香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

渣打馬拉松2009 已報半馬報到區(POST#2己更新集合地點)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-16 11:37 發表

witchycatcat,馬鞍山遊樂場 - 科學園 (約7.5k,小食亭可補水,備現金),來回 (15k),再多2.5k便去到元洲仔 (一程10k,來回20k),小妹打算3點出發,他們3:30pm,基本上是分開跑的,他們步速實在太快了 ghj ...

唔好意思,因為我未join過跑步活動,想問多少少....
1. 其實個日是否大家開跑時會一齊起步,但之後就按各人的能力,有快有慢,唔會有人"殿後"??
2. 以我而家既情況,我諗我慢慢捱都可以完成20k既......但係我一定會係最慢果個,我係路痴,我怕會迷路........ obannc ctse你話你打算慢跑個20k (target: 6-6.5mins/k),如果我到時跟住你得唔得?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-16 10:46 發表

要開始逼自己加量了。做多D長課吧﹗fvhfgj" /> 加油﹗我們支持你的。

知道知道...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-16 10:53 發表

有時間的話,後日跑唔到30都可試走20。fvhfgj" />

我都有甘既打算,但我怕自己一個人跑/行最後會唔識路呀...........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-10-16 11:31 發表
cat cat c tse

加油!!加油!!

小弟都練緊長課(極龜速)

甘你會唔會join樓上個活動??

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-16 17:04 發表

有nc 姐陪閣下,冇有怕﹗

nc姐唔通會跑得慢過我???ching你點知nc姐肯等埋我呢......??

如果個日我跑到頂唔順,中途有無車可以返回馬鞍山遊樂場終點等??因為我想join大家吃dinner呀...

仲有馬鞍山遊樂場是否有locker放衣物及有沖涼等設施呢???sorry,甘多野問...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-16 17:23 發表

小弟後日無玩,而如要上車小弟都唔知,不過就是要不上車,先逼到自己走全程。

走全程都唔係問題,我怕我到個陣時,大家都散晒水啦........

升級   0%

該用戶從未簽到

cat cat c tse

30k wa !!!!!!!!

小弟多數唔 join

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-16 17:10 發表

nc姐唔通會跑得慢過我???ching你點知nc姐肯等埋我呢......??

如果個日我跑到頂唔順,中途有無車可以返回馬鞍山遊樂場終點等??因為我想join大家吃dinner呀...

仲有馬鞍山遊樂場是否有locker放衣物及有沖涼等 ...

馬鞍山遊樂場有locker, 沖涼設備等! 呢個場D設備好新同好正, 一流!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-16 17:26 發表

走全程都唔係問題,我怕我到個陣時,大家都散晒水啦........

他們會跑到元州仔折返, 如你驚太慢, 咪早啲折返! 本網星期六搬屋, 如你要參加就快啲通知瘋狂兄啦!
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1962&extra=&page=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-10-16 19:29 發表

他們會跑到元州仔折返, 如你驚太慢, 咪早啲折返! 本網星期六搬屋, 如你要參加就快啲通知瘋狂兄啦!
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1962&extra=&page=1

x 2, 如witchycatcat 有興趣陪小妹慢跑20k , 請到以上帖向瘋兄報名.  

ctse住哪一區?? 可以相約ctse在恆安鐵路站 (馬鞍山運動場/馬鞍山遊樂場出口等), 2:30pm等 ok 嗎?? 早d warm up, 早d出發.  如alex 兄說, 馬鞍山遊樂場有locker (鎖匙向遊樂場辦事處借), 有沖身, 是一個很正的場.

由於我們是沿吐露港跑, 相信只有的士可以回馬鞍山遊樂場, 還要兜路, 都是用對腳/單車比較直接回馬鞍山.  所以小妹目標是完成20k, 至多慢慢慢慢跑.  2.5小時應該可以回到終點. ching們會跑30k, 跑遠d路程.

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-16 17:10 發表 如果個日我跑到頂唔順,中途有無車可以返回馬鞍山遊樂場終點等??

有!兩處!

1.馬尿水對面就是中大即是大學站,有巴士87k及綠色小巴807A。
    2.廣福道近廣福邨即油站對面,坐綠色小巴26號。
    坐乘以上各線均於西沙路 聽濤雅苑落車!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-15 23:17 發表
    vhtober & cookie,

有興趣星期六由馬鞍山遊樂場跑去大埔元洲仔來回嗎?共20k, 詳情請到以下帖:

小妹是非常慢跑的 

~~~又有活動~~~又無我份....我果日..都係上"長課"..仲係由2:00~9:00 tim...不過是返學果d長課姐~
    唉..........................
    不過天水圍果次~我一定要去....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-16 17:26 發表

唔怕la catcat ctse~~d ching ctse...食野應該無跑步咁快ka...會等埋你一同開餐ka la

升級   0%

該用戶從未簽到

nc & catcat ctse~~~有個小問題ar~~咁你地一般出遠門training...係會去到至變身ar~還是出門口前就換好戰衣ka 呢?~~~因為我平時在家附近跑就一定是換好至去la~~但去咁遠~d褲仔好似陣陣涼咁..但去到才換好似又要人等~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-16 23:14 發表

~~~又有活動~~~又無我份....我果日..都係上"長課"..仲係由2:00~9:00 tim...不過是返學果d長課姐~
    唉..........................
    不過天水圍果次~我一定要去...." />

ctse妳返咩學o架,返咁長時間真係幾辛苦wor。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-16 23:17 發表

唔怕la catcat ctse~~d ching ctse...食野應該無跑步咁快ka...會等埋你一同開餐ka la

我們早d出發, 並且比ching們少跑10k, 很有可能快過ching回終點的 真係未試過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-16 23:23 發表
    nc & catcat ctse~~~有個小問題ar~~咁你地一般出遠門training...係會去到至變身ar~還是出門口前就換好戰衣ka 呢?~~~因為我平時在家附近跑就一定是換好至去la~~但去咁遠~d褲仔好似陣陣涼咁..但去到才換好似又要人等~~ ...

去到至變身, 慣了近遠都是去到才變身 預早d到達便沒有這問題

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-16 21:39 發表

x 2, 如witchycatcat 有興趣陪小妹慢跑20k , 請到以上帖向瘋兄報名.  

ctse住哪一區?? 可以相約ctse在恆安鐵路站 (馬鞍山運動場/馬鞍山遊樂場出口等), 2:30pm等 ok 嗎?? 早d warm up, 早d出發.  如a ...

CTSE,我已經同瘋ching報名啦...................yeah~~
    甘我明天一於跟住你慢跑,我好水皮架...你千其唔好扔低我呀.....
    我住長沙灣區,不過我可以2:30pm到恆安鐵路站等ctse你架.......
    我都pm了我的mobile予你啦...因為我屋企無電腦既(家貧),請ctse你今日放工前pm埋我你的contact,ok??

謝謝!