香港長跑網  - 長跑長友

Garmin Forerunner 210

升級   87.89%

該用戶從未簽到

請問有無師兄師姐用緊? 表現如何 ? thanks.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

我都有Garmin 210, 不過我覺得追星時間很長.
    每次用之前, 我都會用衣架掛出窗口, 追左星先出街!
    到真係用既時候就會快一點!

我同意DorisC 師姐意見, Garmin 210表面可顯示資料唔多!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 77 天

升級   87.89%

該用戶從未簽到

想請教接收 gps 會唔會因為天氣影響?例如大風。因為昨晚的記錄比之前慢,但個人感覺上其實跑快左。

升級   45.7%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我用了半年, 感覺 ok, 多雲等 gps 訊號會耐少少, 唯一感覺不足是 跑途中只看到 pacing 等資料, 看不到當時係<幾點 what time>!

升級   87.89%

該用戶從未簽到

計算緊gps 的時候看不到幾點?

升級   87.89%

該用戶從未簽到

不可以轉換版面嗎?

升級   95.33%

該用戶從未簽到

請問一剔嘅gps錶好用嗎?小弟想買,但上forum睇啲comments好似好一般,請師兄師姐賜教!

我有幾個朋友用剔牌都入了水壞了,不推薦。  詳情 回覆 發表於 2013-8-4 21:55

升級   14.25%

該用戶從未簽到

用咗大半年, 功能對於入門跑手ok, 但以呢個價錢, 除非好鍾意個款, 否則有其他功能更好嘅選擇, 好似亮哥大力推嘅Bryton.

Bryton 外型差D 但價錢真係好吸引, 有朋友推薦 cardio 40 ...  詳情 回覆 發表於 2013-8-5 11:00

升級   0%

該用戶從未簽到

echan811 發表於 2013-8-3 13:43
    請問一剔嘅gps錶好用嗎?小弟想買,但上forum睇啲comments好似好一般,請師兄師姐賜教! ...

我有幾個朋友用剔牌都入了水壞了,不推薦。

升級   87.89%

該用戶從未簽到

ivanwu2012 發表於 2013-8-4 16:07
    用咗大半年, 功能對於入門跑手ok, 但以呢個價錢, 除非好鍾意個款, 否則有其他功能更好嘅選擇, 好似亮哥大力 ...

Bryton 外型差D 但價錢真係好吸引, 有朋友推薦 cardio 40 ...

外型方面見人見智吧! 我個人喜歡Bryton畫面夠大,可以同時顯示四項資料,字夠大最適合老花或近視的人。 如果你朋友推薦cardio 40,我會推薦cardio 60,因為60有提示震機,方便聽MP3跑步時戴了耳塞也知道提示,提示可  詳情 回覆 發表於 2013-8-5 12:34

升級   0%

該用戶從未簽到

whittlebike 發表於 2013-8-5 11:00
    Bryton 外型差D 但價錢真係好吸引, 有朋友推薦 cardio 40 ...

外型方面見人見智吧! 我個人喜歡Bryton畫面夠大,可以同時顯示四項資料,字夠大最適合老花或近視的人。
    如果你朋友推薦cardio 40,我會推薦cardio 60,因為60有提示震機,方便聽MP3跑步時戴了耳塞也知道提示,提示可以是autolap、心跳過低/過高等等,對於我只依心跳跑的人幾好用的。

請問, 團購個款 garmin 心跳帶是否軟帶 & ant+ 制式? 因為覺得 bryton 個條麻麻地, 所以想 cardio 60 & garmin ant+ 心跳帶 一齊買 Thanks.  發表於 2013-8-5 14:57

升級   0%

該用戶從未簽到

whittlebike
    請問, 團購個款 garmin 心跳帶是否軟帶 & ant+ 制式? 因為覺得 bryton 個條麻麻地, 所以想 cardio 60 & garmin ant+ 心跳帶 一齊買 Thanks.  發表於 3 小時前 IP:203.186.214.238
    Garmin的心跳帶兩年前已經改晒軟帶,帝面上已找不到硬帶了。 Garmin及Bryton都係行Ant+,我試過互換使用無問題,Bryton心跳帶用在910XT無問題,Garmin心跳帶用在Bryton錶上亦表現良好。
    本網團購只優惠註冊會員(已付會費及填表申請),閣下暫時還不是會員,所以不能替你服務,敬請見諒!

升級   87.89%

該用戶從未簽到

謝謝意見

升級   1.2%

該用戶從未簽到

我用緊210,GPS唔知算唔算準,試過一次亂左成公里(之前用電話都試過),線路同電話差不多,開機搵GPS如果企定定都唔算好耐(關錶再開計),如果行住搵會難D。
    連心跳帶賣1850@沙木X,比610平1000蚊我覺得C/P值210高D。