香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: KK
打印 上一主題 下一主題

樂施毅行者

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 phenli 於 2008-10-24 01:06 發表

我有諗住陪佢地行全程㗎~~
    好似佢地的support team都唔係多人
    物資的support有其他人辦
    我只負責陪行~~呵呵!!! 希望唔好得我一個

陪行全程? 師兄真係有實力!
    其實,參加人數年年增長,上落山已經相當逼人,山上時時要讓路,特別是晚上,有一定危險.
    如果各隊伍都有兩個supporters陪行,會迫爆 山頭,可能增加意外的機會, 加重對大自然的傷害.

不如下次報名才行全程,考慮只陪行石屎大路

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-10-24 01:17 發表

陪行全程? 師兄真係有實力!
    其實,參加人數年年增長,上落山已經相當逼人,山上時時要讓路,特別是晚上,有一定危險.
    如果各隊伍都有兩個supporters陪行,會迫爆 山頭 ...

實力無乜~只係想行就去做

師姐所說當然有妳的道理
    但我也有自己的見解

第一,參加人數每年遞增,山路擠迫容易引起意外~
    這是活動籌劃者所需要考慮的,而且有quota制即是說他們作過風險評估認為這是合理的參加人數

第二,supporter會陪行全程的不多正如師姐所講~需要良好的體力又要利用私人時間。是否真係有每隊兩個supporter陪行全程~
    就算係佢地都要付出好多,況且大會對supporter陪行全程又沒有什麼限制。

第三,如果.........如果............這種假設性的說法都拿來當事實的話........我今年都應該係正選的一份子!!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

2支籤中1支~~今年第一年玩~都驚會整傷

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心

原帖由 oscar 於 2008-10-24 12:23 發表
    係呀!師兄,真係幾易傷。舊年我同朋友行,半夜上大帽山唔小心踢落舊石到,以為無事,點知行完之後去坐車,先發現到右腳大腿條韌帶傷咗,唔能夠提膝足足有成兩三日。你跑速咁快,真係要加倍小心!" />" />

我都係陪隊友行 唔會太快~~我最驚係眼訓ja~~上星期日跑+行m3-8~~開頭行得好地地~m3,4都係4hours多d~
    點知跑到仲有500米出大埔道拗大柴~~都唔知好彩定唔好彩~即該見到消防哥哥~~到依家都仲未好返~~~
    腳痕一點都唔好受
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

開心

原帖由 711MF 於 2008-10-24 12:43 發表

C HING 拗完大柴 ,見你昨晚重可以跑喎,好返晒未啊

好返7成喇~師兄有心~不過都係驚傷  尋晚落運動場跑下圈  拉下筋咋

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-24 12:57 發表

好返7成喇~師兄有心~不過都係驚傷  尋晚落運動場跑下圈  拉下筋咋

拗柴不好好處理
    很易變成舊患
    以後就更容易拗柴
    我隻左腳好耐之前na過野
    同未傷前比而家單左腳企唔穩

升級   56.2%

該用戶從未簽到

我8月頭行的時候都拗柴,休息6星期左右先跑番....

升級   100%

開心

原帖由 batigoal 於 2008-10-24 14:08 發表
    我8月頭行的時候都拗柴,休息6星期左右先跑番....

哇....6星期  我忍唔到咁耐~~

升級   9.47%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-10-24 12:23 發表
    係呀!師兄,真係幾易傷。舊年我同朋友行,半夜上大帽山唔小心踢落舊石到,以為無事,點知行完之後去坐車,先發現到右腳大腿條韌帶傷咗,唔能夠提膝足足有成兩三日。你跑速咁快,真係要加倍小心!" />" />

有無用行山杖呀
    唔洗全段用 但有些位 要用會好好多