香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

你地跑緊步時會唔會聽歌??

升級   38.95%

該用戶從未簽到

如果會聽下歌.你地部mp3機or手機點袋???
有冇好建議
+1 0
上一篇︰請route Map website下一篇︰致各管理員及版主

升級   0%

該用戶從未簽到

I will use arm band to store my mp3 during running.

升級   40.67%

該用戶從未簽到

我唔會, 因為我試過被音樂搞到亂晒步速, 呼吸又亂龍! 可能我集中能力低啩!
依家一路跑, 個心唱住自己的歌

升級   0%

該用戶從未簽到

我以前跑一定會聽歌,因為覺得聽住歌d時間好似易過d,唔覺唔覺就會跑到終點。
後來知道咁樣唔好,開始試吓帶住但係唔聽住,到有需要既時候先聽。到咗而家已經習慣咗唔使聽住歌來跑步都唔覺悶。

升級   7.67%

該用戶從未簽到

小弟雖然鍾意聽歌,但從未試邊聽邊跑,我鍾意聽到自己跑步時有節奏的呼吸聲,感覺好實在。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我都唔會聽歌
    好彩以前冇mp3 冇養成呢個習慣
    而家主要都靠"純意志"來跑完
    並不靠歌來使自己"興奮"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-8 20:58 發表
    我以前跑一定會聽歌,因為覺得聽住歌d時間好似易過d,唔覺唔覺就會跑到終點。
    後來知道咁樣唔好,開始試吓帶住但係唔聽住,到有需要既時候先聽。到咗而家已經習慣咗唔使聽住歌來跑步都唔覺悶。:v ...

下...mud 唔好架咩? 我會聽住跑架...因為有時會覺得好悶..我又係跑運動場既..跑來跑去都係見果d野..咪聽下歌仔law...搞搞下無得聽果時..會好無mood 跑law...我用手機聽moov 架.會放在小腰包入面..我都習慣用腰包..反正又要帶id card, 又要帶$~

升級   45.6%

該用戶從未簽到

I shall listen to the radio while training, but NOT in racing.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

I usually clip my tiny mp3 player on the waist band of my shorts.  Okay without music when running shorter distance.  When running 4, 5 hours, I need my music definitely, it is a torture otherwise.  I cannot stand hearing my own breathe for that long.  But I did a marathon last Saturday without music (rules), all I heard for 26.2 miles was wind blowing noice and the my poncho rubbing against my body.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-8 22:15 發表

下...mud 唔好架咩? 我會聽住跑架...因為有時會覺得好悶..我又係跑運動場既..跑來跑去都係見果d野..咪聽下歌仔law...搞搞下無得聽果時..會好無mood 跑law...我用手機聽moov 架.會放在小腰包入面..我都習慣用腰包 ...

vhtober ctse:
    我講既唔好主要係因為聽住歌會聽唔到自己既腳步聽正唔正常,同埋如果係跑街既話由其是馬路邊唔多唔多都會有d唔安全。其實呢d亦係一種個人既習慣,正如我初初跑步既時候都一定會聽住歌來跑。

升級   80.53%

該用戶從未簽到

除此之外,我認為做mud都要集中精神,聽住歌跑,實在難以集中精神.

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

我會聽收音機的節目,好似無咁悶,但比賽就唔會,雖然我跑得唔快,聽歌唔會影響成績,但人多比賽應該唔會悶

升級   0%

該用戶從未簽到

唔聽歌跑會好悶咁喎...
    我還未進入到化境,100巴仙集中精神去跑步呀...

升級   35.4%

該用戶從未簽到

一時時,睇心情
    但一個人跑時會聽多
    如有人陪便唔聽,因為我跑跑下會講野吹水

升級   38.95%

該用戶從未簽到

咁都比你地知道我係跑步新手
    我都係練左幾次跑..不過有時會好悶 ...一悶就想放棄 又試過揸住手機跑.不過我好大汗 怕整壞部機..e幾日去買番個arm band 先
    thx 各ching

升級   7.37%

該用戶從未簽到

我都有試過呢立全馬朋友的經驗

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-10-9 12:29 發表
    一時時,睇心情
    但一個人跑時會聽多
    如有人陪便唔聽,因為我跑跑下會講野吹水

唔得wor...跑 + 吹水...會好口乾架....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-8 23:19 發表

vhtober ctse:
    我講既唔好主要係因為聽住歌會聽唔到自己既腳步聽正唔正常,同埋如果係跑街既話由其是馬路邊唔多唔多都會有d唔安全。其實呢d亦係一種個人既習慣,正如我初初跑步既時候都一定會聽住歌來跑。

都岩既..如果跑街會好危險la...不過唔打緊..我係運動場lover...

升級   7.15%

開心
  • 簽到天數: 20 天

Yea ! I need music, feel more relax during my run.