香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

10.18 新界東30公里長課約跑 (相片請留意#94)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

升級   92.85%

該用戶從未簽到

小弟在此恭禧各位師兄/姐跑完人生第一次的真正長課 (either 20k or 30k). Way to go!! 更加欣賞各位可在超潮濕, 大熱的情況下完成.  下午才玩長課也是小弟第一次聽見, 令小弟十分之佩服, half a day already gone by and still have enough energy to do it, 勁呀!!  因LSD大多數是晨早天蒙光起身做的.  Different lifestyle I guess.  May be I will try it myself sometime to see what it is like.  Again, congrats to everyone!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-18 22:26 發表
    今天長跑網一共有12位chingctse (瘋狂, Gills, 711, Alan, ram, 大圍, stanley, 堅cre, 大隻, catcat 及小妹) 參與是此長跑活動.

cat姐和小妹大約在3:20pm在聽濤雅苑出發, 雙橋, 元洲仔折返, 20k, 第一次跑咁長途 ...

我都係第一次跑20k,估唔到自己可以完成... 亦感謝nc的相伴與支持...
    總括而言,今次的跑步我有以下的第一次得著:
    1. 跑到20k;
    2. 在中午太陽爆晒下跑步;
    3. 跑完後身體"油林林"及竟然發現有"鹽"結晶.........
    4. 跟stanley學了好有用的拉筋..

謝謝各ching/ctse的教路

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

So did anyone have black toenail or should I say any toenail disappeared?   Don't be shy!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-20 09:42 發表

小弟沖涼洗頭時, D水勁咸!
    另外SORRY, 兩位師姐折返時, 小弟因冇帶眼鏡睇唔到人, 影唔到兩位既英姿!  

唔緊要, 那時ching跑緊在單車路上, 而我和cat姐在行人路, ching成個水人, 很專心地努力跑步, 我都不敢打擾ching, 如果我們有相機, 這幅相一定很掂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-20 08:53 發表

我都係第一次跑20k,估唔到自己可以完成... 亦感謝nc的相伴與支持...
    總括而言,今次的跑步我有以下的第一次得著:
    1. 跑到20k;
    2. 在中午太陽爆晒下跑步;
    3. 跑完後身體"油林林"及竟然發現有"鹽"結晶.........
    4. 跟stanley學了好有用的拉筋..

聽人講就聽得多,但係自己都未試過有咁既情形出現,唔通我d汗唔夠咸?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-20 09:54 發表

唔緊要, 那時ching跑緊在單車路上, 而我和cat姐在行人路, ching成個水人, 很專心地努力跑步, 我都不敢打擾ching, 如果我們有相機, 這幅相一定很掂

下,nc,咩我地跑個陣時在途中見過瘋ching咩...................

點解我唔覺既...?莫非瘋ching既速度太快,快到我睇唔到...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-20 10:17 發表

聽人講就聽得多,但係自己都未試過有咁既情形出現,唔通我d汗唔夠咸?2635

我都係第一次甘咋...............之前我同朋友跑步,我係連汗的唔多滴個種人...今次竟然鹽到出埋............... 我諗是因為天氣太熱,前part仲係晒住黎跑......

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-10-20 09:54 發表
    So did anyone have black toenail or should I say any toenail disappeared?

Can you tell us why  the black toenail appears?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-10-19 18:27 發表
    Can you tell us why  the black toenail appears?

Hi kopo hing ~

Here is what Jeff Galloway has to say.

LINK

711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

嘻嘻..............可唔可以唔好加個"姐"字俾我...................

唔想做亞"姐"呀我..........

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-10-20 03:06 發表
    小弟在此恭禧各位師兄/姐跑完人生第一次的真正長課 (either 20k or 30k). Way to go!! 更加欣賞各位可在超潮濕, 大熱的情況下完成.  下午才玩長課也是小弟第一次聽見, 令小弟十分之佩服, half a day already gone by ...

lv兄:
    因為我星期六放假,果日都訓到差唔多中午先起身,食飽飯再去跑所以先有氣有力跑返全程。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-10-20 10:33 發表

Hi kopo hing ~

Here is what Jeff Galloway has to say.

LINK

lv ching:
    Thanks for the information. 我真係有隻黑甲呀,不過唔係因為今次長課出現,係之前踢波整親隻腳趾出現,小弟正係度頭痕緊點解隻腳趾好返成2個月隻黑甲都係咁。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 133# 的帖子

7兄:
    其實如果你要跑全馬都一定冇問題,只係你而家冇其他目標,大家一齊加油啦。
    711MF 該用戶已被刪除