香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 細明哥
打印 上一主題 下一主題

細明 ~跑步拾趣~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 細明哥 於 2009-1-4 23:37 發表
2009年1月4日     美龍半馬拉松比賽
          由於第一次比賽~賽前預定比賽計劃~唔會被人帶快~一定要按自己步速去跑~這樣才會有足夠體力去完成比賽~
    我同hoihoi師兄一同往起步點~由於位置較後~開跑後要到4x ...

細明哥第一次參賽就咁冷靜確實難得,準確配速,並於自己預定時間內完成,取得自己滿意的時間.

下星期屯門賽再創佳績!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 細明哥 於 2009-1-4 23:37 發表
2009年1月4日     美洋龍半馬拉松比賽
          由於第一次比賽~賽前預定比賽計劃~唔會被人帶快~一定要按自己步速去跑~這樣才會有足夠體力去完成比賽~
    我同hoihoi師兄一同往起步點~由於位置較後~開跑後要到4x ...

第一次半馬可以兩小內時完成已經唔錯,祝明兄晌渣打再打一城!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

細明哥、時間好唔錯喎!全程能保持係 5'30 -5'40秒之間,好好水準!
睇怕操多幾課長課,係渣打你都可以按此配速試下全長!

升級   66.4%

該用戶從未簽到

多謝各師兄的鼓勵~渣打比賽小弟都會按均速下走~希望可以提昇至5'15 1k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 細明哥 於 2009-1-5 15:02 發表
多謝各師兄的鼓勵~渣打比賽小弟都會按均速下走~希望可以提昇至5'15 1k

明兄有機會1:48 完成渣打半馬架,其實條路易過美津濃....努力..加油!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原來明兄改左名~時間好唔錯丫
    不過尾段好似跌左d~練多幾課針對速耐既tempo
    渣打有機1"50丫~明兄目標係1"48?

升級   66.4%

該用戶從未簽到

平兄,leung兄
    渣打我都唔會比太大壓力自己~希望可以1'55~1'56已經滿足

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 細明哥 於 2009-1-5 19:54 發表
    平兄,leung兄
    渣打我都唔會比太大壓力自己~希望可以1'55~1'56已經滿足

1'55~1'56冇問題~~加油

升級   53.45%

該用戶從未簽到

Ching 你起步時應該係我附近
    在大壩回程見到前面有個綠衫ching, 我一路追住黎跑, 希望谷自己跑快d, 但最後都係無能為力   原來就係ching

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-5 20:45 發表
    Ching 你起步時應該係我附近
    在大壩回程見到前面有個綠衫ching, 我一路追住黎跑, 希望谷自己跑快d, 但最後都係無能為力   原來就係ching 你
    係啊~師姐~全程19k我都一路係妳後面跑~係最後一個折回點妳停低飲水我先過到妳架~下次唔好飲咁耐啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 細明哥 於 2009-1-6 00:21 發表
    係啊~師姐~全程19k我都一路係妳後面跑~係最後一個折回點妳停低飲水我先過到妳架~下次唔好飲咁耐啦

咁下次真係要學平CHING 講, 一路跑一路飲啦
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

細明哥,請問今日晌兆康撞到練跑果位係咪你~~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

是日相約叮叮噹,redred,平兄偷練斜路,著住網衫從藍地出發,跑至兆康迎面有一師兄叫我,大家互不相識,可能見到網衣,師兄自稱亞dee,失敬,失敬,
    沿路會合叮叮噹,redred跑至湖山等待平兄一起偷食,偷食完畢慢跑回家,當然發揮男士應有風度,逐個送回家,回家途中又遇見7兄3人組
    藍地一湖山   6k
    偷食8轉   44'44'40'40'42'40'43'41
    湖山一藍地   6k

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-7 23:14 發表
    細明哥,請問今日晌兆康撞到練跑果位係咪你~~
    係啊~DEE師兄又係屯門友啊?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 細明哥 於 2009-1-7 23:19 發表
    係啊~DEE師兄又係屯門友啊?

幸會幸會細明哥~~

天水圍啊,我晌青山公路番工,一星期都有一兩日跑番屋企,成日都經過果度,希望遲D 多D 機會同各位新界西ching ctse 交流~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-7 23:26 發表

幸會幸會細明哥~~

天水圍啊,我晌青山公路番工,一星期都有一兩日跑番屋企,成日都經過果度,希望遲D 多D 機會同各位新界西ching ctse 交流~~hgjD115

吓! 一兩日跑番屋企, 強!
    全程幾多k呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-7 23:35 發表

吓! 一兩日跑番屋企, 強!" />" />
    全程幾多k呢?

唔係好遠咋,晌黃金附近,之前以為有15k,早幾日用個衛星地圖度過得14.3k,我因為九十幾份工作,所以唔係好夠時間操,一星期一兩次偷收工既交通時間操番兩課都幾好架,14-5k 話長唔長話短唔短,可惜太少上落斜~~

大家平時有沒跑青山公路呢??我幾中意,我最遠跑到去麗城,沿途都係海景,日頭跑超正~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-7 23:51 發表

唔係好遠咋,晌黃金附近,之前以為有15k,早幾日用個衛星地圖度過得14.3k,我因為九十幾份工作,所以唔係好夠時間操,一星期一兩次偷收工既交通時間操番兩課都幾好架,14-5k 話長唔長話短唔短,可惜太少上落斜~~:lov ...

小妹只跑過一次荃灣西鐵到大欖涌, 其他ching有跑全程, 有人更跑來回全程.

今晚幾個跑友傾開, 一月尾約跑一次荃灣西鐵>>屯門, 到三聖約17k,
    未決定跑到屯門邊處, 相信係兆麟或者鄧記為終點 ,係會遷就小妹慢速跑,
    到時通知你, 唔知你有冇興趣咁慢跑.