香港長跑網  - 長跑長友

曼谷渣馬2013

升級   90.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原來曼谷都有渣打馬拉松, 深夜開跑, Website 未有報名詳情, 有路線圖, 6月開始報名, 請問有無師兄參加過? 詳情如何? 路線是否風景旅遊點? Thank you.

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

可以看外地跑步資訊.
    我有發問過:   https://www.longrun.hk/forum/thread-17730-1-3.html

我在舊年十一月參加, 佢多數都唔會滿額.
    我只跑半馬, 自己冇準備咁早咁熱跑全馬,
    而且路線上, 全馬只係天橋上延伸多咗十幾廿公里, 所以冇蝕底呀.

佢係大皇宮附近作起點, 我同 [大大] 去旅行, 基本上佢唔會揀去,
    咁就自己夜晚跑一跑當睇咗(出面), 都幾好.

全馬好似三點出發, 半馬就五點. (如果冇記錯)
    附近冇乜酒店, 諗住安排定酒店的士, 但係都有啲麻煩 (溝通問題).
    不過, 夜晚會有夜酒鬼返搭的士返酒店, 預多啲時間應該 okay.
    (有時的士唔知點解唔想去)(當晚都唔跟咪錶, 不過, 都好似係港紙 $100 內.)

攞號碼布, 要早一兩日, 我哋都係坐咗 BTS 再轉的士, (或者直接搭的士去攞啦.)

哩個係我第一次海外賽, 都好多回憶, 整體上幾好呀.
    而且 [大大] (即老婆) 鍾意去曼谷 (spa / shopping), 順路跑跑都幾正 ! (一舉兩得)

(可以再談)

Thank you very much  詳情 回覆 發表於 2013-5-5 16:53

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 5 天

good race

升級   90.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天