香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ahko

吳浩康:目標係三個鐘之內完成『全馬』賽事

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-10-17 08:52 發表
聽跑友說過長跑是不可能"認叻"的
因為幾個月後時間一出.....

吳浩康我地支持你
更加關注你個時間

113 days to go

Kin in Running

我仲想關注吓佢果日會唔會搭巴士。
啱啱又八咗佢d野,原來佢唔止索得,仲打得,但係就真係冇提過佢跑得。

以下內容節錄自維基百科網站 http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%90%B3%E6%B5%A9%E5%BA%B7#.E8.83.8C.E6.99.AF
2004年6月,吳浩康被警方從身上搜出共重0.42克可卡因,被判藏毒罪成,罰款5000元及留案底。逃過牢獄之災的吳浩康曾表示對藏毒一事感到後悔,並揚言會重新做人,遠離損友及宵禁。2005年7月,他被指在夜店毆打,被落案起訴,但法庭指證人口供前後矛盾,判吳浩康無罪釋放。當時有報道指吳父吳志安,綽號「Jimmy哥」,16歲時(1964年)在茶果嶺一酒樓內與人爭執,被人以生銹鉸剪插傷,自此開始習武學功夫,在區內出名打得,1971年與人毆鬥,被控蓄意傷人,未幾又因一宗劫案,被判刑約3年多。[

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-17 09:57 發表

唔知吳浩康有冇BLOG, 真係想同佢打氣下先得~
依家超級瘋狂地關注佢既一舉一動添~  " /> 嘻嘻嘻!

blog就搵唔到,如果真係想留言同佢打氣既可以去佢個歌迷會網站:
http://deepfansclub.marlito.com/index.php

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-17 15:24 發表
已經向吳浩康發出討論的邀請!
好緊張呀

升級   74.21%

該用戶從未簽到

講真,就算洪松蔭、方力申呢班玩開/玩過其他運動的人,都唔容易做到sub-3。
我唔信就咁搵幾個所謂教練拉下筋、起起跑就得。
你睇大部分男女明星去跑渣打10K、半馬,冇一個唔係死下死下咁就知對娛樂圈生活顛倒的人來說,要跑得好首先就要作息有序,否則都唔洗旨意有空練跑。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.2%

該用戶從未簽到

有段時間好不幸成為吳生的鄰居, 受盡吳生的折磨, 皆因阿吳生熱愛唱歌, 而且仲特別鍾意半夜三更唱.  以佢藝術家的脾性, 佢係唔會理會其他人點睇佢, 即係話無論各位街坊點投訴, 管理員上門勸籲幾多次, 甚至有街坊話報埋警, 都係阻止唔到佢半夜唱歌的雅興.  終於有一日睇報紙話佢搬走左, 簡直想去還神!

佢知唔知到時跑唔完, 唔會有保母車係中途接佢架?  希望到時上巴士佢唔好坐係我隔離.  我驚我會"蔑"佢.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-17 16:56 發表

同情。放心,閣下應該不須上巴士的。話時話,當日吳生雅興來到,會唔會一面唱歌一面跑?

咁咪仲快玩完????

升級   100%

該用戶從未簽到