香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2013.11.9 英皇‧星夜奔「慈」2013

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

日期: 9/11/2013 (星期六)
    時間: 5:30 p.m.
    地點: 香港仔郊野公園
    距離: 10.00 公里 / 7.00公里 / 4.00公里
    收費: $200.00-$300.00

http://www.wiacharityrun.org/

+1 0
    上一篇︰報名廣州馬拉松 - 確認收到完賽證書名單下一篇︰Yahoo! Style

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

推薦
    : 香港長跑網秘書處

您好! 關於  貴秘書處的查詢,本會的回覆如下:

1.    此活動有否進行保障參加者及沿途公眾人士的安全操施?
    我們安排了80位工作人員及5位急救人員在不同的控制點及路交界為參加者及其他公眾人仕提供指示及協助。
    2. 此活動有否聘請救傷隊駐守?
    我們安排了St. John救傷隊及另外5位急救人員在控制點及賽事沿途駐守。

3. 此活動有否為參加者或義務工作者投購第三者責任保險?
    我們為賽事安排了(包括參加者或義務工作者)投購第三者責任保險

4. 活動進行中途有參與者暈厥,你們如何處理?
    急救人員會前往現場協助及了解情況。
    i.     如參賽者在治療及休息過後,可以在輔助下自行步行及路況許可下,急救人員會協助參賽者步行至最近之車路並用車輛運輸去進行進一步治療。
    ii.   如參賽者在治療及休息過後,並不可以在輔助下自行步行或路況並不許可,急救人員會電999知警方要求協助,要求消防隊去救援,運參賽者去進行進一步治療。
    5. 活動進行中途有參與者碰撞途人,引發第三者身體或財物受損,你們如何協助比賽參加者處理賠償問題?
    會通知警方要求記錄在案,並通知保險公司進行有關手續及法律程序。

感謝您對我們的支持! 如有其他查詢,歡迎隨時致電      與我們聯絡! 謝謝!

身前行動
    Quenna 謹啟

Like: 5.0 Unlike: 5.0
    Unlike: 5
    Like: 5

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

好似好正, 但佢係香港10K 賽前一晚.....都真係錯晒時間...

升級   100%

開心

唔知佢件衫靚唔靚? 有D 興趣用200 元去行下, 但十一月先跑夜晚既山路, 會唔會有危險呢?

件衫靚唔靚? 從網上資料所見,是強國品牌特步贊助的,不禁令小弟想起這兩年渣馬的運動衣設計款式,特別是2012年那件,真的“嚇得下人”......  詳情 回覆 發表於 2013-9-9 19:26
    佢沿途有水站,又有D 工作人員, 自己帶備電筒,應該唔會太危險掛" />" />hk 有無師兄跑開香港仔郊野公園, 知唔知多唔多斜路? 水站: 大會沿途設有3個水站,水站會提食用水。 1. 香港仔水塘道 2. 中峽 (只限挑  詳情 回覆 發表於 2013-9-8 17:52

升級   44.6%

該用戶從未簽到

wlau 發表於 2013-9-6 15:36
    唔知佢件衫靚唔靚? 有D 興趣用200 元去行下, 但十一月先跑夜晚既山路, 會唔會有危險呢? ...

佢沿途有水站,又有D 工作人員,
    自己帶備電筒,應該唔會太危險掛
    有無師兄跑開香港仔郊野公園,
    知唔知多唔多斜路?

水站:
    大會沿途設有3個水站,水站會提食用水。
    1. 香港仔水塘道
    2. 中峽 (只限挑戰組別)
    3. 港島徑(標柱H041 & H042之間)

賽道標示記號:
    • 賽道沿途會以反光橙色絲帶標示,間距約為50米,在小路交界及密林裏相距會更短。
    • 在分岔路口將會加設以反光黄色做底的紅色箭嘴指示牌以示正確方向。
    • 工作人員會在各組別的比賽路線分叉地方指示方向。撮自: http://www.wiacharityrun.org/?page_id=46

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

這個比賽大會有沒有買保險及醫護人員在場嗎?

佢網頁其他事項有以下資料. "保險 主辦機構已為是次活動購買了第三者責任保險。 大會仍鼓勵各參賽者為是次活動自行購買醫療或意外保險。購買時,請向你的保險公司了解保單是否覆蓋了所有的活動中之活動。" 佢有寫  詳情 回覆 發表於 2013-9-9 09:49

升級   100%

開心

kin8333 發表於 2013-9-8 20:43
    這個比賽大會有沒有買保險及醫護人員在場嗎?

佢網頁其他事項有以下資料.

"保險
    主辦機構已為是次活動購買了第三者責任保險。 大會仍鼓勵各參賽者為是次活動自行購買醫療或意外保險。購買時,請向你的保險公司了解保單是否覆蓋了所有的活動中之活動。"

佢有寫有沿途有工作人員, 但醫護人員有無就真係唔知啦..

謝謝 wlau 師兄資料  詳情 回覆 發表於 2013-9-9 18:44

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

wlau 發表於 2013-9-9 09:49
    佢網頁其他事項有以下資料.

