!!

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 fungwater 於 2009-11-3 01:48 發表

你總共用左幾多個月至減到140磅??
    今年我地應該可以一齊完成全馬拉松架!!
    希望大家一齊努力加油!!

用左都有成年到啦
    每當平台期果陣最煩
    用左3個月到from 210lbs - 180lbs
    之後keep左一陣呢個磅數
    之後加長左運動時間又減到160lbs到啦
    又到平台期 之後慢慢減到140lbs law
    但前排又多野忙 又反彈160lbs
    Anyways~~我跑得好慢ga 哈哈可燒脂ma

升級   34.74%

該用戶從未簽到

HKYEN師兄

多謝晒,你指點。

原帖由 hkyen 於 2009-11-4 12:35 發表

用左都有成年到啦
    每當平台期果陣最煩
    用左3個月到from 210lbs - 180lbs
    之後keep左一陣呢個磅數
    之後加長左運動時間又減到160lbs到啦
    又到平台期 之後慢慢減到140lbs law
    但前排又多野忙 又反彈160lbs
    ...

升級   34.74%

該用戶從未簽到

完成石崗30k

2009.12.27 - 30km馬拉松熱身賽暨石崗

The 10th Kappa 30Km Pre-Marathon Cum Shek Kong 10K
    (27 Dec 2009, Sunday, Temp:15-20C Relative Humidity: 75-85% Weather: Cloudy with mist)

我而家已減到189磅

今日成績為:3小時33分鐘
                       5公里 :0:31:10
                      15公里:1:39:34
                      25公里:2:57:48
                      30公里:3:33:40

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   34.74%

該用戶從未簽到

瘋瘋師兄:

我呀水有排都未追到你架,有機會可以請教你點樣可以做到好成績就好啦。
    我嚟緊2010-01-10會跑美津濃半馬,期望可以在2:15分內完成。

水師弟

原帖由 fungwater 於 2009-12-27 20:54 發表
    2009.12.27 - 30km馬拉松熱身賽暨石崗

The 10th Kappa 30Km Pre-Marathon Cum Shek Kong 10K
    (27 Dec 2009, Sunday, Temp:15-20C Relative Humidity: 75-85% Weather: Cloudy with mist)

我而家已減到189磅
    ...

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 fungwater 於 2009-12-28 00:15 發表
    瘋瘋師兄:

我呀水有排都未追到你架,有機會可以請教你點樣可以做到好成績就好啦。
    我嚟緊2010-01-10會跑美津濃半馬,期望可以在2:15分內完成。

水師弟

水兄勁呀~~~d體重一定會快快減到
    咁積極參賽既 好勤力 我only報左渣打
    Anyway 大家努力