香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 慢子 Wilson
打印 上一主題 下一主題

28.12.08 Kappa 第九屆30k馬拉松熱身賽暨石崗10K

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

我有用到皇上俾我支冬青膏架,用到用隻手按落患處唔痛先停

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 leefs 於 2008-12-22 00:14 發表

不如試下用"冬青膏"搽落傷患處,
    再用保鮮紙包紮1至2小時,

可能會幫到你!

我都收到30K confirmation letter & coach ticket 啦!
    不過昨日操完泰基37K長課,現在雙腳的膝頭及內腳眼位
    都痛。担心到時就算慢jog都跑不完。
    現得  皇上恩賜  御方,臣感激不盡!

升級   100%

該用戶從未簽到

My No. is 3049, it's very cool again.

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

我都收到30K confirmation letter & coach ticket 啦!
    不過昨日操完泰基37K長課,現在雙腳的膝頭及內腳眼位
    都痛。
    Take care and get recover soon........................

升級   71%

該用戶從未簽到

Try to finish

Given up the UNIEF Run last month because of the Knee and ankle pain.  I think I will run the 30K this Sunday.  MY number is 4003 and the target is to finish it within 4 hours.  Is there anything I should prepare for this run?  pls advise, C hing and C Tse.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Andy 於 2008-12-24 09:33 發表
    Given up the UNIEF Run last month because of the Knee and ankle pain.  I think I will run the 30K this Sunday.  MY number is 4003 and the target is to finish it within 4 hours.  Is there anything I sh ...

Andy ching加油:
    之前一晚可以食飽d,早d訓,果朝食一個豐富早餐。
    ching之前受過傷可能操練會唔夠,到時要量力而為。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-12-23 08:24 發表
    My No. is 3049, it's very cool again.

登錄/註冊後可看大圖

天氣預告星期日會好暖(熱),同埋可能會落雨,各位小心。

升級   71%

該用戶從未簽到

回復 126# 的帖子

Tai Wai C hing,

Thanks for your advise.  And I hope I can finish it this Sunday.  I tried to Run 30K on 16 Dec 2008, but felt a bit knee pain at about 28.5K then I stop runnning again until this Monday I ran 10K again.  

Anyway see you this Sunday.

升級   60.67%

該用戶從未簽到

我報左10k 但可能去唔到了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Andy 於 2008-12-24 16:10 發表
    Tai Wai C hing,

Thanks for your advise.  And I hope I can finish it this Sunday.  I tried to Run 30K on 16 Dec 2008, but felt a bit knee pain at about 28.5K then I stop runnning again until this Mo ...

Andy兄唔使客氣,到時見啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-24 11:38 發表

天氣預告星期日會好暖(熱),同埋可能會落雨,各位小心。

落雨..麻煩了~~小妹帶眼鏡就有點麻煩
    幸好天氣"和暖"... 如果下雨再加上寒冷天氣就好易病~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-25 20:29 發表

落雨..麻煩了~~小妹帶眼鏡就有點麻煩
    幸好天氣"和暖"... 如果下雨再加上寒冷天氣就好易病~ " />" />

最好梗係比賽果時唔好落啦..........
    不過而家呢d天氣,都好都係跑完即刻換件乾衫穩陣d~

升級   1.05%

該用戶從未簽到

想請問一下交通

請問在錦上路西鐵站可以坐幾號綠Van?
    要坐幾耐?
    有巴士去嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bioman 於 2008-12-26 21:36 發表
    請問在錦上路西鐵站可以坐幾號綠Van?
    要坐幾耐?
    有巴士去嗎?

CHING你住係邊呀?運動員須知有教點搭車。

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

Kappa 30K

我都有參加, 號碼3113, 我會搭7點係 TST 巴士, 到時見啦...

升級   1.05%

該用戶從未簽到

回復 134# 的帖子

大圍師兄:
    我住港島,不想坐地鉄去荃灣,因此運动員須知上教的51號巴士對我意義不大.我想坐東涌綫轉西鐵,錦上路站下車,印象中有綠van往石崗起點,不知對否?

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

我會坐元朗之72號小巴, 到時見
    各位 ching / ctse 加油

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

上個月30日小弟第一次跑半馬,順利完成後感覺非常正 。明天是第一次參加30km比賽,而且賽道看來很富挑戰性,現在心情有點緊張,又很期待着衝線一刻的滿足感(如果跑得完的話 )。

小弟已選定了明天穿的戰衣,鮮橙色長袖T配黑色短褲(很可惜我現在還沒有長跑網戰衣,真希望1月4日Mizumo半馬可以穿上網衣比賽)。

已約定了chengtszhang 師兄明天到達比賽場地後會合,來個賽前合照。有沒有其他跑友有興趣加入?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bioman 於 2008-12-27 10:26 發表
    大圍師兄:
    我住港島,不想坐地鉄去荃灣,因此運动員須知上教的51號巴士對我意義不大.我想坐東涌綫轉西鐵,錦上路站下車,印象中有綠van往石崗起點,不知對否?

bioman兄:
    上網check到有綠VAN可以由元朗西鐵站--->石崗軍營,ching睇吓啱唔啱:
    http://www.i-busnet.com/minibus/mbus-n608.htm

升級   0%

該用戶從未簽到

明天小弟會著長跑網衫,見到可以打聲招呼,一齊影張大合照。
    大家加油呀!