"保險

謝謝 wlau 師兄資料

升級   16.85%

開心
  • 簽到天數: 182 天

wlau 發表於 2013-9-6 15:36
    唔知佢件衫靚唔靚? 有D 興趣用200 元去行下, 但十一月先跑夜晚既山路, 會唔會有危險呢? ...

件衫靚唔靚? 從網上資料所見,是強國品牌特步贊助的,不禁令小弟想起這兩年渣馬的運動衣設計款式,特別是2012年那件,真的“嚇得下人”......

但今年件2013 都唔算太差啦.. 強國出品, 有時都會越改越好既.. 好似佢部小米咁.. 現在都開始有自己既風格啦..  詳情 回覆 發表於 2013-9-10 09:40

升級   100%

開心

kylo1935 發表於 2013-9-9 19:26
    件衫靚唔靚? 從網上資料所見,是強國品牌特步贊助的,不禁令小弟想起這兩年渣馬的運動衣設計款式,特別是 ...

講真, 我就唔知啦, 網頁SHOW 幾多, 我就知幾多ONLY..
    但今年渣馬件2013 都唔算太差啦..
    強國出品, 有時都會越改越好既.. 最主要睇佢有無心, 同主辦機構有無俾意見佢JA,
    好似佢部小米咁.. 現在都開始有自己既風格啦..

升級   21.4%

該用戶從未簽到

謝謝主辦單位誠意回應!

升級   40.5%

該用戶從未簽到

黑夜越野賽一步一驚心,千祈唔好俾你前面個跑手走甩呀!

升級   27.37%

該用戶從未簽到

第2日一早要跑田總10K, 應該唔多人參與

我兩個都報晒..  詳情 回覆 發表於 2013-10-16 10:11

升級   100%

開心

pongpong1234 發表於 2013-10-4 17:10
    第2日一早要跑田總10K, 應該唔多人參與

我兩個都報晒..

佢係港島區, 都叫做方便我既.. 當佢七點開跑, 跑完, 食番個大餐返到屋企應該9 點左右, 沖涼訓覺, 第日都應該夠  詳情 回覆 發表於 2013-10-16 10:14

升級   100%

開心

wlau 發表於 2013-10-16 10:11
    我兩個都報晒..

佢係港島區, 都叫做方便我既..
    當佢七點開跑, 跑完, 食番個大餐返到屋企應該9 點左右, 沖涼訓覺, 第日都應該夠

升級   100%

開心

十月底去旅行.. 所以打左電話去問佢幾時有通知書, 怕到時佢個寄通知書來既日子同取PACK 日期撞正我唔係香港, 連想搵朋友幫手都唔得.. , 打完去問, 仲未有FINAL 取PACK 日期, 但應該係十月底, 十一月頭(同香港田總10K 賽差不多時間), 再加埋有E-MAIL 通知.. 不過可以同時間比賽日即場取 PACK(佢電話咁講).. 但提議我早為安全計應該買埋頭燈.. , 因為唔包頭燈, 即場又未必有小販來賣.... HAHA

升級   100%

開心

已經有領取選手包資料, 個人來講, 件衫都叫OK 既..

以下圖片及資料 Copy from 官方 FB

https://www.facebook.com/EmperorCharityNightRun

請注意!所有網上報名的個人參賽者將於10月28-30日期間收到「英皇‧星夜奔慈」賽事通告,該電郵將詳細列明比賽及領取選手包等詳情;而團體參賽者將獲另行通知。謝謝!!

Please note that all individual participants who enrolled online will receive an email notice on 28 – 30 Oct for race kit pick up. For group enrollment, the notice will be issued separately. Thanks!

選手包領取日期 Race Kit Pick up period:
    Nov 2 (Sat) – Nov 7 (Thur) 11:30am – 9:30pm

地點 Location: Protrek 保捷行
    電話tel: 2529 6988 (香港灣仔軒尼詩道46號 / 46, Hennessy Road, Wan Chai, HK)

選手包內含號碼布及T-shirt一件
    Race kit includes number bib & T-shirt

*螢光手帶將於比賽當日即場派發 LED bracelet will be distributed to the participants on the event day

凡於領取選手包當日,惠顧保捷行任何產品,即享75折優惠。
    Enjoy 25% off your entire purchase at Protrek on Race Kit Pick Up Day!!

左胸上的一行字真的令人好失望,雖然無期望過,但...... 可否不要將d 字放在那裡呢?  詳情 回覆 發表於 2013-10-28 11:53

升級   47.2%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

wlau 發表於 2013-10-28 10:08
    已經有領取選手包資料, 個人來講, 件衫都叫OK 既..

以下圖片及資料 Copy from 官方 FB

左胸上的一行字真的令人好失望,雖然無期望過,但...... 可否不要將d 字放在那裡呢?

我又唔覺太差喎.. 係D 字顏色搶左D..  詳情 回覆 發表於 2013-10-28 13:32

升級   100%

開心

pppx123 發表於 2013-10-28 11:53
    左胸上的一行字真的令人好失望,雖然無期望過,但...... 可否不要將d 字放在那裡呢? ...

我又唔覺太差喎.. 係D 字顏色搶左D..

升級   69%

開心
  • 簽到天數: 6 天

件衫唔OK,過於簡單!黑色底會好D!(純粹個人意見)