香港長跑網  - 長跑長友

樓主:

唔覺意買左對鞋

升級   0%

該用戶從未簽到

desmond c hing

小弟星期日在公園平路試左15k

鞋身都輕 ok 舒服 (小弟都好重磅)

星期六<炒蝦拆蟹尖鼻咀>再試試跑街!

(小弟都著開一對類似的Reebok Taikan 体幹,幾ok ar)

細細個 c hing  

thank ar

對鞋 ok 靚仔!!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 34# 的帖子

alex c hing

yes ar!!!!!長跑網主色

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 Alex 於 2008-12-9 11:37 發表
    Just read the description of RC800 in New Balance website and notice that it is a Mid-foot striking shoes.

Alex ching,

你對RC800 我都有對, 不過係舊款, 里對鞋係'中掌擊地',重200g到,  所以腳踭位 Cushioning 比較少, 但如果 ching 用里對鞋黎跑10k 以下, 你會感覺快咗. 如果 ching 用佢同其他一般跑鞋(例如, 美記嘅rider, inspire等)比較, 你會發覺可以快兩至三分鐘(以10k計), 因為里幾對鞋我都有. 不過, 若果ching 用佢黎跑長距離 好15k, ching 會發覺有腳踭痛, 及有後腿抽跟現象, 如果用佢黎做 training, 都要用一排先會習慣架

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 44# 的帖子

Thank you MJ for the details explanation!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-12-8 21:46 發表
    小弟都唔覺意買了對

Reebok Taikan 体幹

顔色不錯 !! 特價$399

又平又靚! 抵玩!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-9 14:24 發表
    請問市面有咩野全紅或全橙既跑鞋, 平平地(400-600).

nixe有對全橙賣成$799!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-9 14:24 發表
    請問市面有咩野全紅或全橙既跑鞋, 平平地(400-600).

全紅....可以NB既RC130....正價要成800
    等佢遲D特價囉

如果有人幫你手既.....有美記既日本版CRUISE、SPACER
    仲有國版WAVE UNIVERSE...
    不過全部都會OUT晒你BUDJET

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-9 14:51 發表

全紅....可以NB既RC130....正價要成800
    等佢遲D特價囉

如果有人幫你手既.....有美記既日本版CRUISE、SPACER
    仲有國版WAVE UNIVERSE...
    不過全部都會OUT晒你BUDJET

RC130 (white color) in Royal House special price $350 only!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 43# 的帖子

cu 83 c hing

小弟都好重磅

避震能力都 ok !!

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-12-9 14:55 發表

RC130 (white color) in Royal House special price $350 only!" />" />  

邊一區既RH?

升級   11.35%

該用戶從未簽到

唔該晒兩位報告,死啦,愈睇愈身痕tim.................

升級   0%

該用戶從未簽到

rc 130 圖 
    rc 130 好似是 racing 鞋 

鞋底比較薄

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-12-9 14:59 發表
    唔該晒兩位報告,死啦,愈睇愈身痕tim.................

NB特價起上黎真係好平
    一個adidas又係

nb有d款既鞋唔錯架.....rc800其實ok既
    400蚊買黎行街...亂跑都好好

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-9 15:06 發表

適合我呢d重磅人仕嗎? 對鞋好靚
    idaten全橙都靚, 避震如何?
    RC系小弟未著過唔敢講,但Idaten小弟08渣馬都係著佢,感覺唔錯。但當然不及rider啦

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-9 15:06 發表

適合我呢d重磅人仕嗎? 對鞋好靚
    idaten全橙都靚, 避震如何?

以現時計...rc130不適合瘋兄的.....因為係超輕比賽鞋....
    cre師兄上次梅子林長課著過既...記唔記得?