香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

SSP街地小隊第二次起跑報告:
昨晚出席者有5位: witchycatcat, vhtober, shogikin, 大圍及ming ching,

路線與上次差不多,由SSP泳池跑到圓方,西九龍海濱長廊,超快組的兩位ching (大圍及kin)提議原路折返,那麼路程便會比上次長一點.全程哩數約12.xxK....

這次小妹力有不從心,回程路上休息了N次.... ,好彩有SSP twins vhtober及ming sir同跑....(當時兩位ching已經跑先啦~~),vhtober則相反,愈跑愈勇,狀態大好地與ming ching有講有笑.......這次表現甘差,令我對自己報左半馬的信心指數大跌........

題外話,ming sir為人十分細心,沿路對小妹及vhtober照顧有加,原來他是荃灣區的基督徒街坊,一向都有跑開步既,明年更參加了渣打全馬.......他之前pm說"他跑得好慢"......但原來是勁人一個....

我地三個跑/行完時,兩位ching已經一早換完衫在茶餐廳食緊宵夜等啦......真係唔好意思,拖慢了大家行程... ....食完宵夜後意猶未盡再到SSP出名的松記吃甜品,大圍ching一開眼界,跟vhtober同ming sir點了"幻彩明珠",食完後才發覺/投訴自己個碗"點解無奇異果?"........... ,之後又試小妹個碗"椰果流離",試完後又話"點解無椰果既...?"........其實佢只係"畢"左d流離入口,of course無椰果啦................... .....小隊認為大圍ching疲勞過度,有點語無論次......

PS:感謝vhtober請食宵夜及ming sir請食甜品...下次到我請

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

我和大圍回程時
    跑條新路,不用跑off-road
    過隧道後跑大路渡船街,左轉欣翔道

懷疑大圍ching跑到身心俱疲,有地方想去.所以個心已經不在甜品店.

To : Cat
    妳開頭跑得太快,自己不知道

Kin in Running
    注: 有地方指 HOME

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 shogikin 於 2008-10-30 10:52 發表

懷疑大圍ching跑到身心俱疲,有地方想去.所以個心已經不在甜品店.

大圍ching在SSP街頭沿路都不時眼望望d招牌,更在太平洋指x及皇朝x拿跓足良久.......唔知同佢"身心俱疲"有無關係呢...

升級   97.05%

該用戶從未簽到

頭沿路都不時眼望望d招牌,更在太平洋指x及皇朝x拿跓足良久.......

哈 哈 ! 大圍兄吡 D Ctse Cmui 昅到你對 E D嘢 好有興趣,
    唔知佢 " 有地方想去." 係唔係食完糖水去 ...........
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

昨晚放工越區支持SSP長跑網Twins發起第二次約跑活動

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-10-30 11:27 發表
    頭沿路都不時眼望望d招牌,更在太平洋指x及皇朝x拿跓足良久.......

哈 哈 ! 大圍兄吡 D Ctse Cmui 昅到你對 E D嘢 好有興趣,
    唔知佢 " 有地方想去." 係唔係食完糖水去 ...........

pwong兄:
    琴晚跑完真係好攰好攰,最衰冇帶錢啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-10-30 10:52 發表
    我和大圍回程時
    跑條新路,不用跑off-road
    過隧道後跑大路渡船街,左轉欣翔道

To : Cat
    妳開頭跑得太快,自己不知道

Kin in Running
    注: 有 ...

佢係一時太快,但係一時又太慢。

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-30 11:39 發表
    catcat姐的步速極怪  ,有時她會突然加速帶頭跑,當我以為她跑興到於是加速跟上去既時候佢又會突然慢起上來令你無所適從,我估計佢既跑速可能係受到聽緊既音樂節奏所影響而變化。

哎呀...我自己唔發覺啦....原來每位ching都睇到我有這個問題....我會改善一下,謝謝各位提點

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-30 11:39 發表
    最後真係好多謝 SSP Twins 熱情招待,vhtober ctse仲請我食飯(原本話請我飲可樂c樂冰之麻),catcat姐請食甜品(再後唔知係咪ming兄爭住比錢),都不往我越區撐場。

應該係ming sir請啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-30 11:47 發表

pwong兄:
    琴晚跑完真係好攰好攰,最衰冇帶錢啦2839,唔係真係想上去太平洋指x或者皇朝x拿度鬆鬆筋,估計功效唔差得過米拿大夫既拉筋大法,有冇興趣約埋下次一齊去試試呢?2840

拿.....................當時人自己爆架.....
    大圍ching你咪教壞其他長跑網d ching啦........(雖然可能好多ching個心都好想去..)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-30 11:32 發表
    可以大圍兄近排操得太犀利啦hgj091" />" />hj

應該都係,所以呢兩日我諗住都唔會跑,希望星期六探跑會跑返好d啦。
    7兄你就真係越操越勁,星期日可樂盃我會過來同你打氣。
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-30 12:00 發表

應該係ming sir請啦~~

多謝ming sir,ching跑開全馬既,下次新界東搞長課一定要來參加呀。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-30 13:47 發表

多謝ming sir,ching跑開全馬既,下次新界東搞長課一定要來參加呀。
    cat ctse,咁果餐甜品係咪仲可以記住數先呀,幻彩明珠我鐘意食,嘻嘻?

我地要"捉"埋ming sir一齊黎

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-30 13:47 發表

cat ctse,咁果餐甜品係咪仲可以記住數先呀,幻彩明珠我鐘意食,嘻嘻?

都話唔好叫人地做ctse囉.............姐姐聲叫老晒 ...........就甘catcat咪幾好...

大圍你昨晚食幻彩明珠時都心不在焉(個心掛住第二個地方...呵呵.. ),你又知你鍾意食?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-30 13:59 發表
    小弟最近在長跑網,經常被 MING2884 & MING2008 的登入名攪亂。

昨晚我地見既係ming2008呀,即係我叫既ming sir呀....
    ming2884我一d印象都無....