香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: hogay

第八屆3000公尺水上安全長途暢泳

升級   71%

該用戶從未簽到

升級   71%

該用戶從未簽到

我打咗電話間sport soho,對方話如取消的話會send message 比我地。

Thanks. 我估應該可以順利舉行, 並 [水上安全] ! 睡了... 明天見... 一同暢泳. 大 致 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。 天 氣 稍 涼 , 氣 溫 介 乎 20 至 24 度 。 吹 和 緩 偏 西 風 , 漸 轉 吹 清 勁  詳情 回覆 發表於 2013-5-1 00:42

升級   19.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 16 天

明天又要一早彈起身大家會幾點出發
    我未收拾行李

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

Andy 發表於 2013-4-30 17:48
    我打咗電話間sport soho,對方話如取消的話會send message 比我地。

Thanks.

我估應該可以順利舉行, 並 [水上安全] !
    睡了... 明天見... 一同暢泳.   

大 致 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。 天 氣 稍 涼 , 氣 溫 介 乎 20 至 24 度 。 吹 和 緩 偏 西 風 , 漸 轉 吹 清 勁 東 風 。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

明日下水實凍屎~~ >.<

升級   94.8%

該用戶從未簽到

各位參賽ching早晨,今日天氣都ok,應該都可如期進行,希望落水唔好咁涷啦,到時見。

升級   7.2%

該用戶從未簽到

開始時天氣都幾好,好彩唔洗停辦

升級   0%

擦汗

剛發了電郵給大會, 關於活動.

主要提及:
    ~ 造型隊伍上台頒獎安排, 可先拍照, 而得獎者才上台.
    ~ 大會沒在台上再作解說路線和取手帶情況, 部分(首次)參加者不大清楚
    而且天氣變化水流可以好突然改變, 應該彈性安排流程.
    (我有擔心, 如果出發前少少才突然下雨, 大會或大家會如何......)   

當然, 整體上還滿意.
    只是希望給點意見大會參考.   

升級   90%

該用戶從未簽到

I enjoyed it!

升級   94.8%

該用戶從未簽到

今次活動我覺得大致可以,唯一要改善是大會可否能早些拍照,
    免泳手在沙灘久等,不能準時下水。

舊年好似淨係頒獎...... 今年上完去攪又叫口號, 頒獎又好似有四個獎... 咪重複咗囉. 整體上, 遲咗十分鐘啫...... Sportsoho 都覆咗我, 會轉交有關大會單位參考. 大家都希望安全又開心啫. :handsh  詳情 回覆 發表於 2013-5-2 17:41

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 14 天

It was a lot of fun

升級   0%

擦汗

hogay 發表於 2013-5-2 16:27
    今次活動我覺得大致可以,唯一要改善是大會可否能早些拍照,
    免泳手在沙灘久等,不能準時下水。 ...

舊年好似淨係頒獎......

今年上完去攪又叫口號, 頒獎又好似有四個獎... 咪重複咗囉.
    整體上, 遲咗十分鐘啫......

Sportsoho 都覆咗我, 會轉交有關大會單位參考.   
    大家都希望安全又開心啫.   

升級   19.5%

奮鬥

原來開始派浮條/板是送但又無得選擇浮板
    條野都無鬼用

升級   71%

該用戶從未簽到

我起初是派浮條, 但之後我要求浮板, 又可以.  但跟著大會廣播話浮條是派比大人, 浮板是派比小童的.

升級   71%

該用戶從未簽到

I used to swim breast stroke style and this was the first time I swim free style for all the way.  The different was I could really see my destination in breast stroke but I got loss in direction in free style.  I think I swam some 3300 to 3400 as I off track, still need more and more practice in free style on how to see the destination.

升級   7.2%

該用戶從未簽到

如果你早去,浮條可以換浮板, 我就是成功例子
    不過包得唔好,好似揹書包咁游,宜家刮傷咗都未好返,

升級   94.8%

該用戶從未簽到

2013年5月2日香港水上安全日 水上活動嘉年華大抽獎更改安排通知

「香港水上安全日 水上活動嘉年華」經已完滿結束,感謝您對我們的支持。昨日鑑於天雨關係,香港水上安全日活動大會決定把現場的大抽獎延期至本月18日,於香港游泳教師總會週年晚宴舉行。

香港游泳教師總會負責人會於晚宴期間即席抽出得獎者,得獎名單於5月20日在香港水上安全日活動網址 www.hkwsd.hk 及運動版圖 www.sportsoho.com 公佈。

如有查詢,請致電香港游泳教師總會熱線 2147 0611。

各位師兄師姐留意,重有機會中獎

升級   19.5%

奮鬥

我7點半便到左報到,都同工作人員講要浮板
    當時大會未有講大人浮條,小朋友浮板